Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Vali Ata’dan Ğadir Hum

Vali Ata’dan Ğadir Hum Mesajı
Vali Erdal Ata, Ğadir-i Hum Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ata’nın mesajı şöyle:
”Alevi vatandaşlarımız tarafından her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile kutlanan, ilimizin inanç ve kültür zenginlikleri arasında ayrı bir öneme sahip Gadir-i Hum Bayramı’nı can-ı gönülden tebrik ediyorum.
İlimiz; farklı dine, farklı kökene, farklı mezhebe mensup insanların kardeşçe, karşılıklı hoşgörü ve saygı içinde birlikte yaşadığı ender şehirlerdendir. Bizler, tüm Hataylılar olarak, ilimizde yaşayan her inanç ve kültürden vatandaşımızın bayram sevincini, yüzyıllardır ortak sevincimiz olarak görüyor, bir ve beraber kutluyoruz.
İlimizin sahip olduğu bu eşsiz değer, hiç şüphesiz tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği örnek bir birlikte yaşama modelidir. İnsanlığın huzur ve barış hedefinin temel unsuru olan karşılıklı saygı ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği Hatay ilimizde bu iklimin yaşatılması, güçlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu düşüncelerle, Hazreti Muhammed’in veda haccı dönüşünde Ehl-i Beyt’inden Hazreti Ali’yi(K.V.) taltif ettiği gün olarak kutlanan Gadir-i Hum Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum.”

Kimyeci’den “Ğadir Hum“ Mesajı
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ğadir Hum Bayramını kutladı. Kimyeci’nin mesajı şöyle:
“Bu topraklarda, Peygamberimizden ve Hz. Ali’den bu yana yeşertilmeye çalışılan birlik ve beraberlik tohumları bugünlere kadar gelmiştir. Ehl-i Beyti bilmek ve anlamak demek, ülkemizde de zaman zaman karşılaştığınız etnik kökenle dine, dile ve ırka dayalı ayrımcılığa karşı durmak, alet olmamak ve birliğimizi korumak demektir. İnancın farklı bir lezzetle bir tat ile hissedilmesi yaşatılması demektir. Bir lokmaya bir hırkaya memnun olup, insana hizmetin sevdasını hissetmek demektir. Barış ve huzur içinde bir arada yaşama kararlılığımız tarihimizden, kültürümüzden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinden kaynaklanmaktadır.
Dünyadaki insanların barışa, sayılmaya ve sevilmeye değer vermesinin temelinde sevgi, saygı ve hoşgörü bulunmaktadır. Bu sebeple, Şehrimiz dünyada en müstesna yerleşim yerlerinden bir olmuştur. Bu topraklarda Alevi ve Sünni ayrımı yok, Anadolu’nun güzel insanları var, kardeşlik var, barış var. Hatay’ımız Sevginin, hoşgörünün sadece anlatıldığı değil, aynı zamanda yaşandığı bir şehirdir, bu açıdan, bu şehre hizmet etmekten mutluluk duymaktayım. Birliğin, dirliğin, sevginin dostluğun paylaşımın daim olduğu, insana insan olduğu için değer verildiği, aynı yaratandan yaratılmanın bilincinde, tüm insanlığın, farklı renklerin, barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde bulunduğu bu kentte, bir renk ve çiçek olan tüm Alevi hemşerilerimin Gadir Hum bayramını kutluyorum.”

YAMAN’DAN HALK SAĞLIĞI MESAJI
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı. Asli mesleği doktorluk olan Yaman’ın mesajı şöyle:
“Halk sağlığı ihmal edilemez, ertelenemez ve üzerinde sıklıkla çalışılması gereken, ülkemizin ve tüm dünyanın en önemli sağlık programlamasıdır. Hastalıklara önlem oluşturup, sağlığı tehdit edebilecek risk faktörlerinin iyileştirilmesi amacı taşıyan Halk Sağlığı, sosyal ve ruhsal açıdan tam bir iyilik halini tüm topluma uygulayabilmek ve sağlığın geliştirilmesi için önemli bir rol oynamaktadır.
Halkımızın halk sağlığı merkezlerinden, çağın önlenebilir hastalıklarına neden olabilecek risk faktörlerine karşı yardım almaları gerekmektedir.
Her birey, sağlıklı yaşam tarzına gereken önemi verip, kendi sağlığı ve halk sağlığı için elinden gelenin fazlasını yapmalıdır.
Ülkemizde, sağlığın daha da geliştirilip iyileştirilmesini ve insan ömrü ortalamasında sağlıklı bir artış yaşanmasını umut ederek, tüm halkımızın Halk Sağlığı Haftası’nı kutluyorum.”

Operasyon yapılan iller arasında Hatay da var
32 GÖZALTI
Adıyaman merkezli
7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 32 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman, Ankara, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Nevşehir’de 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalanan şüphelilerin öğretmen, sağlık çalışanı, emekli emniyet mensubu, “mahrem imam” eşleri, askeri öğrenci sorumluları ve talebe mesulleri olduğu öğrenildi.

Ğadir Hum Bayramı
KONFERANSI YARIN
EHDAV’ın geleneksel hale getirdiği “Hz.Ali-Ğadir Hum Bayramı ve Kardeşlik” Konferansı yarın yapılıyor. EHDAV Başkanı Ali Yeral, toplumsal kucaklaşmanın gerçekleşeceği yarınki etkinliği saat 19.00’da Sümerler Mahallesi’ndeki amfi tiyatroda gerçekleştireceklerini duyurdu. Etkinliğe, Almanya ve İran başta olmak üzere, yurt dışından konukların da katılacağı bildirildi.

Payas’ta iş kazası
ÖLÜ YOK, 2 YARALI…
İlimiz Payas ilçesi organize sanayi bölgesinde bir fabrikada yaşanan iş kazasında 2 kişi yaralandı.
Bir çelikhanede kazan patlaması şeklinde yaşanan iş kazasında 2 işçi yaralanırken, ölü olmaması sevindirdi.
Bu arada kazan patlaması ardından çelikhanede yangın çıktı, gelen itfaiye kısa zamanda çıkan yangını söndürdü.

HATAY’DA 2500 KİŞİYE SAĞLIK KONTROLÜ
YARIN KÜLTÜR MERKEZİNDE
Kısa adı TAJEV olan Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece Benim İçin” adı altında eğitim ve sağlık taramalarına ilimiz Hatay’da devam ediyor. Toplum sağlığına katkıda bulunan ve jinekolojik hastalıklara daha çok önem verilmesini amaçlayan TAJEV, bu kapsamda Hatay’da eğitimler vererek, kadın sağlığı için ücretsiz taramalar yapacak. Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece Benim İçin” Projesi ile bugüne kadar 5 bölgede 2000 kadına ulaşan TAJEV’in, Hatay’da, 500’ü kadın olmak üzere, aile fertleri ile 2500 kişiyi sağlık kontrollerinden geçireceği duyuruldu. Bugün ve yarın gerçekleşecek etkinlikler kapsamında, TAJEV heyetinin bugün 12.00’de Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenleyeceği duyuruldu.

ATSO, Kongre öncesi üyelerini ‘Vergi Kaydı’ konusunda uyardı:
18 EYLÜL’E KADAR
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Kasım ayında yapılacak Genel Kurul öncesi üyelerini vergi kaydı konusunda uyardı. ATSO duyurusu şöyle:
“5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84. maddesine göre, ‘Oda ve Borsa organlarının seçimleri Ekim ayında başlar, Kasım ayı içinde bitirilir’ hükmü gereğince, Odamız organ seçimlerinin 2017 yılının Ekim ayında başlayıp, Kasım ayı içinde tamamlanması gerekmektedir. Bu nedenle, Yasa’nın 83. Maddesi ile Organ Seçimleri hakkındaki Yönetmeliğin 5. 6. ve 8.’inci Maddeleri uyarınca, Meslek Komiteleri ve Oda Meclisi seçimlerinde seçmek veya seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin 5 Eylül 2017 – 18 Eylül 2017 tarihleri arasında Odamızdaki vergi kayıtlarını kontrol ederek, varsa hatalı kayıtlarını, Vergi Dairelerinden alınacak yazı asılları ile düzeltmeleri gerekmektedir.
Süresi içerisinde başvurulmaması ve kayıtların düzeltilmemesi halinde, Oda kayıtlarının doğruluğu, üye tarafından kabul edilmiş sayılacaktır. Duyurulur.”

YDS 17 Eylül’de
Görev başvuruları bugün son
ÖSYM Hatay İl Sınav Koordinatörlüğü, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’nın 17 Eylül’de yapılacağını duyurdu. ÖSYM, 17 Eylül 2017 Pazar günü yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonbahar dönemi için görev tercih işlemlerinin başlatıldığını kaydederek, belirtilen tarihlerde YDS-Sonbahar Dönemi sınavında görev almak isteyen görevlilerin http://gis.osym.gov.tr internet adresinden görev tercihinde bulunmaları gerektiğini duyurdu. ÖSYM İl Koordinatörlüğü açıklamasında ayrıca, görev tercihinde bulunmayan görevlilere merkez tarafından görevlendirme yapılmadığı da hatırlatıldı ve başvuru tercihlerinin en geç bu sabah saat 10.00’a kadar yapılabileceğinin altını çizildi.

Öğretmen il içi-dışı tayin başvuruları
BUGÜN BAŞLIYOR…
Öğretmenler, bugünden itibaren il içi ve il dışı atama isteminde bulunabilecek. Başvurular bugün başlayacak ve 12 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Atamalar ise 14 Eylül’de yerine getirilecek. Hangi öğretmenlerin 2017 Eylül 2. il içi ve il dışı yer değiştirmelere başvurabileceği ile ilgili olarak da, “Öğretmenlerden, 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek” kriteri hatırlatıldı.
Öte yandan, Genelge kapsamına göre, soruşturma sonucunda görev yerleri il dışına değiştirilenler, daha önce görev yaptıkları İl’e, il içinde değiştirilenler daha önce görev yaptıkları ilçeye, ilçe içinde değiştirilenler ise daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna aradan (yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren) üç yıl geçmeden yer değiştirme isteğinde bulunamayacak.

Sığınaklarda yeni düzenleme
1 EKİM SONRASI…
Gelecek aydan itibaren sığınaklarda ev yapımının önüne geçiliyor. Edinilen bilgiye göre, 1 Ekim 2017 tarihinden sonra yeni yapılan binalarda sığınak katlarına artık ev yapılamayacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzenlemesi ile beraber bu tür yapılara ruhsat verilmeyeceği kaydedildi.

Polis Eğitim Merkezi’ne
13.000 ÖĞRENCİ
Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 21. dönem için lisans mezunlarından 10 bin erkek ve 1000 kadın ile ön lisans mezunlarından bin 800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 13 bin öğrenci adayı alınacak. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olan online başvuru tarihleri, adaylardan istenecek belgeler ve aranılan şartların, başvuru tarihinden önce aynı sitede daha sonra açıklanacağı duyuruldu.

Payas’taki arızayı HATSU ekipleri giderdi
Payas ilçesinde kente içme suyu taşıyan boruların Amanos dağlarındaki kesiminde yaşanan arızanın HATSU ekiplerince giderildiği bildirildi. HATSU ekiplerinin bölgeye giderek arızayı giderdiği duyuruldu.
HATSU’dan yapılan açıklamada, “Hatsu ekiplerimiz, günün ilk ışığından itibaren başlattığı çalışma ile Payas ilçesindeki su arızasının büyük bölümünü yapmış olup, depolara dolum işlemini sağlamıştır. Beklentimiz, gece en geç sabah saatlerine kadar su ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Ekiplerimizin verdiği rapor doğrultusunda ‘yapıldı’ diye lanse edilen çalışma arızalara sebebiyet verdiği gibi, zamanı ve nedeni olmayan yedinin üzerinde patlağın tamiratı yapılmıştır. Hiç bir şekilde güvenlik önlemenin olmadığı, şehir merkezinden kırk kilometre ileride bulunan Amanos dağlarında çalışan ve emek veren personelimize teşekkür ederiz” denildi.

Bayramda Hatay Trafiği:
176 KAZA, 199 YARALI
Geride kalan Kurban Bayramı tatilinde ilimiz trafiğinde kaza artışları yaşandı. Resmi bilgilere göre, Hatay’da 26 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında 119’u yaralanmalı, 57’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 176 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda ölüm olmazken, 199 kişi ise yaralandı.

HBB’den Mahalle Şenlikleri:
13 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin il geneline yayılması amacıyla Mahalle Şenlikleri adı altında birbirinden renkli gösterileri Hatay halkına sunmak için hazırlıklara başladı.
HBB Şehir Tiyatrosu oyuncuları, çocukların sanatı sevmeleri amacıyla, birbirinden renkli gösterilere imza atmaya hazırlanıyor. 13 Eylül’den itibaren başlayacak olan ve yıl boyunca devam etkinliklerine edecek olan HBB Şehir Tiyatrosu mahalle şenliklerinde eğlenceli oyunlar, skeçler ve komedi oyunlarının Hatay halkıyla buluşturulacağı duyuruldu. Hatay BŞB Tiyatrosu’nun eğlence programı şöyle:
13 Eylül Çarşamba Günü saat 18.00’de Dörtyol ilçesi Yeniköy Mahallesi Ahmed Yesevi Meydanı
14 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Samandağ Şeyh Hıdır Alanı
15 Eylül Cuma günü saat 18.00’de Antakya Kuruyer Köy Meydanı
16 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Defne ilçesi Dermaşta Sosyal Yardımlaşma Tesisleri
18 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de İskenderun Üçağaç Derneği Binası Karaağaç
19 Eylül Salı günü saat 18.00’de Kırıkhan Özyörükler Mahallesi Park Alanı
21 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Altınözü Yarseli Mahallesi İlkokulu Önü (Pazar yeri)
22 Eylül Cuma günü saat 18.00’de İskenderun Pınarbaşı Mahallesi Eski Sebze Hali

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekelerle ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uygulanıyor.
İlimizde bugünkü enerji kesintisi programı şöyle:
Dörtyol İlçesi Kışlalar Mahallesi 9 Ocak Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Numuneevler Mahallesi Neşeli ve Lale Sokaklar ile 1, 3, 4, 8 ve 12 nolu Sokaklara 9:30-18:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Kızlarçayı Mahallesine 10:00-17:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Çaksına ve Yukarıokçular Mahallesine 8:30-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Madenli Mahallesi Profesör Doktor İskender Sayek (Çankaya) Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Haymaseki Mahallesi Saz Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Günyazı ve Doğanköy Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Bostancık ve Aşağıokçular Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalış-maları sırasında kesinti uyguluyor. Yarın ilimizdeki enerji kesintisi programı şöyle:
Dörtyol İlçesi Çaylı Mahallesi Kazım Karabekir, Gülüzar ve 211 Nolu Sokaklara 9:30-18:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Bahçelievler Mahallesine 10:00-18:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Şenbük Mahallesi Karnıkara ve Kanlıdere Yaylaları ile Halilbey Mahallesi Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Mehmet Tutuş Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Haymaseki Mahallesi Saz Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Aşağıoba Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Avsuyu Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Dikmece ve Oğlakören Mahallelerine 8:30-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Turunçlu Mahallesi Şeyh Dahir (Turunçlu) ve Başak Sokaklara 9:00-12:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Meydancık Mahallesine 10:00-12:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mah. Defne ve Elektrik Sok. 13:00-18:00 saatleri arası,
Altınözü İlçesi Fatikli Mah. 9:00-12:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

MKÜ’ye çok sayıda Akademisyen alınıyor
BAŞVURULAR 15 GÜN İÇİNDE
MKÜ Rektörlüğü, değişik fakülte ile yüksekokullar için çok sayıda akademisyen alımı yapıyor. Alınacak kadrolarla ilgili duyuru yapıldı.
Akademisyen alımı yapılacaklar içinde, Antakya Devlet Konservatuvarı, BESYO Antrenörlük ve Spor Yöneticilikleri, Diş Hekimliği Protetik ile Endodonti Bölümleri, Sosyal Bilgiler, Batı Dilleri, Organik Kimya, Türk Dili Edebiyatı, Yeni Türk Dili, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Mali İktisat, Yönetim Bilimi, Radyo TV, Mimarlık, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi gibi alanlar bulunuyor.
MKÜ Rektörlüğü duyurusunda, son başvuru tarihinin, ilanın gazetede yayımlanmasından itibaren 15 (on beş) günlük sürenin bitimi olduğu kaydedildi ve şu kriterlere dikkat çekildi:
1) Profesörlüğe başvuracak adaylar; özgeçmişini, doçentlik başarı belgesi, başlıca eseri belirtilen dilekçesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın bir nüshasını fiziki olarak, jürilere gönderilecek 5 (beş) nüshasını ise CD (elektronik) halinde hazırlayarak başvuru süresi içinde dilekçelerine ekli şekilde Rektörlüğümüze teslim edeceklerdir.
2) Doçentliğe başvuracak adaylar; özgeçmişini, doçentlik başarı belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın bir nüshasını fiziki olarak, jürilere gönderilecek 3 (üç) nüshasını ise CD (elektronik) halinde hazırlayarak başvuru süresi içinde dilekçelerine ekli şekilde Rektörlüğümüze teslim edeceklerdir.
3) Yardımcı doçent kadrolarına başvuracak adaylar, başvuracakları anabilim dalını ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdan suretlerini, 2 adet fotoğraflarını, yayın listeleri ile yayınlarının birer örneğini, onaylı lisans, yüksek lisans ve doktora veya uzmanlık belgelerini kapsayan dosyanın bir nüshasını fiziki olarak, jürilere gönderilecek 3 (üç) nüshasını ise CD (elektronik) halinde ilgili Fakülte Dekanlığına / Yüksekokul Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Yardımcı doçentliğe müracaat eden tüm adaylar yabancı dil sınavına girecek olup sınav tarihi birimlerce daha sonra ilan edilecektir.
4) Doçent unvanı almış olanlar Yardımcı Doçent kadrolarına, Profesörler ise Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına başvuramayacaktır.

BAKANLIK GENELGESİ
Öğretmene, asli görevi dışında görev verilmeyecek…
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, Öğretmenlerin, asil görevleri dışında Valilikler OLUR’u ile başka görevlerde çalıştırılmalarının önüne geçilmesi istendi. Bakanlık genelgesinde, öğretmenlerin geçici olarak diğer eğitim kurumlarında veya il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirmeleri nedeniyle eğitim öğretimde sıkıntıların ortaya çıktığı ve bazı okullarda öğrencilerin öğretmensiz kaldığının tespit edildiği belirtilerek, öğretmenlerin, zorunlu olmadıkça öğretmenlik dışındaki işlerde geçici görevlendirilmeyecekleri belirtildi.
İl Valilikleri ve merkez birimleri teşkilatlarına gönderilen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzalı genelgede, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, geçici olarak diğer eğitim kurumlarında veya il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirmeleri nedeniyle eğitim öğretiminde sıkıntıların ortaya çıktığı belirtilerek, “Geçici görevlendirilen öğretmenlerin yerine ek ders ücreti karşılığı görevlendirmelerin yapıldığı ve hatta bu ara dönemlerde bazı okullarda öğrencilerin öğretmensiz kaldığının tespit edilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerek duyulmuştur” denildi.
Öğrencilerin eğitim imkanlarından eşit şekilde yaralanabilmesi, eğitim ve öğretimin aksamaması, atıl kapasitenin aktif hale getirilmesi ve kamu zararı oluşturulmaması bakımından bazı kararların alındığı belirtilen genelgede, kararlar şöyle sıralandı:
*Eğitim kurumlarından norm kadro fazlası öğretmen bulunmaması, bu durumdaki öğretmenlerin ihtiyaç duyulan okullara görevlendirilmesi esastır.
*Öğretmenler, zorunlu olmadıkça öğretmenlik dışındaki işleri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilmeyecektir. Zorunlu hallerde bu kapsamdaki görevlendirenler, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasından öncelikle aynı ilçe içinden, aynı ilçede ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenin bulunmaması halinde il içinde ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasında yapılacaktır.
*Atama yetkisi Valiliklerde bulunan eğitim kurumların öğretmen ihtiyacı, ihtiyaç halinde norm kadro fazla öğretmenler arasında yapılacak görevlendirmelerle giderilecek ek ders ücreti karşılığı görevlendirme yoluna, ancak ihtiyacın bu şekilde giderilmemesi halinde gidilebilicektir.
*Görevlendirmeler, eğitim ve öğretimin aksatılmaması ve ders bütünlüğünün sağlanması için ders yılı içerisinde yapılmayacaktır. Bir sonraki eğitim ve öğretim yılı içinde yapılması düşünülen görevlendirmeler 1 Temmuz- 30 Eylül tarihleri arasında planlanıp aynı tarihler içinde ve görev süreleri net olarak belirlenerek sonuçlandırılacaktır.