Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’den bir başarı daha

İSTEcopter uçuşa hazır… Döner

İSTEcopter uçuşa hazır…

Döner Kanatlı İHA kategorisinde final yarışmalarına katılacak olan ve dört motorlu İSTEcopter adı verilen hava aracının gövde tasarımı, PLA malzemeden, 3D yazıcı ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nde üretildi.

17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan Teknofest 2019 etkinlikleri kapsamındaki TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na “Döner Kanat İnsansız Hava Aracı (İHA)” kategorisinde başvuran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Drone Takımı, gerekli tüm ön şartları yerine getirerek elemeleri geçti ve finalde yarışmaya hak kazandı.
-İÇERİĞİ-
İSTEcopter’in birinci görevi, manuel uçuş ile en uygun hız ve uçuş süresi değerlerini elde etmek ve manevra kabiliyetini geliştirmek. İkinci görevi ise önceden verilen koordinatlara otonom olarak gitmek ve buna ek olarak, bu konumlarda otonom olarak yük alıp bırakabilmeyi yüksek hassasiyetle gerçekleştirilebilmek. Yapılan testlerde oldukça başarılı bir grafik çizerek verilen tüm görevleri başarı ile gerçekleştiren İSTEcopter, final yarışmasında rakiplerinin performansını geçmeye çalışacak.
-HEDEF 1.LİK-
İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sezer Çoban’ın danışmanlığında aylardır hummalı çalışmalar yapan İSTE Drone Öğrenci Topluluğu, Teknofest 2019 kapsamındaki final yarışmalarına katılmak üzere İstanbul’a hareket etti.
-YARIŞMALAR-
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin de yer alacağı, 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturuyor. Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenecek olan yarışmalarda finalist takımları, 3 Milyon TL’nin üzerinde ödül bekliyor.
İSTE’nin yer alacağı, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan İnsansız Hava Aracı Yarışması, bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve T3 Vakfı tarafından ortaklaşa olarak düzenlenecek. -Tamer Yazar-