Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul Airshow’da yerini aldı

Katılan tek Devlet Üniversitesi

Katılan tek Devlet Üniversitesi

İstanbul’da düzenlenen “12. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu” İstanbul Airshow’da stant açan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), katılımcı tek devlet üniversitesi olarak dikkat çekti.

1996 yılından itibaren, her iki yılda bir İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apron’unda düzenlenen İstanbul Airshow, 22 yılın sonunda, 27 Eylül 2018’de kapılarını 12. kez ziyarete açtı. Bünyesinde, hem sivil havacılık hem de havalimanları endüstrilerini bulunduran dünyadaki hemen tek örnek olan İstanbu Airshow’un bu seneki katılımcılarından biri de İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) oldu. İSTE, İstanbul Airshow’a katılan tek devlet üniversitesi olarak da dikkat çekti.
Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda düzenlenen Fuar’a; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, TAI, ASELSAN, AIRBUS, DHMİ, SHGM, Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversiteler, dünyanın önde gelen hava aracı/yedek parça ve motor üreticileri, havalimanı-havayolu yer hizmeti, uçak bakım, hava taksi işletmeleri, uçuş okulları, havacılık eğitim merkezleri, havacılık medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile tedarikçi firmalar katıldı.
Bu yıl 100’ün üzerinde firmanın katıldığı ve 40’ın üzerinde hava aracının sergilendiği fuarda, ticari satışlar ve anlaşmaların yanı sıra, yerli üretim ve insansız hava aracı sistemleri panelleri ile SOLOTÜRK imza günü etkinlikleri de düzenlendi.
-İSTE FARKI-
İstanbul Airshow’a katılan tek devlet üniversitesi olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) standını; sektör temsilcileri, mezunlar, orta öğretim ve diğer üniversite öğrenci/mezunları ziyaret etti. 12. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu’nda ise İskenderun Teknik Üniversitesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu (İSTE) hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü ders müfredatı hakkında sektör temsilcilerinden önemli ve olumlu geri bildirimler alındı. Üniversite-İş Dünyası İşbirliği kapsamında ise, İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından üç yıldır başarıyla uygulanan “İş Dünyasıyla Entegrasyon” (İDE) Programı hakkında sektör temsilcilerine, mezunlara ve diğer üniversitelere detaylı bilgi verildi. İSTE’li öğrenciler için de staj ve İDE kontenjanı sağlanması adına firma ve kurumlar ile gerekli görüşmeler yapıldı.
Sektördeki son gelişmeleri takip etme imkanı sunan 12. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu süresince, eğitim-öğretim süreçlerinde ihtiyaç duyulan bazı materyaller de tedarik edildi. -Tamer Yazar-