Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatayspor’da Futbolcular konuşuyor:

Kamil Ahmet: Hedef, Avrupa

Kamil Ahmet: Hedef, Avrupa Kupaları

Traore: Geçen Yıldan Daha Mücadeleci Olacağız

Münir: Avrupa’ya Gitmek İstiyoruz

Hatayspor’un Trabzonspor’dan aldığı sağbek Kamil Ahmet Çörekçi, Bordo-Beyazlı formada istikrarlı bir çizgi ile formayı devamlı giymek istediğini söyledi. Kamil Ahmet Çörekçi, takım olarak hedeflerinin Avrupa kupaları olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Bireysel olarak çok çalışarak, artık devamlı oynamak istiyorum. Trabzonspor’da sık sık oynamıyordum. İnşallah bu sene sakatlıksız bir sene geçiririz. Bu sene hedefimiz, Avrupa kupalarına katılmak. Burada önemli olan oynamak ve sürekli çalışmak. Bazen oynamadığın zamanlar olabilir, ama bırakmayacaksın.”
Erzurum kampı çok yararlı
Hatayspor futbolcusu Kamil Ahmet Çörekçi, ilk etap Erzurum kampının çok yararlı geçtiğinin altını çizdiği açıklamalarında şöyle dedi:
“Erzurum’un Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ndeki kamp dönemimiz tamamlandı ve çok başarılı geçti. Takımın ortamı muhteşem. Açıkçası bu kadar beklemiyordum. Burada bir aile havası var ve kendimi yabancı hissetmiyorum. Yeni katıldım, ama sanki bir iki senedir bu takımda oynuyor gibi hissediyorum.
Trabzonspor’da 4 yılım gerçekten güzel geçti. Hatayspor da geçen sene güzel ve başarıl bir sezon geçirdi. Bunun bir tık daha iyisini hocamız istiyor. İnşallah bunun devamı bu sene gelir. Genç, dinamik ve deneyimli oyuncularımız var. İnşallah bu sene de güzel geçecek.”
Trabzonspor’da devamlı oynamadım
Kamil Ahmet Çörekçi, Bordo-Mavili Kulüp’te yeterince forma şansı bulamadığını hatırlatarak, yeni takımında uzun süreler forma giymek istediğini belirtti ve şöyle devam etti:
“Ömer Erdoğan Hoca, o yüzden sağ olsun beni çok istedi ve ben de kıramadım. Ömer Hocamı Eskişehirspor’dan tanıyorum. Sağ olsun, buraya gelmemde onun büyük payı var. Bireysel olarak çok çalışarak, artık devamlı oynamak istiyorum. Trabzonspor’da sık sık oynamıyordum. İnşallah bu sene sakatlıksız bir sene geçiririz.
Hedefimiz, kesinlikle bu sene, Avrupa kupalarına katılmak. Geçen sene Hatayspor, herkese şok gibi geldi ve ne kadar iyi performans ortaya koyduğunu gösterdi. Gerçekten burada çok yetenekli oyuncular var. Burada önemli olan oynamak ve sürekli çalışmak. Bazen oynamadığın zamanlar olabilir ama bırakmayacaksın.”
Traore: Daha mücadeleci bir takım olacağız
Hatayspor’un yıldızlarından, orta saha oyuncusu Adama Traore, taraftarların bu sezon daha mücadeleci bir takım izleyeceklerinin altını çizdi. Adama Traore, yeni sezonda da başarılı olmak istediklerini ve ilk defa Süper Lig’de forma giydiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
“Başarılı bir sezon geçirdik ve bu benim için bir ilkti. Geçen sezon yakaladığımız başarı gibi bu sezonda da daha iyi başarı yakalamak istiyoruz. Hepimiz lige iyi başladık ve çok güzel geçti. Daha sonra ise sezon sonuna doğru bazı sıkıntılarımız oldu. Bu sezon yeni gelen arkadaşlarımızla, taraftarlarımız daha mücadeleci bir takım izleyecek. Arkadaşlarımın gözüne baktığımda, hepsinin gözünde başarı, Avrupa kupasına odaklı isteği ve azmi görüyorum.
Ekibimiz, şu anda yeni sezona başlamaya hazır. Yeni gelenlerle çok güzel bir sezonun bizi beklediğini düşünüyorum. Fransız Ligi ile Türk Ligini karşılaştırdığımızda, taktiksel olarak farklılıkları olduğunu düşünüyorum. Belçika’da oynadığım dönemde de Türkiye’ye yakın sistemi uyguluyorduk. Süper Lig, benim için aşırı zorlayıcı ve her zaman mücadeleyi gerektiren bir lig. Bu açıdan Süper Lig, üst seviye. Defans, orta saha ve forvet olsun, hız atak ve mücadele gerektiren bir lig. O yüzden Süper Lig’in iyi bir seviye olduğunu söyleyebilirim.”
Taraftarlarımız bize büyük bir artı kazandıracak
Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle taraftarın tribünlerde olmadığını anımsatan Traore, şunları kaydetti:
“Aslında taraftarların olmaması, bizim oynayışımız açısından bir kanıt olamaz. Onların bizi desteklediğine her şekilde inanıyorum. Stat içinde ya da dışında, desteklerini hissedebiliyoruz. Geçen sezon pandemiden dolayı statlarımız boştu, ama bu sezon taraftarlarımızın bizi sahada karşılayacağını umuyoruz. Biz de, takımımızı destekleyen taraftarımızın bizimle olmasını isterdik, fakat onların sahada olmayışı bizim için bir eksiklik değil. Bu sezon, taraftarlarımızın bize büyük bir artı kazandıracağını umuyorum.”
Munir: Avrupa’ya gitmek istiyoruz
Hatayspor’un kalecisi Munir Mohamedi de Avrupa’ya gitmek istediklerini söyledi.
Bordo-Beyazlı kaleci şöyle konuştu:
“Avrupa’ya gitmeyi istiyoruz ve bunu Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Sürekli Avrupa’ya giden takım yaratmak ve sürekli Hatayspor’un konuşulmasını istiyoruz. Kimsenin böyle bir hedefi yoktu. Türkiye’de de kimse böyle bir başarı beklemiyordu. Bizim de hedefimiz ligde sürekli kalmak, başarılı olmak ve alt lige düşmemekti, ama bizde o kadar kaliteli oyuncu ve teknik ekip var ki, bunu başarabileceğimizi herkese gösterdik. Kimse de bizden böyle bir sezon beklemiyordu. Hatayspor taraftarının da bu sezondan çok umutlu olduğunu düşünüyorum. İnşallah gelecek sezon üstüne koyarak geçen seneden daha iyi bir yerde bitiririz.”
Kaleci Munir, takımda kendini çok rahat hissettiği için başarılı olduğunu belirterek, bir futbolcu için sahadaki mücadele kadar, kulüpteki arkadaş ilişkilerinin de önemli olduğunu dile getirdi. Kulüpte iyi ilişkilerin oluşmasının performansını çok yükselttiğini anlatan Mohamedi, “Umarım ki bu sene de seviyeyi daha da yükseğe çıkarır, daha başarılı oluruz. Geçen sene beklentimden daha iyi bir sezon oldu. Hep beraber bir aile olup, gelecek sezonu da en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Türkiye’de olmaktan çok mutluyum, kendimi evimde gibi hissettim.”
Süper Lig, kaliteli…
Türkiye Süper Ligi’nin kaliteli olduğunu da söyleyen Hatayspor kalecisi Munir, Türkiye’ye gelmeden önce sürekli İspanya’da oynadığı için Süper Lig’i çok bilmediğini ifade ederek, Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu vurguladı.
Süper Lig’i çok sevdiğini dile getiren Mohamedi, şöyle konuştu:
“Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Kendimi evimde gibi hissettim. İspanya ve Türkiye arasında farklı bir futbol kültürü ve anlayışı var. İspanya’da daha kaliteli oyuncular oluyor, ama Türkiye ligine geldiğimde, İspanya liginden çok farklı olduğunu görmedim. Hatta şunu söyleyebilirim ki, bütün Türkiye liglerinde herkesin kendisini geliştirmesi ve daha iyi oynayıp ligi daha da yukarı çıkarmaları mümkün olabilir. Çünkü o kaliteyi Türkiye liginde görüyorum. İlk geldiğimde, çok farklı duygular hissettim. Çünkü dünya kupasında, Avrupa kupalarında ve İspanya Ligi’nde oynadım ve farklı bir lige geliyordum. Tabii ki farklılıklar var ve bu farklılıkları gidermek için Türkiye’deki oyuncuların ve yönetimin Avrupa’da kendisini en üst seviyeye çıkarması için sürekli çalışması lazım.”
Takımda kaliteli oyuncuların bulunduğuna işaret eden Mohamedi, başarılı olabilmenin yolunun kenetlenmekten ve aile olabilmekten geçtiğini de sözlerine ekledi. -Cemil Yıldız-