Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

HBB personeline, haşere ile mücadele eğitimi

İlaçlamalar Şubat ayından itibaren başlayacak …

Hatay Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadeleye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmeden önce Adana Ziraat Odası Başkanlığı iş birliği ile HBB personellerine yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi.
Eğitime, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Semih Kandemir, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Kemal Yalçın, HBB Veterinerlik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, Adana Ziraat Mühendisleri Odası üyeleri ve HBB zabıta personelleri katılım gösterdi.
HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, eğitim öncesi konuşmasında şunlara değindi: “Ülkemizde biliyorsunuz ki 30 büyükşehir var. Bu büyükşehirler içerisinde ilçelerle ve büyükşehirlerle beraber veya ilçeler olarak da haşere ile mücadele hizmeti verenler var. Aslında 5216 sayılı yasının bu hizmetin yerinde verilmesi gerektiği vardır. Bu hizmet aslında ilçe belediyelere veriliyor. Ancak burada maalesef bazı ilçe belediyeleri bunları yapmak istemediler. Geçtiğimiz yıl İskenderun’da ve Hassa olmak üzere bu ilaçlamalar yapılmadı. Bizler halkımızı mağdur etmemek ve önlem amacıyla elimizi taşın altına koyduk. Ve çalışmalarımıza başladık. Bu işte görevli personellerimiz bizim için çok önemli. Öncelikle hocalarıma da bu verecekleri eğitim için teşekkür ederim. Sizler ve hocalarımız da bu hizmeti halk adına yapıyorlar. Biz sinekle, larva ve haşerelerle hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu hizmeti en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Kullanacağınız ilaçlardan kendinizi koruyacak ve çevreyi de koruyacak şekilde çalışmalar gerçekleştirmeniz gerekiyor. Çevre sağlığı, halk sağlığı, bitki sağlığı ve hayvan sağlığı için en ekolojik ilaçları kullanmaya özen gösterilmesi gerekiyor. Bütün paydaşları kullanarak birlikte bu işi başarmayı istiyoruz. Bizler Hatay’ın yükünü sırtımızda hissederek çalışıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bu eğitimden sonra şubat ayından itibaren ilaçlamalar başlayacak. Yıl sonunda da Hatay halkı da bizlere teşekkür edecekler. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum. Ve ilaçlardan zarar görmemeniz için dikkat etmenizi istiyorum.”
Mehmet ÖZGÜN

DİĞER VİDEOLAR