Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her Yağmurlu Günde Aynıyız

Zıplıyoruz, atlıyoruz, ama kaçamıyoruz!

Zıplıyoruz, atlıyoruz, ama kaçamıyoruz!

Koronavirüs’ün 2020 Mart ayından bugüne yarattığı sıkıntılı ve bol karantinalı sürecin, yerel idareler için ciddi bir çalışma ortamı yarattığını söyleyen vatandaşlar, her yağmurla yaşanan tabloyu geçtiğimiz günlerde tekrar etti.

Karşıdan karşıya geçerken de, kaldırımda otobüs beklerken de, elde şemsiye ilerlerken de durum değişmiyor. Antakya kent merkezinde yolların ve kaldırımların bakımsız hali, yağan yağmurla beraber bir çok yeri Venedik hikayesinde buluşturmaya yetti.
Şikayetlerini Antakya Gazetesi ile paylaşan vatandaşların söyledikleri de, eldeki bu hikayeye dair oldu.
J.M. >> Neyse ki kaldırımlarımız geniş. Yolların her yeri gölet gibi birçok yerde. O yüzden de kış geldi mi, en dipten yürüyoruz. Şu salgın zamanında, hafta sonları bunca karantina yaşanmışken, bu sorunlar neden çözülmez ki!
H.İ. >> Benim derdim, kaldırımlar. Neredeyse her taş oymuyor, altlarında da su var. İşe gidene kadar, yağmurdan ıslanmıyorsak, bu defa o kaldırım taşı altındaki sular bizi buluyor. Seke seke gidiyoruz bazen. Birçok yerde kaldırımlar kötü durumda.
T.V. >> Koca bir sene geçti. Birçoğumuz evlere kapandık. Hafta sonları desen, ölü bir kent gibiydik. Ama şu kentin yaşanabilir haline çivi çakması gerekenler, bizleri, yine aynı sorunlarla baş başa bıraktı. Tamer Yazar