Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaşıkçı gündeme taşıdı

Ankara-Gaziantep YHT, Hatay’a da

Ankara-Gaziantep YHT, Hatay’a da uğrasa…

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, halen yapımı süren Ankara-Gaziantep yüksek hızlı tren hattının Hatay’a da uzatılmasını istedi. MHP’li Vekil Kaşıkçı, geçtiğimiz hafta sonunda katıldığı bir radyo programında konuyu gündeme getirirken, “Hızlı tren projesi, kuzeyimizden geliyor. Adana, Osmaniye… Bizi atlayıp Gaziantep’e geçiyor. Biz yokuz! ‘Olmaz’ dedik. Hatay neden faydalanmasın? ‘Hatay’da birleşmesi lazım’ dedik. Antakya ile Islahiye birleşebilir mi? Böyle bir çalışma. 97.5 km ekstra bir hat, Devlet Demiryolları’ndan istiyoruz. Antakya Küçükdalyan’da bir başlangıç istasyonu; Kırıkhan, Hassa, Islahiye ile birleşecek, öyle devam edecek” dedi.
-HARİTADA YOKUZ!-
MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı, projelendirilmiş olan; Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerini birbirine bağlayarak bu iller üzerinden geçecek hızlı tren projesine Hatay’ı da dahil etmek istediklerini kaydetti ve şöyle devam etti:
“Meclis’te, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesiyim. KİT’lerden biri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait. Biz, TBMM adına bu projeleri denetlemeye gidiyoruz. Devlet Demiryolları’nı denetlemeye gittiğimizde, Türkiye’nin demir ağının yer aldığı bir harita var. Proje aşamasında ihalesi yapılan, yapımı devam eden haritaya baktım. Hatay, haritada yok. Dedim ki, ‘Hatay’ı gözden mi çıkardınız? Hatay neden yok?’ Sonra haritayı düzelttiler, bana da hediye ettiler.
Hatay ile ilgili yıllardır bir özlemimiz, özellikle Antakya’da bir tren hikâyemiz yok. Ben de bu şehrin bir ferdiyim. Böyle bir çalışmanın Hatay’da bugüne kadar olmaması beni üzdü. ‘Acaba Antakya’ya da hızlı tren gelir mi?’ diye bir çalışma yaptım. Maliyet hesaplamasını da yaptırdım. Taslak bir harita hazırladık. Bunun daha profesyonel projesini çizip, önce Milletvekillilerimize söyleyeceğim. Onların da destek vereceğini düşünüyorum. Daha sonra Bakanlıklarda takip edip, 2021 yatırım planına alabilir miyiz, takipçisi olacağım.” -Cemil Yıldız-