Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayıp Ali Nail İçin…

Kaybolmasının üzerinden 48 gün

Kaybolmasının üzerinden 48 gün geçen Ali Nail için paylaşılan bir öneri dikkat çekti: “Ali Nail’in bindiği botun durumunu veya yanında başka birilerinin olup olmadığını bilmiyorum. Fakat Ali Nail’in bulunabilmesi için gönüllülerden oluşan uluslararası bir çağrı ve kampanya düzenlenmelidir.”

Yaklaşık 48 gündür denizde kaybolan, Samandağlı genç Ali Nail Gündoğan’ı arama çalışmaları sürerken, konuyu öğrenen, yaşamı denizlerde geçen, ilgili ve duyarlı bir sosyal medya kullanıcısının ilginç görüş ve önerileri dikkat çekti.
İşte o anlamlı paylaşım:
“Samandağ denizinde, geçmişten günümüze, maalesef ki birçok boğulma olayı yaşandı. Deniz, yaşanan tüm boğulma olaylarında, genellikle boğulan kişiyi geri iade etti. Sadece yer değişikliği oldu. Deniz, akıntının etkisiyle, boğulan kişinin yerini değiştirdi ve geri iade etti. Samandağ’ında boğulmalar, bugüne kadar genellikle yazın yaşandı. Yazın yüzen insanların çok olması sebebiyle, boğulmalar erken fark edilince, ölümsüz sonuçlandı veya ölümlü olaylarda, ceset, yüzen kişilerce fark edilerek denizin dışına çıkarılırdı. Hafızam yanıltmıyorsa, denizin yutup da geri iade etmediği insan yoktur.
-GELELİM ALİ NAİL GÜNDOĞAN İSİMLİ GENCİMİZE-…
Ali Nail’in kaybolduğu günlerde, Samandağ’da şiddetli bir şark, yani kuzey rüzgarı vardı. Bazen de şark rüzgarı, kendini karayele bırakıyordu. Ali Nail’in kaybolduğu günlerde rüzgarın yönünü hesaba katacak olursak, Ali Nail’in, Suriye – Lübnan hattında ve Samandağ’ın güneyinde kalan ülke kıyılarında aranması gerektiğini düşünüyorum. Yazıyı okuyanlar, Ali Nail için ‘bu kadar yol alır mı’ diye düşünebilir!
Evet, arkadaşlar, gidilebiliyormuş! Hem de çok rahat gidilebiliyormuş. Usta balıkçılar, kuzey rüzgarında balık avlamak için denize balon bıraktıklarında, 2 bin metreye 45 dakikada ulaştıklarını söylüyorlar. Kaldı ki Ali Nail kaybolduğunda, günlerce kuzey rüzgarı esti.
Ali Nail’in bindiği botun durumunu veya yanında başka birilerinin olup olmadığını bilmiyorum. Fakat Ali Nail’in bulunabilmesi için gönüllülerden oluşan uluslararası bir çağrı ve kampanya düzenlenmelidir. Sosyal medya üzerinden, Suriye – Lübnan hattında bulunan gönüllülerle, Samandağ’ın güneyinde bulunan ülkelerdeki kıyı kesimlerinde yaşayan gönüllülere ulaşılmalı ve bu gönüllüler harekete geçirilmelidir. Ali Nail’in bulunabilmesi için uluslararası bir hareket başlatılmalıdır. Ali Nail için Birleşmiş Milletler, Konsolosluklar, uluslararası kuruluşlar, STK’lar, gönüllü bireyler ön ayak olmalıdır. Ali Nail’in yerinde hepimiz olabilirdik.
Yazımı sonlandırırken, ben, Ali Nail’in yaşamakta ve güney ülkelerin birinde olduğunu düşünüyorum. (Boğulma olayının altında başka bir sebep yoksa, Ali Nail’e karşı yapılmış başka bir şey yoksa!)
Ali Nail’in bulunmasına yönelik kampanya, öncelikle, yukarıda belirttiğim ülkelere konsolosluklarımız aracılığıyla resmi yazı gönderilerek, son 45 gün içerisinde deniz yoluyla birilerini bulup bulmadıkları sorularak başlanmalıdır. Ali Nail’in Suriye’de, Beyrut’ta, Güney Kıbrıs Rum kesiminde, Tel Aviv’de olup olmadığını bilmiyoruz. Ali Nail’i arama çalışmaları, çok yönlü bir şekilde yeniden başlatılmalıdır. Lütfen herkes, kendi çapında bu işe bir el atsın ve Ali Nail bulunsun.
Sosyal medyadan, civar ülke kıyılarında yaşayan tanıdık, bildik, bilmediklere ulaşarak Ali Nail’i sormalıyız.
Hatay AKP, MHP, CHP Milletvekilleri bu konuyu Meclis’e taşısın. Ali Nail’i ülke gündemine taşıyalım. Dışişleri Bakanlığı’nın harekete geçmesi için bir şeyler yapılsın, Ali Nail bulunsun.” -Cemil Yıldız-