Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HDP’den “Eba-Uzaktan Eğitim” eleştirisi

Samandağ Tekebaşı-Meydan’da enerji kesintileri

Samandağ Tekebaşı-Meydan’da enerji kesintileri nedeniyle, öğrenciler uzaktan eğitim yapamıyor.

HDP Hatay İl Eşbsaşkanları Aysel Eşiyok İle Kerem Nalbant, ortak açıklamayla, ülkemizde pandemi koşulları nedeniyle uygulanan EBA ve uzaktan eğitim uygulamalarının verimsiz ve adaletsiz olduğunu savundu. HDP’li Başkanlar Eşiyok ve Nalbant’ın ortak açıklamasında şöyle denildi:
“Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyaya yayılan kovid -19 virüsü, en çok eğitim ve öğretimleri aksayan öğrencileri vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki aksaklıkları giderme adı altında TRT ‘EBA’ üzerinden denemeye kalkıştığı sistem çökünce, başka versiyonu olan, uzaktan eğitime (online) sistem üzerinden geçiş yapıldı. Peki, Türkiye’de uzaktan eğitime geçiş için yeterli altyapı hazırlıkları yapılmış mı? Mevcut bu altyapı sistemine tüm öğrenciler kolay bir şekilde erişebiliyor mu? Peki ya kırsalda yaşayan öğrenciler için bunu söylememiz mümkün mü?
Ne yazık ki, kırsalda yaşayan öğrenciler sadece internetten mustarip değiller. Elektriklerin sık sık kesilmesi de öğrencilerde telafisi zor mağduriyetler yaratmaktadır.”
HDP açıklamasında, ilimiz Samandağ ilçesindeki 2 büyük yerleşim biriminde sıklıkla yaşanan enerji kesintileri nedeniyle bölgedeki öğrencilerin uzaktan eğitimden yararlanamadığı hatırlatıldı ve şöyle denildi:
“Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı, Meydan ve Tekebaşı Mahallelerinde yaşanan elektrik kesintileri, öğrencileri ayrıca mağdur etmektedir. Henüz kış tam şiddetini arttırmamışken, elektrikte böylesi kesintiler yaşanırken, yarın tam manasıyla kışın ortasında kim bilir nasıl kesintiler yaşanacaktır?
HDP Hatay İl Örgütü olarak yetkililere sesleniyoruz. Öğrencileri artık mağdur etmeyin. Elektrik kesintilerinden kaynaklı, derse katılamayan ve eğitimi kesintiye uğrayan her bir öğrencide yaşanan travmaların, telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açacağı aşikardır. Unutmayalım ki, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın yegâne yolu, güçlü bir eğitim modeli ile yetiştirilen ufku ve gönlü geniş bireylerden geçmektedir.
Elektrik kurumu olan EnerjiSA firmasına sesleniyoruz. Daha fazla vatandaşı ve özelde öğrencileri mağdur etmeyin, bir an önce bu sorunu çözün. HDP İl Örgütü olarak konunun takipçisi olacağız.
-Cemil Yıldız-