Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef: Defne’de Temiz İçme Suyu

463 Km’nin 180 km’si

463 Km’nin 180 km’si döşendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU İdaresi’nin ihale ettiği Defne ve Antakya’ya temiz içme suyu projesi ilerliyor. Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı Projesi ile kentin sağlığa zararlı borulardan kurtarılması amaçlanıyor.
Hatay’ın en büyük altyapı projesi olan Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı’nda çalışmaların hızla devam ettiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, söz konusu iki ilçenin temiz, sağlıklı ve güçlü şekilde iletilmesi adına yenileme ve modernize çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
İdare, yapılan isale hattı çalışmasında farklı ebatlarda basınca dayanıklı duktil ve polietilen boruların kullanıldığına ve maliyeti 63 milyon 823 bin TL olan dev proje sayesinde insan sağlığı açısından tehlike arz eden paslı, kireçli ve içi toprak dolu boruların bypass edildiğine vurgu yaptı.
Devam eden proje ile beraber kayıp ve kaçakların minimuma düşürülmesini hedeflediklerinin altını çizen HATSU, “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini kaydederek, toplamda 463 km döşenecek olan hattın 180 km’sinin tamamlandığını bildirdi.  -Cemil Yıldız-