Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşitme Engelliler Umre’de

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 İl Müftülüğünün koordinesinde düzenlediği “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması”nda dereceye girenlerin kutsal topraklara yolculuğu başladı. İlimizde düzenlenen yarışmada dereceye girerek umreye gitmeye hak kazanan işitme engelli öğrencileri için Hatay Havaalanı’nda uğurlama programı düzenlendi. Programa; İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Uçak, İl Engelli Koordinatörleri ile Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Oğuz ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Program, Kur’an Tilaveti ile başladı. Umre öncesi son hatırlatmalar yapıldı. Yapılan duayı müteakip öğrenciler Hatay Havaalanı’ndan yolcu edildi. 81 ilden işitme engelli öğrencilerin katıldığı umre ziyaretinin ilk durağı Mekke olacak. Daha sonra Medine’ye geçecek olan grup 5 Mayıs’ta yurda dönecek. Umre ziyareti için öğrencilere işaret dili bilen hocalar eşlik edecek.
Tüm engelli gruplarına yönelik manevi destek, dini danışmanlık ve dini rehberlik gibi birçok hizmet yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlediği yarışmaya Kur’an Kursları, Yaz Kur’an Kursları ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğrencileri ile mezunları katıldı.
-Adil Yeşildağ-