Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem ıslah, hem enerji projesi…

Hatay’da, DSİ’nin sorumluluğundaki 117.000

Hatay’da, DSİ’nin sorumluluğundaki 117.000 dere ve nehirle ilgili yetki ve sorumluluk Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB), DSİ’den aldığı 117.000 dere ve nehir ile ilgili olarak “Islah ve Enerji Üretim Projesi” hazırlıkları başlattı.
Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın bu önemli proje ile ilgili açıklaması şöyle:
“Vali Bey, 9 buçuk ay önce 117 bin dereyi bizim sorumluluğumuza verdi. 1954 yılında kurulan Devlet Su İşleri (DSİ), bugüne kadar bu derelerin ıslahını yapmalıydı. Devlet Su İşleri’nin başaramadığını Hatay Büyükşehir Belediyesi başarır, Asi Nehri’ni güzelleştirdiği gibi dereleri de ıslah eder. Hem enerji üreteceğimiz, hem de dereleri ıslah edeceğimiz güzel bir projemiz var. Enerji şirketleri, ‘Yeriniz varsa bize verin, biz de onların üzerine güneş enerjisi yapalım’ diyor. Hem dereleri kurtarmış, hem de bedavadan elektrik enerjisi üreterek para kazanmış olacağız. Valimize de buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Bizi böyle büyük bir yükün altına soktu, ama bu sayede Hatay adına önemli kazanımlar elde edeceğiz. Derelerin üzerine kurduğumuz sistem ile hem istihdam sağlayacağız, hem belediye kazanacak, hem Hatay kazanacak, hem de derelerimiz ıslah olacak.” -Cemil Yıldız-