Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhtiyaç ne ise vereceğiz

Hataylı Bilim İnsanı Prof.

Hataylı Bilim İnsanı Prof. Dr. Uğur Şahin: “Sağlık Bakanlığı ile yapılacak protokol çerçevesinde, 2021’in ilk 3 ayı içinde, Türkiye’nin de ihtiyacı kadar aşı dozunu karşılamak istiyoruz.”

INBUSINESS’ın bu ayki kapağında yer alan, Biontech’ın kurucusu, Hatay doğumlu Uğur Şahin, dünden bu yana tüm dünyanın en çok konuştuğu isimlerden biri oldu. BioNTech’in Pfizer ile birlikte Kovid-19’a karşı geliştirdiği aşının hastalığa karşı yüzde 90 etkili olduğunun açıklanmasından sonra, NASDAQ’ta işlem gören BioNTech’in hisseleri yüzde 14 oranında değer kazandı. 4 Kasım tarihinde piyasa değeri 21,6 milyar dolar olan şirketin güncel piyasa değeri ise 26.8 milyar dolara ulaştı. Eşi Özlem Türeci ile birlikte şirketin kurucusu olan Şahin’in yüzde 18 oranındaki hissesinin bugünkü değeri ise tam 4.8 milyar dolar.
INBUSINESS’in Kasım sayısına ‘Dünyanın Uğur’u’ başlığıyla kapak olan ve konuyla ilgili detay açıklamalar yapan Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman BioNTech firmasında koronavirüse geliştirilen aşıların 2021 yılının Ocak ayında Amerika ve Avrupa’da dağıtımına başlanacağını bildirdi.
Hatay’ı ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir de mesaj veren Şahin, “Sağlık Bakanlığı ile yapılacak protokol çerçevesinde, 2021’in ilk 3 ayı içinde, Türkiye’nin de ihtiyacı kadar aşı dozunu karşılamak istiyoruz” diye konuştu.  Tamer Yazar