Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

RAMAZAN İMSAKİYESİ BUGÜN YARIN

RAMAZAN İMSAKİYESİ
BUGÜN YARIN
İMSAK : 04.13 04.11
GÜNEŞ : 05.40 05.39
ÖĞLE : 12.38 12.38
İKİNDİ : 16.22 16.22
AKŞAM : 19.26 19.27
YATSI : 20.48 20.49

TOKİ, HATAY’A 2,2 MİLYAR TL HARCADI
TOKİ’nin Hatay’da yaptırdığı toplu konut sayısı :7595
TOKİ’nin, ilimiz Hatay’da şimdiye kadar yaklaşık 2 Milyar 250 Milyon TL’lik yatırım yapmak suretiyle, 7695 konut yanı sıra 25 bin seyircili kapasiteli stadyum, 17 okul, 2 hastane, 2 pansiyon, 7 cami, 12 ticaret merkezi, 4 kamu hizmet binası ve 1 spor salonu inşa ettiği duyuruldu. TOKİ, Hatay’da, 7 bin 842 konuttan 7 bin 695’inin yapımını tamamlayarak vatandaşlara teslim etti.
TOKİ, kentte sağlık yatırımları kapsamında, Hatay merkezde 750 yataklı, Kırıkhan’da 150 yataklı olmak üzere, 2 hastane yapımını da üstlenirken, İskenderun’daki eski stadyum alanında yapılacak millet bahçesiyle de kente yeni bir yeşil alan kazandırılmasının hedeflendiğini duyurdu.
İskenderun Stadı yerinde oluşturulacak, sosyal yaşam alanı sunması hedeflenen millet bahçesinde; 650 metrekarelik yürüyüş parkuru, 680 metrekarelik bisiklet parkuru, 1.060 metrekarelik biyolojik gölet, 1.800 metrekarelik piknik alanı, 1.100 metrekarelik çocuk oyun alanı, 1.300 metrekarelik çok amaçlı spor sahası ve 71 araçlık otopark alanı yer alıyor.
TOKİ tarafından yapılan açıklamada, kente yaklaşık 2 Milyar 250 Milyon TL’lik yatırım yapılarak; 25 bin seyircili kapasiteli stadyum, 17 okul, 2 hastane, 2 pansiyon, 7 cami, 12 ticaret merkezi, 4 kamu hizmet binası ve 1 spor salonu inşa edildiği bildirildi.

DEFNE’DE CESET
Defne ilçesine bağlı Özengili Mahallesi kırsalındaki zeytinlik tarlasında bir erkek cesedi bulundu.
Yapılan araştırmada, cesedin,
43 yaşlarındaki Doğan Zengri adlı kişiye ait olduğu ortaya çıktı. Olay üzerine, Jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye geldi. Cesedin, otopsi yapılmak üzere Hatay MKÜ Araştırma Hastanesi’ne nakledildiği ve ölüm nedeninin araştırıldığı duyuruldu.

ÇOCUK İŞİ GİBİ BİRŞEY
Baro, Twitter ve Instagram takipçisi eski Başkanını takipten çıkarmış!
Hatay Barosu yeni yönetiminin, eski Başkanı Ekrem Dönmez’i Twitter ve Instgram takibinden çıkardığı öğrenildi. Eski Başkan Av.Dönmez’in ilginç paylaşımı şöyle:
“Görünür kılmak için sosyal medya hesaplarını kurduğum Baromuzun Twitter hesabı, beni takipten çıkmış. Instagram hesabı hem takipten çıkmış, hem takibimi kaldırmış. Şahsi hesap gibi, çocukça! Şimdi kendilerine hizmet ettiği için teşekkürü bıraktım. Engellemediklerine şükrediyorum!”

Kırıkhan’da traktör kazası
1 ÖLÜ
Kırıkhan’da bir traktör uçuruma düştü. Dere kenarına savrulan traktörün sürücüsü Erdem Koca, kazada hayatını kaybetti Alınan bilgiye göre, 57 yaşlarındaki Erdem Koca’nın kullandığı 31 EP 853 plakalı traktör, Arkıtça Mahallesi’nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprüden düşerek dere yatağına yuvarlandı. Olay yerine 112, Polis, Jandarma ve AFAD ekipleri gelirken, sürücünün kazada hayatını kaybettiği belirlendi. Olay soruşturuluyor.

Meclis gündemi
TBMM’de bu hafta akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin düzenlemeler içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Personel alımı
TÜBİTAK Başkanlığı, çeşitli birimlerde görev yapmak üzere 98 personel istihdam edecek. Başvuruların, TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi “https://kariyer.tubitak.gov.tr” üzerinden 17 Mayıs’a kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Güven Endeksleri
TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, Nisan ayında, Mart ayına göre hizmet sektöründe yüzde 2, perakende ticaret sektöründe yüzde 5,6 ve inşaat sektöründe yüzde 3,1 azaldı.

Dursunlu Eski Muhtarı
Hayrettin Altınöz Vefat Etti
İlimiz Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi eski muhtarlarından Hayrettin Altınöz, vefat etti. Dursunlu’da ikamet eden eski muhtar Hayrettin Altınöz’ün cenazesi, dün sabah Dursunlu aile mezarlığında toprağa verildi. ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diler.
Mobilya Sektörü
MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Yıldız, mobilyacıların, ‘MDF, iç piyasaya verilmiyor, ihracata gidiyor’ iddialarına dair, “Sektör olarak, Nisan’dan itibaren iç piyasaya daha fazla ham MDF vermeye başladık” dedi.

Aşıda yeni adım
Türkiye’de uygulanan aşılara bir yenisi ekleniyor. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ve Viscoran İlaç, Sputnik V aşısının Türkiye’de üretilmesi için anlaştı.

Kobani Davası
Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erken yaşta
2018 yılı verilerine göre Türkiye’de 20-49 yaş arasında olan her 5 kadından 1’i 18 yaşından önce evlendi. 18 yaşından önce evlenen her 3 kadından 1’i de yine çocuk yaşta anne oldu. Erken evlilikler, bugün de tartışılan konulardan biri.

118 başvuru
TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, 28 Nisan Çarşamba günü toplanacak. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği için TBMM Başkanlığı’na 118 kişi başvurdu.

Dünya genelinde
Dünya genelinde, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandıktan sonra sağlığına kavuşanların sayısı 125 milyonu aşarken, 19 milyon 344 bin 298 kişi halen tedavi altında bulunuyor.

Ekonomik beklenti
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Kovid-19’un etkisini yaşayan sektörlerin banka kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesi gerektiğini belirterek, en az 6 ay ödemesiz ve KGF destekli yeni kredi olanaklarının da sunulmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Enflasyon Raporu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Enflasyon Raporu 2021-II”nin tanıtımı amacıyla, 29 Nisan Perşembe günü basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

1,9 Milyar Dolar
Türkiye ilaç ve eczacılık ürünleri sektörünün ihracatı 2020’de yıllık bazda yüzde 26,8 artarak 1,9 milyar dolara ulaşırken, en fazla satış yapılan ülke Güney Kore oldu.

Başvurular arttı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 ilk çeyrekte pandemiye rağmen, yurt içi patent başvurularının yüzde 28, marka başvurularının yüzde 47 ve tasarım başvurularının yüzde 15 arttığını kaydetti.

İmalat Sanayisi
İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda bir önceki aya göre 1,2 puan artarak yüzde 75,9 seviyesine çıktı.

İmam Hatipler
İmam hatip okullarında ‘inovasyon, kodlama ve tasarım’ odaklı HİSAR Projesi başlıyor. Projede, imam hatip okullarındaki öğretmenlere inovasyon, STEM, robotik alanında mesleki gelişim eğitimi sağlanacak, öğrencilere ise kodlama ve tasarım odaklı düşünme becerileri kazandırılacak.

Kimlik avına dikkat
Kaspersky Güvenlik Uzmanı Anton V. Ivanov, “Filmler, kimlik avı sayfalarını ve spam e-postaları yaymak için popüler bir cazibe merkezi olarak işlev görüyor. Kullanıcıların ziyaret ettikleri sitelerde bu gibi tuzaklara dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Bakanlık açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Güvenlik ihtiyacı nedeniyle Bakanlığımız korumasında olan çocuklarımızın kimliklerinin gizli kalması, mahremiyetlerinin korunması için de azami dikkat ve özen göstermekteyiz” denildi.

THY hizmeti
THY’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, yolcular, uçuş öncesinde uygulamadaki tüm içeriklere ücretsiz ulaşabilecek ve kendisine televizyon programı, film ve müzik seçerek liste oluşturabilecek.

TKDK desteği
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), bu yılın ilk çeyreğinde 949 proje için 369,5 milyon lira hibe desteği sağladı.

Buğday rekoltesi
Ulusal Hububat Konseyinin 2020-2021 Üretim Yılı Buğday Değerlendirme Raporu’na göre, bu yıl yetersiz yağış nedeniyle yüzde 5 rekolte kaybı olacağı tahmin ediliyor. Beklenti ise 19 milyon ton.