Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB hakkında suç duyurusu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis AK Parti Grubu, 2019 ve 2020 yıllarındaki bazı usulsüzlük, eksiklikler iddiasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Üyesi Mehmet Saruhan, Hatay Adliyesi önündeki basın açıklamasında, şunları söyledi: “2019 yılı Sayıştay raporu ve 2020 büyükşehir belediyesi denetim raporu için gereğinin yapılması meclis başkanlığına başvuruda bulunmuştuk. Bunun gereğinin yapılmasını talep etmiştik. Denetim raporunu 31 Mart itibariyle meclis başkanlığına teslim etmemize rağmen aradan geçen 5 aylık süre içerisinde büyükşehir belediye başkanı tarafından sorunlarla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığı için bizde yapmış olduğumuz çalışmaların gereği olarak, hazırladığımız raporda belirttiğimiz eksik hususların, noksanlıkların, suiistimallerin gereğinin yapılmasıyla ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız bu suç duyurusunda 2019 yılı Sayıştay raporunda belirtilen eksikliklerin ve noksanlıkların gereğinin yapılması ve yine 2020 yılı denetim raporunda belirtilen usulsüzlükler, eksiklikler, noksanlıklarla ilgili olarak sorumlu kişiler hakkında soruşturma yapılması ve cezalandırılmalarıyla ilgili suç duyurusu yer alıyor.” Saruhan, mahkemeden çıkacak her sonucu saygıyla karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.
Basın açıklamasında Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Üyesi Ramazan Alparslan ve AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Fatih Yüksel de bulundu. -Mehmet ÖZGÜN-