Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef; temiz çevre temiz Asi

HBB’nin dev projesinde çalışmalar

HBB’nin dev projesinde çalışmalar hızla ilerliyor …

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü’nün (HATSU), Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise ilk en büyük Membranlı tesisi olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiği ifade edildi.
Maliyeti 52 milyon 820 bin 664 TL olan dev tesisin yüzde 50’sinin tamamlandığını aktaran Genel Müdürlük, söz konusu projeye şimdiye kadar 26 milyon 693 bin 288 TL harcandığını ve toplamda 8 bin 540 metre muhtelif çaplarda döşenecek toplayıcı ve kollektör hattının 5 bin 460 metresinin döşendiğini kaydetti.
İdare, Yapı denetimi HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen tesiste ilk aşama olan 1.kademede günde 21 bin 300 m3, 2. kademede ise toplam 32 bin 300 m3 atıksuyu arıtabilecek şekilde dizayn edildiğine dikkat çekti.
Tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarjı sağlanacağını belirten HATSU, atıksuları şehir merkezinden geçmekte olan Asi Nehri’ne direkt deşarj edildiğinden kirlilik ve koku oluşumuna neden olmakta iken Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletmeye alınması ile birlikte çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlayacağını ve Hataylıların temiz bir Asi Nehri’ne kavuşacağının altını çizdi.
Geçtiğimiz günler dev tesisi yerinde inceleyerek bilgiler alan Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Temiz çevre ve sağlıklı yaşam için ileri teknolojiyi şehire getirmenin onurunu yaşadıklarını ifade ederek, “Önümüzdeki yıldan itibaren Asi Nehri’ni temizlemenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Hemşehrilerime meşakkatleri ve gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu beklemelerimiz sevince, huzura ve güzel görüntüye dönüşecek. Çalışmaları hızlı şekilde gece gündüz demeden yürüten tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hatay’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Mehmet ÖZGÜN