Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

HATAY’DA OKULLARA YÖNETİCİ ATAMALARI

HATAY’DA OKULLARA YÖNETİCİ ATAMALARI
100 Okula Müdür, 16 Okula Başyardımcı
ve 223 Okula Müdür Yardımcısı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okullarda yeni öğretim yılının 6 Eylül’de yüz yüze eğitimle başlatılacağının açıklanması sonrasında hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, ilimizde bir süredir devam eden okullara yönetici atama çalışmasında da ikinci aşamaya gelindi.
Son taslağa göre, Hatay’da toplam 100 okula müdür, 16 okula müdür başyardımcısı ile 223 okula müdür yardımcısı atamaları yapılacak.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yayınladığı çizelgeye göre, Antakya’da 9 okul ile Defne ilçesinde 4 okula müdür ataması yapılacak.
Antakya ile Defne’de Müdür arayışı olan okullar şunlar:
Defne: Harbiye Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu, Subaşı Mehmet Akif Ortaokulu, Tavla Ahmet Rende İlköğretim Okulu ve Çikek Ortaokulu.
Antakya: Apaydın İlkokulu, Aşağıoba İlkokulu, Boşan Anaokulu, Bozhöyük İlkokulu, Madrenboyu İmam Hatip Ortaokulu, Narlıca Anaokulu, Ovakent Anaokulu, Ovakent Yıldırım Beyazıt Ortaokulu.
Antakya’da Müdür Başyardımcısı aranan okullar ise şunlar:
Antakya Lisesi, Hatay Bedi Sabuncu GSL, Erol Bilecik MTAL, Hatay Milli İrade İmam Hatip Lisesi, Şehit Ahmet Benli MTAL,15 Temmuz Şehitler Spor Lisesi.
Hatay genelinde toplam 223 okul için de müdür yardımcılığı kadrosu boş bulunuyor.

İSTE’de İHA Kursu
13 Eylül’de başlıyor, ücreti 650 TL…
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), kısa adı SEM olan Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında “İnsansız Hava Aracı-İHA 1 Kursu” açılıyor! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı Ticari İHA Pilotu Eğitimleri, teorik ve uygulamalı eğitimlerle, yüz yüze gerçekleştirilmek üzere düzenleniyor.
Kursta, İHA0 Drone Ehliyeti ile beraber, ağırlığı 4 kg’a kadar olan cihazlar, İHA1 Drone Ehliyeti ile de 25 kg’a kadar olan cihazların kullanılabileceği, kursa katılım ücretinin 650 TL olup, kursun 13 Eylül tarihinde başlayacağı ve 5 gün süreceği kaydedildi. Konuya ilişkin açıklamada, kurs kontenjanların sınırlı olduğu da hatırlatıldı.

MEMLEKET PARTİSİ KONGRE YAPIYOR
Muharrem İnce’nin Genel Başkan olduğu Memleket Partisi’nde kongre süreci başladı. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Kaşgöz’ün İl Başkanı olduğu Hatay’da, Memleket Partisi İl Kongresi 29 Ağustos Pazar günü yapılacak.

17 MUHASEBECİ ADAYI
Staj Sınavına girişe hak kazandı
Hatay Mali Müşavir Muhasebeciler Odası, mesleğe yeni başlayacak 17 kişinin staj sınavına katılmaya hak kazandığını duyurdu. Hatay SMMMO duyurusunda şöyle denildi:
“2021-2 dönem Staja Giriş Sınavını kazanan aday meslektaşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Kazananlar şunlar:
Emrah Mersin, Serdar Yıldırım, Nazire Şahutoğlu, Vural Aslan, Burçin kimyon, Ahmet Yavuzyılmaz, Gizem Güzel Kırık, Ezgi Kavuk, Tuğba Kurnaz, Eser Topalı, Erkan Öztürk, Efecan Dayaklı, Hakan Gök, Fatih Ateş, Rabia Öfkeli, Açelya doğru, Emine Birincioğlu.”

İSTE’ye Yatay Geçiş
BAŞVURU SON GÜNÜ 15 AĞUSTOS
İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) yatay geçişle ilgili başvuru süreci devam ederken, başvuruların, 15 Ağustos Cumartesi günü sona ereceği hatırlatıldı.
İSTE duyurusunda, 2021-2022 öğretim yılı, güz yarıyıl ön lisans ve lisans düzeyinde yatay geçişle öğrenci alımı başvurularının 2 Ağustos’ta başladığı ve 15 Ağustos Cumartesi günü sona ereceği hatırlatılırken, sonuçların 27 Ağustos tarihinde açıklanacağı ve kesin kayıtların da 31 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arası yapılabileceği kaydedildi.

Tiyatroseverlere oyun,
27 Ağustos’ta MKM’de…
BİR GARİP ORHAN VELİ
Pandemi sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle tiyatro oyunlarından aylardır uzak kalan tiyatroseverler, bu ayın sonunda Antakya’da iyi bir oyunla karşı karşıya. Efem Ajans etkinliği oyun, 27 Ağustos’ta Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Mucize Doktor dizisindeki Adil Hoca karakteri ile gönülleri fetheden usta oyuncu Reha Özcan, muhteşem bir oyunla, 27 Ağustos akşam saat 20.00’de, Valilikçe kamulaştırılan, restorasyonu henüz tamamlanabilen Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde. Murathan Mungan’ın yazdığı oyunun yönetmenliğini, Murat Sarı ile Ayşegül Hardern üstleniyor.

M.Yazıcı Konservatuarına
35 öğrenci alınacak
ÖNKAYIT YARIN BAŞLIYOR
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesindeki Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’na, sınavla 35 öğrenci alınacak. İSTE duyurusuna göre, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü’ne alınacak 35 öğrenci için ön kayıtlar 14 Ağustos’ta başlayacak ve 25 Ağustos’a kadar devam edecek. Adaylar, 1-3 Eylül tarihlerinde birinci aşama online sınavı olacak, bunu, 6-7 Eylül tarihlerindeki yüz yüze ikinci bir sınav izleyecek.

Rezervler arttı
Merkez Bankası’nın toplam rezervleri, 6 Ağustos haftasında bir önceki haftaya kıyasla 3 milyar 290 milyon dolar artarak 105 milyar 721 milyon dolardan 109 milyar 10 milyon dolara çıktı, 11 Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

MEB’e öneri
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından öğrencilerin psikososyal ve akademik kayıplarının tespit edilmesi önerisinde bulundu.

MKÜ, YÖK SANAL FUARINDA…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MkÜ), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye’nin yükseköğretim kurumlarının yer aldığı en kapsamlı sanal fuarı olan YÖK Sanal Fuarı 2021’deki yerini aldı.
3-6 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenen fuarda, aday öğrenciler, 200’e yakın standı ziyaret etme fırsatı buldu. Öğrenciler; programlar, başvuru koşulları, burslar, dil okulları, barınma imkânları ve sosyal etkinlikler gibi konularda bilgi sahibi olabilirken, üniversite temsilcileri ile de canlı olarak görüşüp anlık mesajlaşabildi.

KAMU İŞÇİLERİNDE ANLAŞMA
Kamudaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı ve anlaşmaya varıldı. Varılan anlaşma uyarınca; Taban ücret, 4 Bin 100 Liraya yükseltildi, ücretlere 2021-2022’nin ilk 6 ayı için % 12, diğer 6 aylar için % 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.

Yelkaya’nın
Anne Acısı
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü eski personeli ve idarecilerinden, eski siyasetçi Halil İbrahim Yelkaya, anne acısı yaşadı. Yelkaya’nın annesi vefat etti.
ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, Ailesine başsağlığı diler.

Başvurular başladı
7.Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali ‘Son Taslak’ başvuruları başladı. Yarışma bölümüne
31 Ekim, Son Taslak bölümüne ise 30 Eylül’e kadar, “www.alemlererahmetfilm.com/basvuru” adresinden başvuru yapılabilecek.

TÜİK yalanladı
Türkiye İstatistik Kurumu, bazı basın yayın organlarında kurumun “işsizlik ve enflasyon” verileriyle ilgili yer alan haberlerin “tamamen asılsız” olduğunu belirterek, ürettikleri istatistiklerin, uluslararası norm ve standartlara uygun olduğunu bildirdi.

Sığınmacı Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzensiz göçmenlerle ilgili konuştu ve “Herkes şunu bilsin ki Türkiye yolgeçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yüz yüze eğitim
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm okulların zamanında yüz yüze eğitime açılacağını belirterek, “Bilim Kurulumuz, eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirlerle ilgili hazırlıklarını tamamladı” dedi.

THY verisi
Türk Hava Yolları (THY), uçuşlarına kademeli artış ile devam ettiği 2021 yılının temmuz ayında 5,5 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 71,2 doluluk oranına ulaştı.

Emniyet uyardı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya hesaplarının çalınmasına karşı vatandaşları uyardı.

RTÜK yaptırımı
RTÜK, orman yangınlarındaki yayın ihlalleri nedeniyle FOX TV, KRT, TELE 1, Halk TV ve Haber Türk’e idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Zamda anlaşıldı
Hükümet ve işçi konfederasyonları arasında sağlanan anlaşmaya göre, taban ücretleri 4 bin 100 liraya yükseltilen kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.

Değişiklik yapıldı
Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne (PAEM) girişte aranan 45 yaşından gün almamış olma şartı kaldırılırken, yazılı sınavdan geçmek için gerekli olan puan şartı ise 60’tan 70’e yükseltildi.

Başvurular başladı
7.Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali ‘Son Taslak’ başvuruları başladı. Yarışma bölümüne 31 Ekim, Son Taslak bölümüne ise 30 Eylül’e kadar, “www.alemlererahmetfilm.com/basvuru” adresinden başvuru yapılabilecek.

Ülke genelinde
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 763 Ziraat Odasının da katılımıyla, yangın afetinde zarar gören çiftçiler ve yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için yardım kampanyası başlattı.

Öğretmenler için
MEB, TOBB, TOBB ETÜ ve Global AI Hub işbirliğinde, lise öğretmenlerine yönelik olarak yapay zeka, hiper otomasyon ve makine öğrenmesi eğitimlerini içeren program hayata geçirildi.

Aşılama sürüyor
Sağlık Bakanlığı’nın bilgilerine göre; ilk doz aşı olanların sayısı 42 milyon 844 bin, iki doz 31 milyon 15 bin, 3. doz yaptıranların sayısı 6 milyon olmak üzere toplam aşı sayısı 80 milyonu aştı.

Hayvancılık zorda
Son yılların en kurak dönemi yaşanan Doğu Anadolu’da, hayvancılık sektörü, başta yem konusu olmak üzere krizin eşiğine geldi. Damızlıkçılar ve Ziraat Odaları, su yataklarının kuruduğunu, meralarda ot kalmadığını kaydediyor.

Limanlara düzenleme
Elleçlenen yükte yarım milyar tonu aşan Türk Limancılığı için konuşan ve mevcut sistemle bu dönüşümün sağlanamayacağını savunan limancılar, acilen ‘Liman Otoritesi’ modeline geçilmesini talep ediyor.

Süper teşvik geliyor
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programı kapsamında, 4’ncü çağrıya pandemi döneminin parlayan yıldızları sağlık ve kimya sektörleri için çıkıldı. Aşı, tanı kiti, suni organ, biyoteknolojik ilaç, kalp pili, şırınga, tansiyon aleti, kan torbası, diyaliz seti gibi ürünlere süper teşvik verilecek. 10 Ağustos’ta başlayan başvurular, 13 Eylül’e kadar devam edecek.

Erdoğan eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ben, şahsen, bu sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum ve Meclis’in açılmasıyla birlikte de sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum.”

Sel felaketi
AFAD, Kastamonu’da sel sularına kapılan 4 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın’da da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Sel bölgesinde heyelan uyarıları yapılıyor.

Gerginlik sürüyor
Ankara’nın Altındağ ilçesinde kalabalık bir grup, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın hayatını kaybetmesinin ardından, Suriyelilere ait olduğu düşünülen bazı ev ve dükkanlar ile otomobillere zarar verdi.

Aşıya engel!
Normalleşmenin ardından Kovid-19 vakalarının hızla arttığı Doğu ve Güneydoğu’da sokakta konuşulan hurafeler nedeniyle aşılama oranları oldukça düşük. Uzmanlar, insanları hurafelere değil, bilime inanmaya çağırıyor.