Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs Gazilerine göre KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: EOKB Temsilcisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, “Federal çözüm sağlanmazsa, adadaki bölünmüşlük kalıcı olabilir. Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır siyaseti, 1950’lerin sloganıdır” şeklindeki açıklamasına bir tepki de Kıbrıs Gazilerinden geldi. Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Hatay Şubesi Başkanı M. Ramiz Bakır, bu sözleri nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı için “EOKB Temsilcisi” tanımlaması yaptı.
Hatay Muharip Gazileri Derneği Yönetimi ve Gazi üyeleri adına, Başkan Mehmet Ramiz Bakır’ın tepki açıklaması şöyle:
“Sayın Mustafa Akıncı’nın bu söyleminin arka planında yatan düşünce stratejisi, elbette beynini ve aklını satmış olduğu batının emperyalist haçlı zihniyetidir. 1571 yılından bu yana Anadolu’dan kopmayan, koparılamayan Kıbrıslı Türklerin yaşamı; Kıbrıslı soydaşlarımıza özgürlük getiren, onları katledilmekten, tecavüzlerden kurtaran 1974, Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar, ilhak edilmeye karşı mücadele ile geçmiştir. Kıbrıs Türkünün bu var olmak, yok olmak mücadelesi, anavatan Anadolu’dan hiçbir zaman kopmamıştır. Unutmayınız ki, Yüce Önder Atatürk’ün Hatay için söylediği ’40 Asırlık Türk Yurdu, Düşman Elinde Esir Kalamaz’ sözü, Kıbrıs için de geçerlidir.
Bizim ulu erenlerimizden biri olan Dede Korkut şöyle diyor: ‘Hain içeriden olunca, kapı kilit tutmaz oğul!’
Sayın Akıncı, altın değerindeki bu sözün anlamını biliyor musunuz? Anlamını bildiğinizi düşünerek, yaşamını Kıbrıs davasına adamış Sayın Fazıl Küçük’ün, Rauf Denktaş’ın ve orada yatan tüm Şehitlerin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Onların mezarlarına hangi yüzle gideceksiniz? Cumhurbaşkanı olarak, onları ziyaret ettiğiniz zaman ne düşüneceksiniz, Sayın Akıncı!
Akıncı, Kıbrıs Türkünün yüzyıllardır süren haklı davasına ve mücadelesine ihanet içindedir. ‘İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım’ sözünüz, devlet adamlığından ve devlet terbiyesinden çok uzaktır. Akıncı’nın bu sözleri, boyunu ve haddini çok aşan sözlerdir. Biz Gaziler, Akıncı’yı kınıyoruz. Tıpkı bir EOKB’ci gibi konuşuyor ve davranıyor.”-Cemil Yıldız-