Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da 7 günde 97

Hatay’da 7 günde 97 kaza
1 ölü, 88 yaralı
İlimiz genelinde 17-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında meydana gelen 62’si yaralamalı, 35’i maddi hasarlı toplam 97 trafik kazasında 88 vatandaşımız yaralandı ve 1 kişi de hayatını kaybetti.
Yapılan trafik kontrollerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen 20 araç sürücüsünün sürücü belgesine ise geçici olarak el konuldu.

“Hayata Destek” Heyeti bugün Hatay’da:
Suriyeli çocuklara palyaço gösterileri
Bir insani yardım kuruluşu olan ‘Hayata Destek’, ilimizdeki mülteci çocukların yüzünü güldürmek için ‘Sınır Tanımayan Palyaçolar’ gösteri grubunun desteğiyle bugün ve yarın ilimizde palyaço gösterileri düzenliyor. Hayata Destek’in amacının, ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilere kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam sunmak ve yerel halkla bir araya gelip paylaşımda bulunmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Etkinlikler, bugün 10.30’da Narlıca’da başlıyor.

Dünya Şampiyonası 3 Eylül’de Hatay’da
Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, geçtiğimiz hafta sonunda geldiği ilimizde yaptığı açıklamada, 8. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası’nın 3 Eylül’de yapılacağını bildirdi. Hatay BŞB’nin davetlisi olarak Hatay’a gelen Federasyon Başkanı Öztek, dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sporcuların 3 Eylül 2017 tarihinde Hatay er meydanında kıyasıya yarışacakları bilgisini verdi.

20.000 Sözleşmeli Öğretmene tebliğ gibi duyuru
Belge teslimi en geç yarına kadar
Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmelerin göreve başlama tarihinde değişikliğe gitti.
Bakanlık, daha önce yayımladığı duyuruda, atanan adayların 9 Ağustos tarihine kadar talep edilen belgeleri teslim etmelerini istemişti.
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, önceki gün yaptığı acil kodlu açıklamada, adayların belgeleri 28 Temmuz 2017 Cuma gününe kadar teslim etmelerini istedi.
Bakanlık atamasına göre, 20.150 öğretmenin sözleşmeli olarak göreve başlayabilmek için en geç yarına kadar belgelerini teslim etmeleri gerekecek.

En Çok Tercih Edilen Bölümler:
Adalet Ve İlahiyat
Açık Öğretim Fakültelerinde en çok tercih edilen bölümlerin İlahiyat ile Adalet bölümleri olduğu belirtildi.
Bu konuda konuşan ve en çok tercih edilen bölümlerin Adalet ve İlahiyat bölümleri olduğunu kaydeden eğitim uzmanları, üniversiteye kayıt yaptıran 1 milyonun üzerinde öğrenciye internet ortamında e-kampüs sistemi ile çalışma ortamı sunulduğunu hatırlattı.
Bu yıl 5 programın daha üniversite eğitimi kapsamına eklendiğini belirten yetkililer; Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlahiyat (Arapça), İşletme (İngilizce) ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) programlarının açıldığını bilgisini verdi. Yapılan açıklamada, “Hayallerim bir diplomaya sığmaz, diyen herkesi 5-18 Eylül tarihleri arasında ikinci üniversite kayıtlarının gerçekleştirileceği AÖF bürolarına bekliyoruz” denildi.

Tercih işlemlerinde sona gelindi
ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2017-ÖSYS tercih işlemleri 26 Temmuz saat 23.59’da sona erecek. ÖSYM’nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada tercih süresine dikkat edilmesi gerektiği, sürenin uzatılmayacağı kaydedildi.

Memur zam bekliyor
Yaklaşık 1 milyon 700 bin kamu görevlisi ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme pazarlığı 1 Ağustos’ta başlayacak. Memur-Sen, 4. Dönem Toplu Sözleşmesi için 2018’in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6; 2019’un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zammın da aralarında olduğu 3 alternatifli teklifini Devlet Personel Başkanlığı’na sundu.

Yoksulluk sınırımız
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0.71 azaldığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 498 lira, yoksulluk sınırının ise 4 bin 878 lira olduğunu açıkladı.

18 Suriyeli kaçak daha yakalandı …
Yayladağı ilçesindeki Suriye sınırından Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 18 yabancı uyruklu yakalandı. 3. Hudut Tabur Komutanlığı ekipleri, Topraktutan Karakolu sorumluluk sahasında yaptıkları arazi taramasında Türkiye’ye yasa dışı yollardan giren bir grubu fark etti. Sınır birlikleri tarafından yakalanan 18 kişinin Suriyeli oldukları belirlendi. Güvenlik soruşturması için jandarma tarafından teslim alınan yabancı uyruklular, işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

Mükellefe ‘izahat’ imkanı geliyor
Maliye Bakanlığının “izaha davet” uygulamasını içeren tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre; Vergi idaresi, vergi kaybına yol açabilecek konulara ilişkin emareler elde ettiğinde, incelemeye başlamadan önce konuyla ilgili mükelleften izahat talep edecek.
Açıklamaları uygun bulunan mükellefler hakkında vergi denetimine başlanılmayacak.

MUTLU SAN A.Ş. etkinliği Cumartesi günü
MUTLUSAN A.Ş. katkılarıyla Hatay Elektrik Tesisatçılar Odası Başkanı Vahip Sahil’in ev sahipliğinde hafta sonunda meslek mensuplarına yönelik bir eğlence gecesi düzenlenecek.
Etkinlik, Cumartesi günü Harbiye’de Liban tesislerinde olacak.

Nurten Cengiz vefat etti
Kırıkhan eşrafından Mehmet Cengiz’in eşi, eski Milletvekili Turhan Hirfanoğlu’nun kız kardeşi Nurten Hirfanoğlu Cengiz vefat etti.
Merhume, Kırıkhan Abalaklı Mahallesi mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Ehliyet Sınavı Cumartesi günü
İlimizde sürücü okullarındaki şoför adaylarına yönelik sözlü sınav bu hafta sonunda yapılıyor. 29 Temmuz Cumartesi günü Antakya ile Defne’de sınav yapılacak okular şunlar:
Antakya: Erol Bilecik MTEL, Beyhan Gencay Ortaokulu, Antakya Anadolu Lisesi.
Defne: Necmi Asfuroğlu A.L.

LYS Tercihinde son gün
Üniversitelerin ikinci basamağı olan LYS’de tercihte son saatler. Tercihler bugün sona eriyor.
Uzmanlar son kez uyarıda bulunurken, “Tercih listesinin oluşturulmasında puan değil, başarı sırası referans alınmalı. Adaylar, tercihlerini Y-YGS,Y-MF,Y-TM,Y-TS,Y-Dil sonuçlarına bakarak, ilgili puan türünün karşısında yer alan sıralamayı göz önünde bulundurarak yapmalılar” değerlendirmesinde bulundular. Adaylar, tercih listelerinde istedikleri puan türünden bölümlere yer verebilirler. Bütün tercihlerin yalnızca adayın kendi alanından olması şart değil. Ancak adayların diğer puan türlerinden tercih yapabilmesi için de ilgili puan türlerinin hesaplanmış olması koşulu var.
Hukuk tercihi yapmak isteyen öğrencilerin ilgili LYS puan türünde (TM-3) en düşük 150.000 sıralamasına, Tıp Fakültesi tercih edecek adayların ilgili LYS puan türünde (MF-3) en düşük 40.000 başarı sıralamasına sahip olmaları gerekmekte. Mimarlık tercihi yapmak isteyen adaylar için başarı sıralaması ilgili LYS puan türünde (MF-4) en düşük 200.000, Mühendislik tercihi için ise (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri hariç, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği dahil) ilgili LYS puan türünde (MF-4) en düşük 240.000 başarı sıralamasına sahip olması gerekmekte. Ayrıca Öğretmenlik programlarını (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık dahil) tercih öğrencilerin de 240.000 başarı sıralamasına sahip olması gerekiyor.

Akdeniz Sineği ile mücadele dönemi
Hatay Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü, tarımsal alanlarda Akdeniz Sineğine karşı önlemler alıyor.
Edinilen bilgiye göre, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonluğunda yürütülen “Akdeniz Meyve Sineği ile Toplu Mücadele Projesi” kapsamında, geçtiğimiz günlerde Erzin İlçe Müdürlüğü’nde Bakanlık Yetkilisi Yalçın Ocak, Adana Biyolojik Araştırma Enstitüsü Müdür yardımcısı Mehmet Karacaoğlu, Mersin, Osmaniye ve Hatay Bitkisel Üretim Şube Müdürleri ve projenin yürütüldüğü Ceyhan, Yumurtalık, Tarsus, Toprakkale, Erzin, Dörtyol, Arsuz ve Samandağ İlçe Müdürleri ve sorumlu personellerinin katılımı ile 2017 yılı 1. Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda söz alan konuşmacılar, projenin yürütülmesi ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, projenin uygulanmasında görev alan ilgili personellerin sorularını cevapladılar. Toplantıda, projenin bundan sonraki yıllarda daha verimli olarak uygulanması için fikir alışverişinde de bulunuldu.