Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent ortası, tek ağaç yok…

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, Defne

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nden geçirdiği mini çevre yolu ve çevresi, yeşile hasret. Tek ağaç bile olmayan bölgede, ciddi bir ağaçlandırma yapılması gerektiği belirtiliyor.
Bir okurumuz, yeni açılan yolun asfalt ve çevresinin beton yapılarla kaplı olduğunu kaydederek; yol, alan ve refüjlerde ağaçlandırma yapılması gerekliliğine dikkat çekti ve şunları paylaştı:
“Yeni açılan cadde, bulvar ve refüjlerde ağaçlandırma çalışmalarına hız verilmeli! Yeşil bir kent için, herkes elini taşın altına koymalı! Memleketimizin daha yeşil bir görünüme kavuşması ve herkesin yaşamaktan mutlu olacağı, rahat nefes alacağı bir kent için yetkilileri göreve davet ederken, doğaya ve yeşillendirmeye önem veren herkesi, bulundukları noktada ağaç dikimi yapmaya davet ediyorum. Yaşadığımız caddelerde, ortamlarda yapacağımız ağaç dikimiyle, kentin yollarına ve içine ayrı bir hava katarak, yeşil bir kentin oluşmasına katkıda bulunabilir, hatta kent merkezlerine belli miktarlarda ve belli yoğunluklarda dikilecek ağaçların, bir perde oluşturarak gürültü kirliliğini azaltması yanı sıra, havadaki oksijen miktarının artmasını sağlayabiliriz. Bu bölgedeki yol kenarlarının ağaçlandırılması ve gerekli düzenlemelerin yapılması halinde, araç trafiğinin yanı sıra, insanların yürüyüş yapabileceği bir bölge haline dönüşmesi sağlanabilir.” -Cemil Yıldız-