Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaçak moloz dökümü engellenecek

İnşaat yıkıntı ve atıkları

İnşaat yıkıntı ve atıkları ile molozların taşımacılığını gerçekleştiren araçlara takip cihazı yerleştirilecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), İnşaat Atıkları Hafriyat Takip ve Kontrol Sistemi’ni hayata geçirdi.
Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen İnşaat Atıkları Hafriyat Takip ve Kontrol Sistemi ile beraber hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı ve atıkları ile molozların taşımacılığını gerçekleştiren araçlara takip cihazı yerleştirilerek, kaçak moloz dökümünün önüne geçilecek.
Bu cihazı taktıran araçların bilgi ekranı, tablet ve akıllı telefonlar vasıtasıyla takip edilerek, kaçak moloz döküm engellenmiş olacak. Sistemle, araçların aktif olup olmadığı, bulundukları konum ve hızları takip edilebilecek. Kaçak döküm durumunda ise sistem, yetkililere anında SMS veya e-posta yoluyla uyarıda bulunacak. Sistemin kurulumu sonrası kaçak dökümler engellenerek, il genelinde hafriyat ve yıkım işleri büyük oranda kontrol altına alınmış olacak.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, hafriyat ve kazı işi gerçekleştiren araç sahiplerine yasal olarak bu takip cihazını taktırmak zorunda olduklarını hatırlatırken, araç sahiplerinin en kısa zamanda Daire Başkanlığına başvurarak araçlarına takip cihazı taktırmaları gerektiğini bildirdi. -Mehmet ÖZGÜN-