Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haziran’da Ölmek Zor

O da Haziran’da Öldü…

O da Haziran’da Öldü…

Defne-Aknehir beldesinde 3 dönem belediye başkanlığı, 5 yıl süreyle Defne Belediyesi ve Hatay BŞB Meclis üyeliği görevlerinde bulunan Hatay CHP siyasetinin renkli simalarından, beyefendiliği, çalışkanlığı, düzgün karakteri, dürüstlüğü ve 12 Eylül öncesi devrimciliği ile bilinen M.Ali Gülüm, dün son yolculuğuna uğurlandı. Saat 13.00’te Aknehir’deki aile mezarlığında toprağa verilen eski Başkan M.Ali Gülüm’ün cenazesinde eski dostları da hazır bulundu, son görevlerini ifa etti.
Ünlü yazarlar; Orhan Kemal, Ahmet Arif ve Nazım Hikmet, Haziran ayı ilk haftasında yaşamları sona eren 3 büyük yazar. Dün toprağa verilen Mehmet Ali Gülüm de birkaç yıl önce Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret ederken, akıllara, “Haziran’da ölmek zor” sözü geldi. O da Haziran’da öleceğini belki bilmiyordu.
Antakyalı eski siyasetçilerden, 12 Eylül öncesi mücadele arkadaşlarından, cezaevi arkadaşı Ali Türetken, dün sosyal medya hesabında şu paylaşımı ile dikkat çekti:
“Ankara’nın Eylül’ü üşütür insanı. 2017 yılının Eylül’ünde dostum, arkadaşım, yoldaşım 12 Eylül direnişçilerinden M.Ali Gülüm, Ankara’ya gelip beni görmeden gidemezdi. Konuştuk, sohbet ettik, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’ni ziyaret ettik. Geçmişten, Türkiye’nin gidişatından ve gelecekten bolca konuştuk.
Cezaevi günlerini ve gelinen noktaları değerlendirdik. Çok üzgünüm, bir yiğit, bir namuslu ve cesur bir vatanseveri kaybettik.
Nur içinde uyu sevgili dostum yol arkadaşım, namuslu insan. Seni hiç unutmayacağım. Mekanın cennet olsun.”
-Cemil Yıldız-