Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da 8 ASM’ye Doktor

Hatay’da 8 ASM’ye Doktor
Atamalar 7 Eylül’de
Hatay İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, bünyesindeki Aile Sağlık Merkezlerinden 8’ine doktor ataması yapıyor.
İl içi başvuru esasına göre ve puan usulü ile çekilecek kura sonrasında, boş kadro bulunan 8 Aile Sağlık Merkezine doktor ataması yapılacak. 7 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da kura çekimi yapılarak doktor ataması yapılacak Aile Sağlık Merkezleri şunlar:
Antakya 2 nolu ASM
Antakya 7 nolu ASM
Antakya 13 nolu ASM
Erzin 2 nolu ASM
İskenderun 16 nolu ASM
Kırıkhan 3 nolu ASM
Kırıkhan 4 nolu ASM
Reyhanlı 1 nolu ASM

Bayram Namazı 06.45’te
Yaklaşan Kuran Bayramı Namazı, Cuma sabahı 06.45’te kılınacak.
Hatay Müftülüğü, ilimizin 15 ilçesinde Bayram Namazı’nın 1 Eylül Cuma günü sabah 06.45 ile 06.47 arasında olmak üzere bir-iki dakika arayla kılınacağını duyurdu.

ATSO, üyelerini uyardı
Seçimler Ekim’de, Kontroller 5-18 Eylül’de!
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevzuat gereği seçimlerin Ekim ya da Kasım ayı içinde yapılması gerektiğini hatırlatarak, üyelerini, seçme ve seçilme haklarını elde edebilmeleri için inceleme uyarısında bulundu. ATSO duyurusunda, 5 ile 18 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan inceleme sonrasında, üyelerden, meslek komiteleri ile Oda meclislerine seçme-seçilme hakkına haiz olmayanların bu durumlarını düzetebilecekleri hatırlatıldı ve bunun için vergi mükellefiyetinin güncel olması gerekliliği hatırlatıldı.

ADLİ YIL AÇILIŞI 5 EYLÜL’DE
Yeni Adli Yıl Bayram’dan hemen sonra başlıyor
Yeni Adli Yıl açılışı, 5 Eylül Salı günü, Antakya’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayacak. Düzelenen programa göre; Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Mehmet Turan Oral, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan ile Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, 5 Eylül Salı günü birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda bulunacaklar.
Dört adli birimin ortak etkinliği, aynı akşam Şehir Kulübü’nde verilecek “Yeni Adli Yıl Resepsiyonu” ile devam edecek.

Ahmet Selçuk İlkan Konseri
30 Ağustos’ta
Hatay Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Ahmet Selçuk İlkan’ı Hataylılarla buluşturarak unutulmaz bir geceye daha imza atmaya hazırlanıyor. Söz Yazarı ve Şair Ahmet Selçuk İlkan, 30 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00’de Antakya Atatürk Parkı’nda Hataylı sevenleriyle buluşacak. Muhteşem konsere tüm halkın katılımı bekleniyor.

Ak Parti’de İlçe Kongreleri başladı
Mevcut Başkanlar yerini korudu
Ak Parti’de ilçe kongreleri başladı. Program kapsamında geçtiğimiz hafta sonunda Kumlu, Samandağ, Payas ve Arsuz’da ilçe yöneticileri belirlendi. Tüm bu ilçelerde yapılan kongreler tek liste ile gerçekleştirilirken, mevcut başkanlar yerini korudu. Partililerin yoğun katılımıyla yapılan seçimler sonucunda Kumlu ilçesinde Şahin Sağıroğlu, Samandağ İlçesinde Selahattin Yeter, Payas ilçesinde Veysi Güler ve Asuz ilçesinde Nadim Tan tekrar başkanlığa getirildi. Öte yandan AK Parti Hatay Teşkilatı’nın mevcut İlçe Başkanlarıyla devam etmeyeceği ilçelerde temayül yoklamalarının da devam ettiği bildirildi. Bu arada, AK Parti Grup Başkan-vekili Naci Bostancı’nın katılımıyla Belen ve Dörtyol İlçeleri için temayül yoklamaları yapıldığı, bu ilçelerde Genel Merkezin belirleyeceği ve temayül yoklamasında öne çıkan isimler arasından İlçe Başkan-lığı için bir seçim yapılacağı bildirildi.

A.Ö.’de Kayıtlar 5-16 EYLÜL’DE
Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 öğretim yılı ikinci üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri bayramdan hemen sonra başlıyor. Kayıtlar, 5-16 Eylül’de yapılacak.
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, “Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları”ndaki koşullardan birini sağlamaları gerekiyor. İnternet başvuru işlemleri http://aof.anadolu.edu.tr adresinden 5 Eylül Salı günü saat 09.00’da başlayıp 16 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de sona erecek. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar, 18 Eylül Pazartesi günü bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilecek. İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramayacak.
Adaylar, internet başvuru ve kayıt kılavuzunda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kaydolabilecek.

ÖYP Lisansüstü başvuruları
5 EYLÜL’E KADAR
ÖYP Lisansüstü tercihleri başladı. Başvurular, 5 Eylül’e kadar devam edecek.
Kısa adı ÖYP olan “Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller” kapsamında, 2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesine göre atanan ve 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile statüleri 50/d olarak değiştirilen araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların lisansüstü eğitim yapabilmesi için, ÖYP 2017 Güz Dönemi Lisansüstü programlar için tercih işlemlerinin, 22.08.2017 – 05.09.2017 (saat 17:00) tarihleri arasında Başkanlık resmi internet sitesi üzerinden, ilan edilen Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden lisansüstü programlar için ise başvuruların ilgili üniversitelerin başvuru ve sınav için belirleyeceği tarihlerde ilgili Yükseköğretim Kurumu’na yapılması gerektiği kaydedildi.

Ücretler arttı
TÜİK’in açıkladığı verilere göre, eğitim kurumları içinde en yüksek artış yüzde 17 ile özel üniversitelerde gerçekleşti. Özel üniversite ücretleri önceki seneye göre 4 bin 179 lira arttı.

6 bilen çıkmadı
Sayısal Loto’nun bu haftaki çekilişi yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Sayısal Loto’nun bin 85’inci hafta çekilişinde kazandıran numaralar 14, 36, 39, 43, 44 ve 49 olarak belirlendi. Bu haftaki çekilişte 5 bilen 126 kişi 6 bin 213 lira 85’er kuruş, 4 bilen 7 bin 343 kişi 80 lira 75’er kuruş, 3 bilen 139 bin 259 kişi 11 lira 90’ar kuruş ikramiye kazandı.

TOBB desteği
TOBB, taşımacılık sektörüne desteğini artırdı. Daha önce karayolu taşımacılarının TIR sistemine kabul teminatlarını düşüren TOBB, TIR Karnesi teminat limitlerini de 100 bin Avro’ya çıkardı.

Açlık sınırını aştık!
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0.47 arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1505 lira, yoksulluk sınırının ise 4 bin 901 lira olduğunu açıkladı.

İTSO’dan İSDEMİR’e
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, İsdemir İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Hasan Durgun’u ziyaret etti.
Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette, bölge ekonomisi ve çelik sektörü konularında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Antep koşuyor…
Hatay bekliyor…
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin 12. sayısında coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edilen ürünler ve şehirlerini yayımladı. Antep bulguru, Antep kurutmalık patlıcanı, Antep köy kahkesi ve Antep muskasının Gaziantep adına tescillenmek üzere askıya çıkarılan ürünler arasında yer aldı.

Adalette yeni dönem
Adalet Bakanlığınca hazırlanan, dava ve soruşturmaların ne zaman biteceğinin önceden bilineceği “hedef süre” uygulaması, 1 Eylül’de başlayacak. Hedef süreler, soruşturma işlemlerinde suç şüphesinin yetkili mercilerce öğrenildiği, ceza mahkemelerinde iddianamenin kabul edildiği, hukuk, idare ve vergi mahkemelerinde davanın esas kaydının yapıldığı andan itibaren başlayacak.

SONUÇLAR BUGÜN
MKÜ-BESYO’da 394 aday,
Yetenek Sınavlarının bugün açıklanmasını bekliyor.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitim Spor Yüksekokulu’nda okumak isteyen lise mezunu adaylara yönelik yetenek sınavları tamamlandı. Cumartesi günü tamamlanan sınavlarla ilgili sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. MKÜ-BESYO Yönetimi, çok önceden duyurduğu ilanında, sonuçların bugün açıklanacağını bildirmişti.
MKÜ/BESYO’ya,
Beden Eğitimi Öğretmenliği : 60
Antrenörlük : 40
Spor Yön. : 40
Rekreasyon : 30
Olmak üzere toplam 170 öğrenci alınması öngörülüyor. Özel Yetenek Sınavları, 22-24 Ağustos tarihlerinde yapıldı. Sonuçların bu-gün açıklanması bekleni-yor. Bu arada MKÜ-BESYO’da okumaya hak kazananların kesin kayıt işlemleri de 5-9 Eylül tarihlerinde yapılabilecek.

Kurumsal bayramlaşma
Antakya Belediyesi’nde mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle geleneksel ve kurumsal bayramlaşma töreni gerçekleşti. Ana hizmet binası bahçesinde gerçekleşen bayramlaş-ma törenine Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve eşi Nursel Kimyeci, Antakya Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve personeller katıldı.