Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

RAMAZAN İMSAKİYESİ BUGÜN YARIN

RAMAZAN İMSAKİYESİ
BUGÜN YARIN
İMSAK : 04.11 04.10
GÜNEŞ : 05.39 05.38
ÖĞLE : 12.38 12.38
İKİNDİ : 16.22 16.22
AKŞAM : 19.27 19.28
YATSI : 20.49 20.50

ETİK ANLAYIŞA HİLE Mİ?
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, oğlunu Ereğli Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü yaptı. Ereğli Belediye Başkanı’nın yeğenini de
kendisine Özel Kalem Müdürü olarak atadı.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, oğlunun, yakından tanıdığı Ereğli Belediyesi Başkanlığı’na Özel Kalem Müdürü olarak atanmasını sağlarken, Ereğli Belediye Başkanı’nın yeğenini de kendisine Özel Kalem Müdürü yaptı.
Yasal olarak sıkıntı olmasa da, etik olarak “hile” yöntemi şeklinde değerlendirilebilecek olayda, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in oğlu Mehmet Cihangir Keskin, Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürü oldu.
Bunun karşılığında, Ereğli Belediye Başkanının yeğeni Fulya Gürbüz ise Dörtyol Belediyesi Özel Kalem Müdürü oldu.
Böylelikle, Başkan Keskin’in oğlu ile Ereğli Belediye Başkanı’nın yeğeni, iki dost belediye başkanının Özel Kalem Müdürleri ünvanını aldı.

SAVAŞ; HADO seferlerinin başlayış sürecini yineledi
YAZ AYLARI…
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Projesi’nin yaz aylarında hayata geçeceğini kaydederek, “Projeyle ilgili yapılacak çok az şey kaldı. Mayıs, Haziran aylarında gerekli izinleri alacağız. Temmuz ayında da seferlere başlamayı umut ediyoruz” dedi.
Yeni yönetimi tebrik ziyaretinde, HAGİAD üyelerine EXPO alanlarını gezmesini tavsiye eden Savaş, “Genç iş insanları olarak, EXPO alanlarını mutlaka görmelisiniz. Gördükten sonra, ofis dışında başka şeyler de isteyebilirsiniz. O bölgeyi fuar alanı yapacağız” diyerek, EXPO alanlarında Dernek, Oda ve STK’ların stantlarının yer alacağını söyledi.

Kadın emekçiler
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kadınları kutlu yürüyüşümüzün öncüsü, emek hareketinin vicdanı, sendikal hareketin yarınları olarak görüyoruz” dedi.

Suriye sınırı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışırken yakalanan 6 kişiden birinin, terör örgütü DEAŞ’ın propagandası yapma suçundan arandığını bildirdi.

ALES 2021
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2021-ALES/1), 2021 yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilen 2 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.

TRT Çocuk
Türkiye’nin en kapsamlı dijital çocuk kütüphanesi olma hedefiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kullanıma açılan “TRT Çocuk Kitaplık” uygulamasını, 3 günde 100 bin kişi indirdi.

HATAY’DA 6 ASM’YE DOKTOR ATAMASI
Atama 5 Mayıs’ta
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde 6 Aile Sağlık Merkezi için ihtiyaç olan doktor atamasını yapıyor. Başvurular tamamlandı. 27 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında hizmet puanları ilanı itirazları yapılırken, atamalar ise 5 Mayıs günü gerçekleşecek.
Hatay’da doktor ataması yapılacak 6 Aile Sağlık Merkezi şunlar:
Altınözü-Yolağzı Asm
Antakya-8 Nolu ASM
Antakya-Narlıca 3 nolu ASM
Antakya-Ürgenpaşa ASM
Defne-3 nolu ASM

İşletmelere destek
Kovid-19 salgını dolayısıyla hükümetin ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi için sağladığı gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destekleri, perşembe akşamından itibaren başlayacak “tam kapanma” döneminde de sürecek.

SOĞUK BLOK ALIMI
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Tıp Fakültesi Dekanlığı Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Laboratuvarı’nda kullanılan PCR cihazı için soğuk blok alımı yapıyor. Yapılan duyuruda, alım için tekliflerin 28 Nisan Çarşamba gününe kadar (bugün), miktar belirtilerek bildirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

İsmail Bayrakdar’ın baba acısı
BABASI VEFAT ETTİ
Memur Sen Hatay İl Temsilcisi İsmail Bayrakdar, baba acısı yaşadı. İsmail Bayrakdar’ın babası Hacı Zeynel Abidin Bayrakdar, vefat etti. Abidin Bayrakdar’ın cenazesi, dün öğle namazı sonrası, Antakya Oğlakören Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

DARÜŞŞAFAKA SINAVLARI
30 MAYIS’TA
Sınav yapılacak
28 il arasında HATAY da var
Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüş-şafaka Eğitim Kurumları’nın 2021 yılı sınavı, bu yıl 30 Mayıs günü yapılıyor.
Eğitimcilerin, Darüşşüfaka Liseleri ile ilgili görüşleri şöyle:
“Darüşşafaka’nın, eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla, annesini veya babasını kaybetmiş, maddi durumu elverişsiz öğrencilere 8 yıl boyunca tam burslu kolej eğitimi imkanı sunan girişler, her yıl düzenlenen bir sınav üzerinden gerçekleşiyor. Söz konusu sınav, 30 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10:00’da, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 28 il merkezinde gerçekleşecek. Sınav; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da gerçekleştirilecek. Sınava, 24 Mayıs tarihine kadar Türkiye’nin her ilinden başvuru kabul edilecek.”

Hatay’da Yarın Enerji Verilemeyecek Yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, bakım onarım çalışmaları nedeniyle, yarın ilimiz Arsuz ile Dörtyol ilçelerinde kısmi kesinti uygulanacağını duyurdu. Yarınki kesinti programı şöyle:
Arsuz ilçesi Arpagedik Mahallesi; Cumhuriyet, Okul, Merkez ve Şahin Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi, Milay, Sontay, Kazancı Çınar Sokağa 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Tam Kapanma
Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Tam kapanma açıklamalarıyla beraber Enuygun’da yapılan uçak bileti aramaları 6,5 kat, otobüs bileti aramaları da 15 kat arttı” dedi.

HSK kararı
HSK Genel Kurulu, 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma döneminde, acil işler dışındaki duruşmaların ertelenmesi tavsiyesinde bulundu.

Değişiklik hakkı
Pegasus Hava Yolları, 27 Nisan’dan önce alınan ve 17 Mayıs’a kadar olan tüm yurt içi biletler için yolcularına cezasız değişiklik, açığa alma ve ücretsiz iptal hakkı sunuyor.

Yetimler Günü
Yetim Vakfı tarafından “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla hazırlanan “Çocuk Hakları Karnesi”ne göre, dünyadaki yaklaşık 2,5 milyar çocuğun en az 1 milyarı yetim, öksüz ya da sosyal yetimlerden oluşuyor.

Uçak Biletleri
Türk Hava Yolları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanmanın uygulanacağı 29 Nisan-17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek yurt içi bilet değişikliği taleplerinin ücretsiz yapılacağını bildirdi.

29 Nisan’da başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00’dan itibaren uzaktan eğitime başlanacağını, dönem sınavlarının 17 Mayıs 2021 sonrasına ertelendiğini bildirdi.

Kapanıyoruz
13 Nisan 2021’deki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısındaki kararlar doğrultusunda, 14 Nisan Çarşamba gününden itibaren iki haftalık kısmi kapanma sürecine girildi. Konuya ilişkin Genelge, Hatay Valiliği’ne ulaştı.

Dolandırıcılar!
Samsun’da bankadan aradığını söyleyen dolandırıcının tuzağına düşen bir kişinin cep telefonuna indirdiği programla, bankadaki altını 234 bin liraya çevrilip başka hesaba havale yapıldı.,

KDV alınmasın
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, maske, kolonya, sabun ve dezenfektan gibi hijyen ve temizlik ürünleri üzerinden KDV alınmaması çağrısı yaptı.

1915 tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD Başkanı Biden, 24 Nisan günü yayımladığı bir mesajda, coğrafyamızda bir asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır” dedi.

Risk Haritası
Haftalık verilere göre; İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Giresun, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller olurken, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Siirt en az vaka görülen iller oldu.

Turizm Sezonu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni tip koronavirüs tedbirlerine ilişkin, “Geçen seneye kıyaslandığında, Türkiye’nin turizm hizmetleri çok daha konforlu ve sağlıklı şekilde sunulacak” dedi.

Hatay’da aynı!
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 17-23 Nisan’ı kapsayan verilere göre, her 100 bin kişideki vaka sayısı, üç büyükşehirden İstanbul ve İzmir’de azalırken Ankara’da arttı. Kovid-19 vaka sayısı Hatay’da ise aynı kaldı.

3 günde 13633 araç
Trafik polisleri, ülke genelinde 3 gün boyunca yaptıkları denetimlerde, 13 bin 633’ü hız ihlali olmak üzere, 17 bin 474 trafik kural ihlali yapan araç ya da sürücü hakkında işlem uyguladı.

Yükümlü olacaklar
Tam Kapanma Tedbirleri kapsamında, apartman ve site yöneticilerine de binalarında oturanlar ve kural ihlali yapan sakinleri uyarma yükümlülüğü verildi.