Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

HATAY’DA 5000 TON GDO’LU

HATAY’DA 5000 TON GDO’LU PİRİNÇ YAKALANDI
İlimizde geride kalan 2020 yılı içerisinde, 5000 ton, genetiği değiştirilmiş organizmalar içeren pirinç yakalandı. Açıklamayı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı. Bakan Pekcan, geçen yıl 4149 olayda 4 Milyar 403 Milyon Lira değerinde kaçak eşya yakalaması gerçekleştirdiklerini belirterek, “Böylelikle, 2019’daki 3 Milyar 165 Milyon Lira olan yakalama rakamımızı 2020’de yüzde 40 artırdık” dedi.
Bakan Pekcan, “Hatay’da bir antrepoda, 5 bin ton GDO’lu pirinç ele geçirdik. Bu yakalamalardan anlıyoruz ki, bizler, kaçakçılıkla mücadele kapasitemizi her geçen gün bir üst seviyeye taşıyarak büyük başarılar elde ettikçe, kaçakçılar da farklı yöntemler geliştirme çabasına girmektedirler” diye konuştu.

Cezaevinden tahliye olan mahkumun ilk işi
YETİM AİLELERİN SU-ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEDİ
Cezaevinden çıkan bir mahkum, sivil yaşamındaki ilk gününü hayır işine adadı. Aslen Arsuz Karağaçlı olan E.T. isimli mahkum, Antakya Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı Ali Nurlu’ya başvurarak, hayır işi yapmak istediğini söyledi. Aldığı, “Çok sayıda öksüz-yetim ailemizin elektrik ve su faturaları ödenmeyi bekliyor” cevabını alınca da, ödenmemiş bir tomar faturayı aldı ve tamamını ödedi. Ali Nurlu, hayırsever E.T. için, “Cezaevinden yeni çıkan E.T. isimli, Karaağaçlı bir yeryüzü meleğimiz, birçok yetim ailemizin faturalarını ödemiştir. Allah razı olsun” dedi.

“SU ZEHİRLİ” HABERLERİ YALAN
Hatay Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (HATSU) ilimizdeki içme suyunun zehirli olduğu yolunda bazı haber ve sosyal medya söylentileri olduğunu kaydederek, tüm bu iddiaların yalan ve yanlış olduğunu duyurdu. HATSU açıklamasında, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Hatay genelinde suyun zehirli olduğu” iddiasının asılsız olduğu hatırlatıldı.
Hatay genelindeki şebeke suyunun zehirli olduğu iddiasının, aslı astarı olmayan bir söylem olduğuna dikkat çeken HATSU, Hatay genelinde HATSU denetimindeki tüm depo ve şebekelerdeki içme ve kullanma suyunun kontrollerinin HATSU teknik personeli tarafından günlük olarak yapıldığını vurguladı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, meskenlere verilen içme suyundan rutin olarak numune alınıp analizleri yapıldığına ve kontrol edildiğine dikkat çeken HATSU, “Asılsız iddialarla halkımızı tedirginliğe ve paniğe iten kişileri kınıyoruz. Gerçeklik payı olmadan yöneltilen bu tür iddialara karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz” bilgilendirmesinde bulundu.

HATAY BŞB HENTBOL TAKIMI YENİLDİ
Hatay Büyükşehir Belediyespor Erkek Hentbol Takımı, dün Karabük Yenişehir Takımı’na yenildi. Hentbol Federasyonu (THF) Erkekler 1. Ligi’nde yer alan dünkü maçta, Karabük Yenişehir GSK, Hatay Büyükşehir Belediyespor’u
37-31 mağlup etti. Maçta ilk yarıyı, Karabük Yenişehir Takımı 18-12 önde kapattı.
Maç bitimi skor, Karabük Yenişehir: 31 Hatay BŞB:31 şeklinde oldu.

Aşı sıralaması
Sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üstü vatandaşların ardından, sırasıyla; Milli Savunma, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim, gıda ile taşımacılık sektörü çalışanları aşılanacak.

Vatandaş memnun
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Kovid-19 salgını nedeniyle, vatandaşların birçok işlemini evden çıkmadan, e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirdiğini belirtti ve kullanıcıların yüzde 95’inin hizmetlerden memnun kaldığını bildirdi.

Düşük çıkma sebebi
Çinli Sinovac şirketi, aşının Brezilya’da yürütülen Faz 3 çalışmalarında genel etkililik oranının yüzde 50,38 olmasının, klinik denemenin, enfeksiyon riski yüksek sağlık çalışanları üzerinde yapılmasından kaynaklandığını söyledi.

Gerekçeli karar
MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verilen 27 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçesinde, “Bilgi ve belgelerin devlet sırı niteliğinde olduğunun kabulü gerekir” denildi.

FETÖ bağlantısı
Adana ve Hatay’da, MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle, aralarında FETÖ’nün sözde “jandarma imamı”nın bulunduğu 18 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Bankacılık sektörü
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 31 milyar 145 milyon lira azalarak 3 trilyon 544 milyar 779 milyon liraya indi.

AVM’ler zorda
15 milyar doları aşkın yatırım kredisi borcu bulunan AVM’ler, borç çeviremiyor. 30 AVM’nin bankalara devir yolunda olduğu belirtiliyor.

Rus Pazarı
Türkiye’den geçen yıl gerçekleştirilen 933 milyon dolarlık narenciye ihracatının 410 milyon 406 bin dolarlık kısmı, Rusya Federasyonu’na yapıldı. Türkiye’nin bu ülkeye yönelik narenciye ihracatı, geçen yıl 2019’a göre, yüzde 31 arttı.

Halk TV’ye ceza
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, CHP’li Fikri Sağlar’ın başörtülü hakimlere yönelik sözleri dolayısıyla, yayıncı kuruluş Halk TV’ye oy birliğiyle idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Banka Faizleri
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemde bankaların uyguladığı yüksek kredi faizlerinin, üretimin ve yatırımın önündeki en önemli engellerden biri haline geldiğini belirterek, “Bankalar, kredi faizlerini büyümeye destek değil, köstek oluyorlar” dedi.

Rezerv geriledi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri geçen hafta 642 milyon dolar azalarak 92 milyar 564 milyon dolara geriledi.

Şikayetler arttı
Tüketiciler Birliği, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele döneminde, geçen yıl uzaktan alışveriş şikayetlerinin önceki yıla göre arttığını bildirdi.

2021 beklentisi
Turizm sektörü temsilcileri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının uygulanmaya başlanmasının sektöre yansımalarının da olumlu olacağına inanıyor.

Özel Sektör Borcu
Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, Kasım 2020 sonu itibariyle 160,9 milyar dolara geriledi. Özel sektörün bir yıl içinde gerçekleştirilecek anapara geri ödemelerinin toplam 41,2 milyar dolar.

Eğitim Sen Eleştirisi:
NOT OLMASIN…
Hatay Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, online eğitim alan öğrencilere yönelik uzaktan eğitimde not değerlendirmesine karşı olduklarını duyurdu. Hatay Eğitim Sen açıklaması şöyle: “Milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişemediği, erişebilen öğrencilerin ise sağlıklı bir şekilde uzaktan eğitime erişemediği ve devamlılığının sağlanamadığı koşullarda, velinin talebiyle, sınav puanının veya derse katılımın esas alınması, yaşanılan eşitsizliği daha da artıracak. Bu dönem, notla değerlendirme yapılmamalıdır.”

RESMİ İLANLAR HABER ŞEKLİNDE YAYINLANACAK
Resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin ilan yayınlama şartlarının düzenlendiği Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’nin 73. Maddesi’nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’nin 12 Aralık 2020 tarihli nüshasında yayımlanmıştı. Yeni düzenlemeyle, resmi ilanları internet sitelerinde haber ilan şeklinde duyuran gazeteler, daha fazla resmi ilan yayınlama hakkı kazanırken, bu yolla resmi ilanların daha çok kişiye ulaşması amaçlandı.
Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde yayınlatılan resmi ilanların çevrimiçi ortamda da duyurulmasıyla; icra, ihale, tebligat ve personel alımı ilanlarının mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel muhatabına ulaşması, hedef kitle ve kamuoyuna etkili bir şekilde şeffaflık prensibi çerçevesinde duyurulması ve rekabet ortamının sağlanması gibi gayeler hedeflenmekte.
Günümüz koşullarında teknolojinin sürekli ve hızlı değişimi, ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda yeni mevzuat düzenlemelerini de beraberinde getiriyor. Resmi İlan Yönetmeliği’nin 29’uncu Maddesi’nde daha önce yapılan değişiklikle, uzun yıllardır gazetelerde yayınlanan resmi ilanlar, gazetelerin çevrimiçi yayınlarına taşınmıştı. Bu düzenlemelerin yanında, gazetelerde yayınlatılan resmi ilanlardan, kamuoyunun ilgisini çekebilecek nitelikte olan ve haber değeri taşıyanlar, kurumun ilan portalının manşet alanında duyurulmaya başlandı. Bu uygulamalardan olumlu geri dönüşler alınması üzerine, gazetelerin, resmi ilanları haberleştirmeleri ve kendilerine ait çevrimiçi yayınlarda yer vermeleri yanı sıra sosyal medya hesaplarında da paylaşmaları sayesinde, resmi ilanlara olan ilgi ve farkındalık her geçen gün artmaya devam ediyor.
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 18 Kasım 2020 tarihli toplantısında, Resmi İlan Yönetmeliği’nin 73’üncü Maddesi’nin birinci fıkrasının (ğ) bendinde yapılan değişiklikle, Kurum ilan portalı “ilan.gov.tr” dijital pano (widget) uygulamasına kendi internet (haber) sitesinin ana sayfasında görünür alanda yer veren ve ilan portalından, Kurum Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği ilanlardan en az üç farklı ilanı kaynak göstererek her gün kendisine ait internet (haber) sitesinde, Kurum Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği şekilde kullanıp ilan portalındaki ilgili ilanın linkini koyan gazetelere, esas göstergelerine 1/6 oranında ek gösterge verilmesi kararlaştırıldı.
Yönetmelik değişikliği, 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girdi.

Eğitim İş’liler Alanda
Hatay Eğitim İş üyesi Öğretmenler, bugün bir basın açıklaması yaparak, kamu çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili isteklerde bulunacaklar. Birleşik Kamu İş imzalı açıklamada, “15 Ocak 2021 Cuma günü (yarın) saat 14.00’te, köprübaşında, kitlesel basın açıklaması yapacağız” denildi.