Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kardeş Şehirle Omuz Omuza

Aalen’in Belediye Başkanı Thilo

Aalen’in Belediye Başkanı Thilo Rentschler, Hatay BŞB ile birlikte yaptırdıkları Reyhanlı’daki spor tesisi açılışında şu anlamlı sözleri söyledi:
“Çocukların eğitiminin önemine inanıyorum. Eğer bu çağdaki çocuklara yeterli eğitim verilmezse, bu çocuklar kayıp nesil olur ve bu nesiller kötü niyetli gruplarca kullanılabilir. Bu da hem Türkiye’yi hem de Avrupa’yı olumsuz etkiler.”
Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın da açılıştaki şu sözleri anlamlıydı:
“Atılacak ilk adımlar gidilecek kilometrelerce yolun başlangıcıdır. 24 derslik bu okulu yapmak için yalnızca Aalen değil Stuttgart da çaba harcadı ve 1 milyon 200 bin TL katkı sağlandı. Tüm Stuttgart ve Aalen halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Okulumuz için bize arazi veren Reyhanlı Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum. Belediyeler anne şefkatiyle bu işe el attılar. Biz biliyoruz ki kalem tutan eller silah tutan ellerden daha kıymetlidir. Kalem tutan ellere destek verdikleri için Aalen Belediye Başkanı’na ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Farklı düşüncelere, dinlere sahibiz ama hepimizin ortak paydası insan sevgisidir. Savaşı durduracak olan bu tip spor alanlarıdır. Spor alanları çocuklar için çok önemli çünkü sağlıklı beyin sağlıklı vücutta bulunur. Bu nedenle sağlıklı bireylerde fitne fesat olmaz. Spor sahalarımız çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.”
Başkanlar, açılışta, Suriyeli çocuklara futbol ve basketbol topları dağıttı.
-Cemil Yıldız-