Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedefimiz; daha yaşanılabilir bir Defne …

Mengüllüoğlu, basın mensuplarıyla bir

Mengüllüoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi, amaçlarını, projelerini sıraladı

CHP Defne Belediye Başkan Aday Adayı Hikmet Mengüllüoğlu, geçtiğimiz hafta sonunda Palmiye Çay Bahçesinde basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi, amaçlarını, projelerini sıraladı.
Konuşmasında aday olacağına inandığını belirten Mengüllüoğlu, 15 kişilik profesyonel hizmet proje ekipleriyle Defne’nin daha ileri, daha modern olması için çalışmaları başlattıklarını söyledi, Defne’yi kalkındıracak onlarca projeye sahip olduklarını bildirdi ve hedeflerinin daha güzel daha yaşanılabilir bir Defne olduğunu vurguladı.
Vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı çözüm üreteceğiz
Defne ilçesini tüm Defnelilerle birlikte yöneteceklerini söyleyen Mengüllüoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi: “Her mahalleden katılımcıların olduğu çalışma ekipleri kuracağız. 37 mahallemizin muhtarları ile belirli periyodlarla bir araya gelip hizmetin gitmediği bir sokak bir cadde bile bırakmayacağız. Belediye meclisini her kesimden her yaştan vatandaşlarımızın olacağı şekilde kuracağız. Genç, yaşlı, engelli, kadın ve diğer tüm kesimleri kapsayacak dinamik, aktif, güçlü bir ekip olmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına hızlı çözüm üretecek iletişim merkezimiz olacak. Vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerine 48 saat için cevap verecek aktif bir ekibimiz olacak. Defne’de vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın en hızlı, en iyi hizmeti alabilecekleri her mahallemize bir muhtarlık ofisi projemiz var.
0-19 yaş arası nüfus 49 bin 131. Yüzde 30’dan fazla bir orana sahip olan eğitim çağındaki çocuklarımız için uygun çalışma ortamlarını arttırmayı hedefliyorum. Elimizdekiler ne yazık ki yeterli kalmıyor. Eğitime teşviki arttırmamız gerekiyor. Bunun için ilk başta mevcut kütüphanelerin araçlarını genişletip çocuklarımıza etkili öğrenme amaçlı sosyal tesisler yapmalıyız. Bunun benzer örneği Büyükşehir tarafından Hatmek’te yapılıyor, öğrencilere kurs desteği veriliyor ve daha fazla başarı sağlanıyor. Bunu biz neden kendi ilçemizde yapmayalım ki?
Harbiye Şelaleleri; Defneli vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği ayrıca, Defnemizin ekonomisine katkı sağlayacak en önemli doğa harikalarımızdan biridir. Şelalelerin turizm açısından gece gündüz defne esnafına katkı sağlayacak çok önemli etkili projelerimiz hazırlanıyor. St. Simon Manastırı; yurt içi ve yurt dışı turizmine açılması için düzenleme ve tanıtım konularında çok iddialı projelerimizi hazırlıyoruz. Bu doğrultuda müzeler Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler yaparak bu hizmeti sağlayacağız.
Defneli işadamlarımızla uzun yılardır birlikte şehrimiz ve ülkemiz için çalıştık. Şimdi Defne zamanı ve tüm işadamlarımızla Defne ilçemizin ekonomisi için gerek önemli bağlantılar, gerek yatırımlar için fikir alışverişlerinde bulunduk ve bu yönde görüşmelerimiz, istişarelerimiz devam etmektedir. Atölyeler, üretim tesisleri, ihracata yönelik üretim vb. konularında iş adamlarımızla el ele verip ilçemizin nefes almasını sağlayacağız.”
Daha temiz bir Defne için çalışacağız …
Mengüllüoğlu, konuşmasının sonunda şunlara yer verdi: “Yollar, kaldırımlar, bisiklet yolları, çocuklarımızın oynayabilecekleri spor yapabilecekleri tesisler/parklar başta olmak üzere belediyeciliğin en temel görevleri, en hızlı şekilde ele alınacak konularımızdır.
Defne ilçemizin her noktasına temizlik hizmetlerimizi ulaştıracağız. Daha temiz bir Defne için, bir yandan belediye temizlik çalışanlarımız görevlerini yerine getirecekler, diğer yandan da vatandaşlarımızın bu konuda temiz bir Defne için vatandaşlarımızın bilinçlendirmesini sağlayacağız.” -Mehmet ÖZGÜN-