Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendimi Çok Çaresiz Hissettim

Milletvekili Serkan Topal, Covid-19

Milletvekili Serkan Topal, Covid-19 tedavi sürecini aktardı …

Yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, hastalıkla mücadele sürecinde yaşadıklarını anlattı.
Milletvekili Topal, yaptığı açıklamada, ekim ayında Hatay’daki çalışma ve ziyaretlerinin ardından döndüğü Ankara’da, eşinin, 7 yaşındaki oğlunun ve 16 yaşındaki kuzeninin sürekli öksürmesi üzerine yaptırdıkları testin pozitif çıktığını söyledi.
Kendisinin test sonucunun ise negatif çıktığını aktaran Topal, o sürede ailesiyle kendisinin ilgilendiğini kaydetti.
Sağlık çalışanlarına teşekkür …
Milletvekili Topal, o sürecin psikolojik açıdan çok kötü olduğunu ve kendisini çok çaresiz hissettiğini dile getirdi. Ailesinin koronavirüse yakalanmasından 5 gün sonra kendisinde de belirtilerin görülmeye başladığını ve yaptırdığı testin pozitif çıktığını ifade eden Milletvekili Topal, şöyle devam etti: “Evde ilaç tedavisine başladım. Ayakta atlatacağımı düşündüm. Pek fazla bir şey görünmüyor gibiydi. Hastalığa yakalanmamın 7’nci gününde Ankara Şehir Hastanesi’ne gittim ve orada tomografi sonucunda tutulum olduğunu öğrendim. 7’nci güne kadar ayakta olan ben ‘Sitokin fırtınası’ dedikleri olayı yaşadım, hastanede kaldım. Hastane çalışanlarına bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Canları pahasına bizimle ne kadar ilgilendiklerini gördüm. Hastanede gerekli ilaçları aldım ve 5-6 gün sonra taburcu oldum. Hastalığımda biraz öksürüğüm fazla oldu. Konuşamaz duruma geldim. Kürsüde çok sesini yükselten ben virüs nedeniyle istesem de konuşamadım.”
Herkes kurallara uymalı …
Milletvekili Topal, hastalığın insanlığa büyük acılar yaşattığını belirterek, herkesten kurallara uymasını istedi.
Dünyanın bir an önce bu hastalıktan kurtulması temennisinde bulunan Milletvekili Topal, “Bütün vatandaşlarımızın aşı oluncaya kadar maskeye, hijyene ve mesafeye mutlaka uyması gerekiyor. Halen beni arayıp ‘ya sayın vekilim gerçekten böyle bir virüs var mı’ diye soranlar var. Gerçekten pes yani, şaşırıyorum. İnsanlarımız virüsten ölüyor ama halen bazı vatandaşlarımız buna inanamıyor. Hangi çağda yaşıyoruz ben halen anlamış değilim” dedi.  Mehmet ÖZGÜN