Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

80 YAŞ ÜZERİ AŞILANIYOR

80 YAŞ ÜZERİ AŞILANIYOR
Sağlık Bakanlığı, 80 yaş üzeri vatandaşların aşılanması işlemine başlandığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, “Bilim Kurulumuzun önerisiyle hazırlanan program dahilinde, bugün itibariyle, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız, sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaklar” denildi.

İYİ Parti’den Sağlık Eleştirisi
EN ERKEN GÖZ MUAYENE RANDEVUSU 2 ŞUBAT
İYİ Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı, sağlık kurumlarında muayene ve tedavi olabilmenin uzun süreli randevulara bağlı olduğunu savundu. İYİ Parti Kırıkhan ilçe Başkanlığı paylaşımında, dün, ilçede göz muayenesi olmak isteyen bir kişiye 10 gün sonrası için randevu verildiğini duyurdu. İYİ parti paylaşımı şöyle:
“Sağlık sisteminiz batsın. Koskoca Hatay’da, göz muayenesi için en erken randevu tarihi, 02.02.2021! Hem de il merkezinde değil, ancak ilçede muayene olabiliyorsun. Parası olmayan, özel hastaneye gidemiyor. Hani sağlıkta çağ atlamıştınız!”

KAPALI İŞYERLERİNE VERGİ ERTELEMESİ
Pandemi nedeniyle kapalı olan lokanta, restaurant ve kafe gibi işletmeler vergiden muaf tutulacak. Koronavirüs salgını süresince alınan tedbirler kapsamında, işyerleri kapalı kalan esnaf, sanatkar ve tacirlerin vergi ödemelerinin ertelenmesi hususundaki düzenleme, 25.01.2021 (dünkü) 31375 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

Antakya Belediyesinden Dolandırıcılara Karşı Uyarı Mesajı
Antakya Belediyesi, bazı kişilerin, telefonla dolandırıcılık yaptıklarını ve Antakya Belediyesi ismini kullandıklarının belirlendiğini kaydederek, bu tür hilelere karşı uyanık olunmasını istedi. Antakya Belediyesi duyurusu şöyle:
“Antakya Belediyesi adına hiçbir personelimiz, yardım ve sponsorluk talebinde bulunmamaktadır. Bu şekilde telefon aramaları yapıldığı, kurumumuz adına yardım ve sponsorluk talebinde bulunulduğu tespit edilmiştir. Bu şahıslara kesinlikle itibar etmeyiniz. Böyle bir telefon alırsanız, lütfen 155’i arayarak güvenlik güçlerine şikayet ediniz.”

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI ARTTI
2021 yılı araç gruplarına ve illere göre trafik sigortası fiyatları belli oldu. Buna göre, otomobillerde en yüksek prim 4 bin 65 lira, en düşük prim ise 327 lira olarak gerçekleşti. 2021’de sigorta şirketlerinin trafik sigortasında uygulayacakları fiyat artış oranı da belli oldu. Şirketler, 2021 Ocak ayından itibaren primlerini her ay yüzde 1 artıracaklar. Buna göre, 2021’de otomobillerde en yüksek primi, 4 bin 65 lira ile İstanbul’da, 1. kademedeki sürücüler ödeyecek. Otomobillerde en düşük primi, 327 lira ile 7. kademedeki hasarsız sürücüler ödeyecek.
En düşük primi ödeyecek iller ise Adıyaman, Aydın, Burdur, Çanakkale, Hakkari, Hatay, Isparta, Kars, Kastamonu, Kütahya, Mardin, Muğla, Sinop, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Ardahan, Kilis ve Osmaniye.

ÖZEL MERSİN’DE
AK Parti Hatay Milletvekili, aynı zamanda Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdulkadir Özel, dün Mersin’e gitti ve Partisinin il kongresine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telefonla katıldığı kongreye ilişkin konuşan Özel, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Esnafa destek
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir.”

Vadeli Altın Hesap
Alternatif Bank, yatırımlarını altın olarak değerlendirirken vadeli mevduatın getirisinden yararlanmak isteyen müşterilerine Vadeli Altın Hesap ürününü sunuyor.

Afetzedeler için
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman ve çocuk gelişim uzmanlarından oluşan ekipleri, afet ve acil durum olayından etkilenen 27 bin 406 hanedeki 105 bin 207 kişiye ulaştı.

MEB Eğitimi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Önümüzdeki 3 aylık süreçte ilk etapta 260 bin öğretmenimize, idarecimize ve diğer okul çalışanlarımıza, akabinde de öğrenci ve velilerimize ilk yardım eğitimlerinin verilmesini hedefliyoruz” dedi.

Hatay’da Bugün Enerji Verilemeyecek Yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için, Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sıra-sında enerji kesintisi uygu-lanıyor. İlimizde, bugünkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi, Fidan, Sanayi Sokak ile Paşaköy Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Akçalı Mahallesi Sahil, Sahil Lagos Sitesi, Sahil (İnce Kum), Sahil Zümrüt Sitesi, Gökkuşağı 2.Sitesi, Sahil(Orontes Sitesi), Sahil(Beyaz Yunus) Sitesi, Sahil(Mercan Köy Sitesi) ve Gökkuşağı(Yıldız Sitesi) Sokağa 09:30-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Tekebaşı Mahallesine 09:00-16:30 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Çöğürlü Mahallesi Cumhuriyet Sokağa 09:30-17:00 saatleri arasında AG-Hizmet Alım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Hatay’da Yarın Enerji Verilemeyecek Yerler
Arsuz İlçesi Nardüzü Mahallesi 134, 131, 143, 145, Bereket, Nardüzü, 142 ve 139 Sokağa 09:30-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Sümerler Mahallesine 11:00-14:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Mustafa Kemal Mahallesine; 09:30-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Tekebaşı Mahallesine
09:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Çiğdede Mahallesi Sivas Şehitleri, Tünel, Umut,
83., 10. Deniz Mahallesi , Ali Can, Mehmet Aslan, Tünel, Şht.Burhan Sezer Rencüzoğulları, Muhtar Süleyman Faris, 14, 12, 198, 201, 202, Kurtderesi Mahallesi 31, 61, Adem Nural, Gül, Tepe, Tünel İle Sedef Sokağa 09:00-15:30 saatleri arasında YG-Bakım Onarım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

ESNAFA, HALKBANK KREDİ ÖDEMESİ ERTELEMESİ…
Esnafın, Halkbank kanlıyla kullandığı esnaf kefalet kredi geri ödemesi ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir” dedi.

Vergilere erteleme
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sinema, kahve-hane, internet kafe, halı saha ve hamam faaliyetinde bulunan mükelleflerin 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamına alındığını kaydetti.

Aşılar geldi
Çin’den sipariş edilen Kovid-19 aşılarının ikinci partisini taşıyan uçak Türki-ye’ye geldi. Uçakla, inaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümünü oluşturan 6,5 milyon doz aşının getirildiği belirtildi.

Çek sorumluluğu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), çekte muhatap bankanın ödemekle sorumlu olduğu miktarı 2 bin 225 liradan 2 bin 670 liraya yükseltti. Düzenleme, 29 Ocak’ta yürürlüğe girecek.

268 personel
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), çeşitli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere sözlü sınavla 268 personel alacak. Personel alımına ilişkin detaylı açıklama ve başvuru formu, İŞKUR’un adresinde yayımlandı.

Dünya genelinde
Dünya genelinde Kovid-19 salgınında toplam vaka sayısı 99 milyon 774 bini aşarken, virüs saptanan 71 milyon 762 bin 746 kişi sağlığına kavuştu.

Örnek oldular
Sinop’ta yaşayan Cavit-Gönül Soysal çifti, sokakta yaralı olarak buldukları ve sağlığına kavuşması için yardım eli uzattıkları köpeğe, soğuk kış günlerinde araçlarında barınma imkanı sağladı.

27 bin 839 kişi
İçişleri Bakanlığı, 18-25 Ocak’taki sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 27 bin 839 kişi hakkında adli/idari işlem yapıldığını bildirdi.

26 Ocak’ta atama
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; engelli, devlet korumasından yararlanan genç ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınından oluşan toplam 3 bin 603 kişinin atama kura-sını 26 Ocak’ta yapacak.

Heyelan nedeniyle
Türkiye’de doğal afet kaynaklı kayıplar arasında depremden sonra en fazla ölüme neden olan heyelan, İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki araştırmaya konu oldu. Buna göre, Türkiye’de son 90 yılda 1343 kişi heyelan nedeniyle hayatını kaybetti.

Gece Kartalları
“Gece Kartalları” olarak bilinen çarşı ve mahalle bekçileri, geçen yıl ülke genelinde 3 bin 144 hırsızlık olayına müdahale etti.

Emsal karar
Yargıtay, ‘kabadayılık yapma’ sözünün hakaret olmadığına hükmetti. İlgili kararda, dava konusu ifadenin rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı davranış niteliğinde olduğu belirtildi.

Enflasyon Raporu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, “Enflasyon Raporu 2021-I”in tanıtımı amacıyla, 28 Ocak Perşembe günü bir basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Vergilere erteleme
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sinema, kahvehane, internet kafe, halı saha ve hamam faaliyetinde bulunan mükelleflerin 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamına alındığını kaydetti.

SÜPER LİGDE İLK YARI
SONA ERDİ
Hatayspor’un mücadele ettiği Süper Lig’de ilk yarı maçları sona erdi. Hatayspor, ilk yarıda 21 maçta topladığı 32 puanla, puan cetvelinde 6. sıraya yerleşti.
Ligde ikinci yarı maçları, ara vermeksizin bu hafta başlıyor.

Erteleme müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası
6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecek” dedi.

Aşı’da Hedef
Aşının 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümünü oluşturan 6,5 milyon doz aşı, dün sabah Türkiye’ye ulaştı. Yapılan anlaşma gereği, 50 milyon doz inaktif aşının tamamının Türkiye’ye getirilmesiyle 25 milyon kişi aşılanmış olacak.

Hibe desteği
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, KOOP-DES kapsamındaki hibe desteğinin 2021’de de devam edeceğini belirterek, “Hibe desteği için başvurular 1-28 Şubat’ta Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine yapılabilecek” dedi.

M.BAŞAKŞEHİR YORGUN OLACAK
Hatayspor, ligin ikinci yarısındaki ilk maçına hafta sonunda çıkıyor. Bordo-Beyazlılar, ligin ikinci yarı ilk haftasında M.Başakşehirspor’un konuğu olacak. Maç, 30 Ocak Cumartesi günü İstanbul’da oynanıyor. Bordo-Beyazlı ekibin bu maç öncesi rakibi, Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayacak. M.Başakşehirspor, yarın Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı oynayacak.

HATAYSPOR TEŞEKKÜRÜ GAZİANTEP FK’YE
Hatayspor Kulübü Yönetimi, Pazar günkü deplasmanda ev sahipliği nedeniyle, Gaziantep Futbol Kulübü’ne teşekkür etti.
Hatayspor Kulübü’nden yapılan teşekkür mesajı şöyle:
“Komşu şehrimiz Gaziantep’in
değerli kulübü Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Sayın
Mehmet Büyükek-
şi’ye ve Yönetim Kurulu üyelerine, Gazian-tep’te konakladığımız süre boyunca göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ederiz.”

HATAYSPOR 32 PUAN TOPLADI
Hatayspor, ligin ilk yarısında 32 puan topladı. Bordo-Beyazlılar, çıktıkları 21 maçta topladıkları 32 puanla, ilk yarıyı, puan cetvelinin 7.sırasında tamamladı.
Bordo-Beyazlı ekipte maç başına elde edilen puan ortalaması ise 1,5 oldu.

İSKENDERUN İSTANBUL’DA
İlimizin Türkiye 3. Ligi’ndeki ekiplerinden İskenderun Futbol Kulübü, ikinci yarıya deplasmanla başlıyor. İskenderun Futbol Kulübü, hafta ortasında İstanbul’a gidiyor. İskenderun Futbol Kulübü, 28 Ocak Perşembe günü İstanbul’da, Halide Edip Adıvarspor ile karşılaşacak.
Perşembe günü 13.30’da oynanacak olan maçı, Hakem Levent Gümüşdere yönetecek.