Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılavuzlu’da 4. ihale yapıldı

Orman ve Su İşleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı-Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’ın mega sulama projesi olan Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Büyüklüğü sebebiyle 4 parçada inşa edilmekte olan Proje’nin son bölümünün, yani 4. kısmının inşaat ihalesi de gerçekleştirildi.
Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay sınırları içerisinde çok maksatlı büyük bir havza projesi konumunda bulunuyor. Kahramanmaraş Merkez Ovası ve Sağlık Ovası, Gaziantep İslahiye Ovası ve Hatay Amik Ovası toprakları için büyük önem arz eden bu proje ile beraber toplam 1 milyon 60 bin 910 dekar zirai alan suyla buluşacak ve 72 bin dekar zirai alan taşkın zararlarından korunacak.
Su kaynağını Kılavuzlu Barajı’nın oluşturduğu bu proje, büyüklüğü sebebiyle GAP Eylem Planı’na dahil edilerek kısım kısım ihale edildi. Toplam 4 kısma ayrılan bu projenin 87 bin 490 dekar alanı sulayacak son bölümü olan 4. kısmı ise geçtiğimiz günlerde ihale edildi.
Proje ile sulama alanında yetiştirilen ürün deseninin değişeceğini ve verimin artacağını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Projenin tamamlanması ile Kahramanmaraş ve Gaziantep’te 597 bin 950 dekar, Hatay’da ise 462 bin 960 dekar olmak üzere toplam 1 milyon 60 bin 910 dekar zirai alanı suyla buluşturmuş olacağız. Ortaya çıkacak yeni istihdam alanları ile de ekonomik ve sosyal bakımdan bölgeye büyük fayda sağlanacak. Ayrıca 72 bin 000 dekar zirai arazi taşkınlardan korunarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacak” değerlendirmesinde bulundu.  -Cemil Yıldız-