Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Herkes ‘çözüm’ diyor, ama!

Defne’de Hayvan Pazarı oluşumunda

Defne’de Hayvan Pazarı oluşumunda kurumların hızı çok düşük…

Defne Belediyesi, olası başka kaza risklerine dikkat çekti…

Defne ilçesinde yaklaşık 10 gün önce hayvan pazarında yaşanan ölümlü trafik kazasının ardından, İlçe Belediyesi, kente yakışır ve uygun bir alanda hayvan pazarı oluşturulması için çabalarını arttırırken, ilgili kurul üyesi kurumların ise bu hıza ayak uydurmakta zorlandığı öne sürülüyor.
Edinilen bilgiye göre, Vali Yardımcısı başkanlığında, aralarında Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’ın da bulunduğu kuruldaki bazı üyeler, mevcut hayvan pazarı yerinin isabetsiz olduğunu söylerken, ancak yeni yer bulunması, kamulaştırılması ve düzenlenmesi noktasında ise çok hızlı hareket edilmediği öne sürülüyor.
Defne Belediyesi’nin ısrarlı toplantı ve sonuç alacak girişimlerine karşılık, kimi resmi ve kimi özel kurumların aynı hızla hareket etmediği ifade ediliyor.

Defne Belediyesi’nin, ölümlü kaza ardından girişimlerini yenilemesi sürecinde bazı kurumların çözümden yana hareket etmediği ve sorumluluk almak istemediği öğrenildi.
Bu arada, Defne ilçesindeki hayvan pazarı esnafı ve satıcıları adına bir heyet geçtiğimiz hafta Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’ı ziyaret etti.
Kendi imkânlarıyla kiraladıkları alanda kurdukları Hayvan Pazarı’nın sağlıksız, kontrolsüz ve çalışma ortamına uygun olmadığını belirten esnafın, faaliyetlerini, belediyece kendilerine gösterilecek yerde ve modern çağa uygun bir şekilde sürdürmek istediklerini bildirdikleri aktarıldı.
Toplantıda konuşma yapan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; geçtiğimiz günlerde Hayvan Pazarı önünde yaşanan trafik kazasından ötürü derin üzüntü duyduğunu, mevcut Hayvan Pazarı’nın bu koşullarda devam edemeyeceğini ve sürekli risk yarattığını belirttiği bildirildi.
Başkan Yaman, hayvan pazarı satıcılarına hitaben konuşmasında şunları söyledi:
“Defne Belediyesi olarak, bizler, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana konu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belirlenmiş bir hayvan pazarı yerimiz var. Yasal sürecin büyük bir bölümü tamamlandı. Belediye dışında konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, hayvan pazarı yerinin taşınması konusunda hem fikir ve sürecin hızlandırılması adına çaba gösteriyor. Yasal prosedürlerin tamamlanarak, esnafımızın ve vatandaşlarımızın çağın gereklerine uygun bir hayvan pazarına kavuşması adına çalışıyoruz. Yeni Pazar yeri sorunu çözümlenene kadar, yeni bir olumsuzluk yaşamamak için, Belediyemiz ekipleri tedbirlerini en azami şekilde alacaktır.”

-Cemil Yıldız-