Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

HATAY’DA AŞILAMA ORANI %

HATAY’DA AŞILAMA ORANI % 59,6’YA ULAŞTI
İlimiz genelinde koronavirüse karşı aşılamadaki hız bir türlü istenen seviyeye gelemezken, aşılama oranı %59.3’ten % 59,6’ya yükseldi. Aşılanan kişi sayısı da 1 milyon 67 bin kişi oldu.

AFRİN’E 5 FÜZE…
7 SİVİL YARALI
Geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde, PKK-YPG terör örgütü militanları, Suriye’nin Afrin bölgesine 5 füze atışı gerçekleştirdi. Saldırıda 7 sivil yaralandı. Hatay Valiliği’nden, Pazar günkü saldırı ile ilgili şu açıklama yapıldı:
“25.07.2021 günü saat 12:50 sıralarında, PKK/YPG Terör Örgütü mensuplarınca, PKK/YPG’nin kontrolünde bulunan Tel Rıfat bölgesinden Afrin Merkez’e 5 adet füze atışı yapılmış olup, atılan mühim-matın infilak etmesi neticesinde 7 sivil şahsın yaralandığı ve çevre hastane-lerde tedavi altına alındığı belirlenmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışman-lık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak, olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Belediye çalışması
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçesinde yer altında var olan su kayıplarını önlemek için 9 mahallede içme suyu şebekesi iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Alışveriş yaparken
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, “internet alışverişlerde gıdanın son kullanma tarihini kontrol edin” uyarısında bulundu.

Emlak vergisinde
Yeni dönem kapıda
2022-2025 yılları için hazırlanan emlak vergisine esas değerler belirlendi. Arsa metrekare rayiç bedelleri üzerinden hesaplanan vergilendirmeler sonrası, bazı bölgelerde yüzde 50 ve yüzde 100’ün üzerinde artış yaşandı.

Anket verileri
Uluslararası yayımlanan tüm anketleri bünyesinde toplayarak takipçileri ile paylaşan Europe Elects, Türkiye’den Area Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği son anketten dikkat çeken sonuçları paylaştı. Buna göre; AKP’nin yüzde 35,2 oy aldığı, MHP ise seçim barajına takıldığı görüldü.

Çocuk ve Gençlere Ücretsiz Kurslar
MÜZİK ve BASKETBOL
Hatay’da Emniyet ile Milli Eğitim, ortak bir projeye imza atıyor
Edinilen bilgiye göre, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek olan, Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma Programı tarafından desteklenen “Medeniyet Şehrinin Umutları” Projesi kapsamında basketbol ve müzik kursları düzenleniyor. Basketbol için 13-14 yaş aralığında 25 kursiyer, müzik kursu için 15-18 yaş aralığında 25 kursiyer seçileceği duyuruldu. Bu arada kursların tamamen ücretsiz olup, tüm ekipmanların proje tarafından karşılanacağı kaydedildi.

3. Doz etkisi
Çin’de yapılan araştırmada, ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra üçüncü doz Sinovac’ın aşısını olan kişilerin 28 gün içerisinde antikor seviyelerinin 3 ila 5 kat arttığı ortaya çıktı.

4. dalga riski
Uzmanlara göre, Delta Varyantı’nın çok hızlı bulaşma özelliğiyle birlikte, maske-mesafe kurallarına uyulmaması ve aşılamada yeterli seviyeye ulaşılmaması vaka artışlarını tetikliyor.

12 yaş üstü için
Türkiye’de vaka sayılarındaki tırmanış, yeni eğitim ve öğretim dönemine ilişkin endişeleri de artırdı. Eğitimciler ve sağlıkçılar, hükümete, 12 yaş üstü tüm çocukların aşılama programına alınması çağrısı yapıyor.

Türkiye Oyuncu Beyinler Turnuvasında
TÜRKİYE 2.Sİ HATAY’DAN…
Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri bünyesindeki Oyuncu Beyinler Turnuvası’nda ilkokul kategorisinde Türkiye ikincisi Hatay’dan çıktı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye ikinciliğini ilimize getiren Osman Eymen Karaoğulları’nı, Hatay İl Milli Eğitim Arge Birimi bir mesajla kutladı.
Türkiye ikincisi olan Osman Eymen Karaoğulları, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi.

1 milyon kişi indirdi
TRT Çocuk Kitaplık uygulamasını 1 milyon kişi indirdi. Minik okurlara kendi kitaplıklarını düzenleme fırsatı da sunan uygulamada, çocukların hayal gücünü, görsel, işitsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini destekleyen kitaplar yer alıyor.

Nakit ödemedeyiz
TCMB Nakit Kullanım Alışkanlıkları Anketi sonuçları, kartlı ödemeler günlük hayatta önemli bir yer edinse de, Türkiye’de nakdin çok daha baskın olduğunu, kısa vadede de diğer ödeme yöntemlerine karşı önemini koruyacağını ortaya koydu.

Ayçiçeği yağı fiyatında
Düşüş bekleniyor…
Güney ve Güneydoğu Anadolu Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (GÜNYAĞDER) Başkan Yardımcısı Hasan Özkan, bu yıl 1,8 milyon tonluk rekor üretim beklentisinin ayçiçeği yağında fiyatı düşüreceğini bildirdi.

Operasyon
Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şüphe üzerine durdurdukları bir araçta 10 bin 158 adet gümrük kaçağı kişisel bakım ürünü ele geçirdi. Yabancı uyruklu şüpheliler A.A. ve E.H. gözaltına alınarak hakkında adli işlem yapıldı.

SAKSIDA HİNT KENEVİRİ
Samandağ’da iki evde yapılan aramada, saksıda yetiştirilen hint keneviri bulundu. Geçtiğimiz hafta sonunda, Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti ve yetiştiriciliğini engellemeye yönelik yapılan çalışmalarda, Kurtderesi Mahallesinde bulunan N.N. isimli şahsın ikametinde arama yapıldı. Yapılan aramada, boyları 90 cm ile 240 cm arasında değişen 4 kök hint keneviri ele geçirildi. Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu madde ticareti ve yetiştiriciliğini engellemeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, aynı gün bu kez Mağaracık Mahallesi’nde bulunan C.Y. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada ise boyları 70 cm ile 150 cm arasında değişen 4 kök hint keneviri ele geçirildi. Şüpheliler hakkında yasal işlem uygulandı.

DEVA’DA YENİ VİTRİN
Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) üst yönetici konusundaki bazı isimler değişti, DEVA vitrinine yeni isimler geldi. Genel Başkan Ali Babacan’ın başkanlığında toplanan DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda (GMYK), Partinin 5 Genel Başkan Yardımcılığına yeni isimlerin görevlendirilmesine karar verildi. Büyük Kongre’de yedek üyeliğe seçilen 5 isim de GMYK asil üyeliğine getirildi.
Yeni görevlendirmeler şöyle gerçekleşti:
Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Başkanı: Yasemin Bilgel
Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı: Evrim Rızvanoğlu
Halkla İlişkiler Başkanı: Mehmet Emin Ekmen
Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı: Candan Karlıtekin
Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı: Hasan Karal
Şu isimler ise GMYK asil üyeliğine getirildi: Ahmet Burçin Yereli, Ahmet Faruk Ünsal, Ayşe Ezgi Yıldırım, Baran Deniz Bağatur ve Furkan Aydoğan.

Yayladağı HEM’e Usta Öğretici alınacak
Yayladağı Halk Eğitim Merkezi, Usta Öğretici arayışında. Yayladağı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü duyurusunda, usta öğretici alınacağı, başvuruların 2 Ağustos’ta başlayıp 16 Ağustos’ta sona ereceği kaydedildi.
Başvurular, online yapılabilecek.

Umre ziyaretleri
Yurt dışından umre ziyaretlerinin 10 Ağustos itibariyle başlayacağını ve ziyaretçilere Kovid-19 aşısı olma şartı getirildiğini açıklayan Suudi Arabistan’ın, umre için kota, yaş, tarih
sınırı getirmesi de bekleniyor.

Esnafın talebi
Esnaf ve sanatkarların ekonomiye yeniden kazandırılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Biriken borçların ödenebilmesi için yeni normalleşme döneminde sıfır faizli ve uzun vadeli can suyu kredisi verilmeli” dedi.

Bakanlık düzenlemesi
Atık ithalatı için…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, plastik atık ithalatı yapan geri kazanım tesislerine, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla mali teminat zorunluluğu, ilave belgelendirme ve tesis kriterleri getirildi.

Sektörel güven
Sektörel güven endeksi, Temmuz’da hizmet sektöründe yüzde 5,8, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,7 ve inşaat sektöründe yüzde 4,7 yükseldi.

YÖK Sanal Fuarı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tarafından yapılan açıklamaya göre, “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021”, 27-29 Temmuz 2021’de Türkiye saati ile 08.00-20.00 arasında yapılıyor.

Anız yakmayın!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Anız yakma hasat sonrası sadece kökleri yakmıyor, toprağın tüm özelliklerini kaybetmesine sebep oluyor.”

TÜBİTAK 128 personel
TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde (BİLGEM) 128 personel istihdam edilecek. Başvurular, TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi (https://kariyer.tubitak.gov.tr) üzerinden 16 Ağustos’a kadar yapılabilecek.

3. Enflasyon Raporu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Enflasyon Raporu 2021-III”ün tanıtımı amacıyla 29 Temmuz Perşembe günü bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

MEB açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında bir liseye yerleşemeyen ya da okullarını değiştirmek isteyen öğrenciler için sürecin devam ettiğini belirtti.

TOBB verisi
Haziran 2021’de, Haziran 2020’ye göre kurulan şirket sayısı %0,4 kurulan kooperatif sayısı %2,4 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %24,1 oranında azaldı.

Bakan açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede birinci doz aşısını olmayanların sayısının 22 milyon 344 bin 407’ye düştüğünü açıkladı.

Ülke genelinde
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçen yıla ilişkin yazılı medya ve uluslararası standart kitap numarası (ISBN) isttistikleri açıklandı. Buna göre, Türkiye genelinde geçen yıl 68 bin 120 kitap yayımlandı.

En fazla esnaf
Türkiye’de yılın ilk yarısında esnaf sayısı 2 milyon 55 bin 598 olarak hesaplanırken, nüfusa göre en fazla esnafın bulunduğu il Burdur olarak kayıtlara geçti.

Dolandırıcılar
Kaspersky araştırmasında, geçen yıl Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 68’inin çevrim içi dolandırıcılarla karşılaştığı ve dolandırıcıların yüzde 60’ının da potansiyel kurbanlarını tanıyormuş gibi davrandığı belirlendi.

Başvurular sona erdi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL-2021/2) geç başvurularının dün itibariyle sona erdiği ifade edildi.

Kapanma gelir mi?
Günlük vaka sayısı 17 bine dayandı. Bu gelişme, sonbahar ile birlikte 4. dalga tehlikesini ve yeniden kapanma önlemlerini gündeme getirdi.