Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her yerde ‘çöp kutusu’ var ama…

Biz, ağaç kavuklarını tercih

Biz, ağaç kavuklarını tercih ediyoruz!

Antakya genelinde yaşanan kirlilik bir yana, kentteki yeşil alanların ve ağaçların azlığı hep şikâyet konusudur. Ancak var olan ağaçları kullanma şeklimiz de, ‘olmayana dair’ bir açıklama gibi!

Antakya köprübaşından Asi Nehri boyunca ilerleyen yolun kaldırım üzerinde sıralanan ağaçlarından bir tanesini işaret eden ve “Halimiz bu, değişmiyoruz” diyen bir vatandaş, ‘ceza’ yetkisini bir türlü etkili bir şekilde kullanmayan Antakya ve Büyükşehir Belediyeleri yönetimlerini eleştirdi.
Kent içindeki bu tür ağaçların yaşadığı bakımsızlık sorunu nedeniyle, birçoğunun gövdesinin boşaldığını söyleyen ve bazı kendini bilmezler tarafından da bu boşalan alanların çöp kutusu olarak kullanıldığını dile getiren aynı vatandaş, “Utanmıyoruz da! Şık bir kafeden en havalı şekilde, kâğıt bardakta kahvemizi alıp yudumluyoruz ama… O şıklığın ardından, en ilkel şekilde, çöpümüzü, bu şekilde, ağaç kovuklarının içine sıkıştırıveriyoruz. Ben, bunları görmekten yoruldum. Bu tür insanlarla aynı şehirde yaşamaktan yoruldum. Yaşadığımız bu kirliliğe müdahil olmayan ve herkesi, her şeyi oluruna bırakanlardan yoruldum” dedi.  Tamer Yazar