Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’nin son teknik gezisi

Ankara’nın savunma merkezine Uzman

Ankara’nın savunma merkezine

Uzman Zeynep Kaygusuz, üniversitelerden yetişen analitik zekâya sahip nitelikli mühendislere çok ihtiyaçları olduğunu ve staj, işe alım gibi konularda her zaman İSTE’nin yanında olacaklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın kuruluşu olan HAVELSAN A.Ş.’ye teknik bir gezi düzenleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Yenilikçilik ve Girişimcilik Topluluğu öğrenciler, Ankara’nın savunma başlığındaki bu en önemli kuruluşunda yetkililer tarafından bilgilendirildiler. Teknik gezi, İSTE Araştırma Görevlisi ve Topluluk Akademik Danışmanı Onur Eser KÖK koordinasyonunda gerçekleşti.
Uzman Zeynep Kaygusuz’un öğrencileri bilgilendirmesi ile başlayan gezide; ulusal ve uluslararası projeler ve projelerin detayları, ihracat yapılan ülkeler, projelerin Ülkemize ekonomik getirileri hakkında genel bilgiler verildi. Öğrencilere, simülasyon cihazlarının üretiminin yapıldığı departmanları da gezdiren Kaygusuz, “Üretmiş olduğumuz simülatörler gerçek araçlarla birebir aynı özellikleri taşımaktadır. Bu simülatörler sayesinde teçhizat, yakıt ve zaman kazanılmakta, aynı zamanda yapılan eğitimlerdeki tehlikeler ve can kayıpları önlenmektedir. Ordumuza vermiş olduğumuz desteğin haricinde yabancı ordulara da satışlarımız bulunmaktadır” dedi.
Cihazları tanıtarak ödül alan projelerden de bahseden Kaygusuz, üniversitelerden yetişen analitik zekâya sahip nitelikli mühendislere çok ihtiyaçları olduğunu ve staj, işe alım gibi konularda her zaman İSTE’nin yanında olacaklarını ifade etti.
-Tamer Yazar-