Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

THY’den Hatay-Ankara ek seferleri

THY’den Hatay-Ankara ek seferleri
Salı ve Perşembe Günleri
Türk Hava Yolları, şikayet konusu olan Hatay-Ankara karşılıklı uçak seferleri sayısındaki sıkıntıyı ek seferlerle gidermeye çalışıyor. THY, Hatay-Ankara için haftanın Salı ile Perşembe günlerine ek sefer koydu. Yeni uygulama, 4 Ocak 2018 Perşembe günü başlıyor. Yeni düzenlemede, AK Parti Milletvekili Fevzi Şanverdi’nin ısrarlı girişimlerinin etkili olduğu belirtildi.

Gala yarın
“Aynı Toprağın Çocukları” filmi gösterimde
Yönetmenliğini Talat Ersoy’un yaptığı ve çekimleri ilimizde gerçekleşen “Aynı Toprağın Çocukları” adlı filmin galası yarın yapılıyor. Gala, yarın İl Kültür Merkezi salonunda saat 19.30’da başlıyor. Film, Hatay Büyükşehir ile Arsuz ve Samandağ Belediyeleri desteğiyle gerçekleşti.

İskenderun’da uyuşturucu operasyonları
22 kişi yakalandı, 4’ü tutuklandı!
İskenderun Kaçakçılık Organize Suçlar Bürosu Polisi, düzenlediği birçok operasyon sonrası 22 kişiyi gözaltına alırken, şüphelilerle birlikte 2 bin adet captagon uyuşturucu hap, 51 gram esrar maddesi, 14 gram eroin maddesi, 110 gram kenevir tohumu ve 11 uyuşturucu hap maddesi ele geçirdi. Operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk sonrası
4 kişi tutuklanırken, 18 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanacak.

3 Saat arayla 2 deprem
Kırıkhan ve Samandağ’da
İlimizde, önceki gün önce iki saat arayla iki mini deprem meydana geldi. Kandili Rasathanesi ölçümlerine göre, önceki gün Kırıkhan ile Samandağ ilçelerinde 3 saat arayla küçük ölçekte depremler yaşandı. Bu konuda paylaşılan bilgiye göre, saat 06.26’da Samandağ-Yeniköy merkezli 10.6 km derinlikte ve 1.9 büyüklükteki depremin ardından, saat 09.41’de bu defa Kırıkhan-Gültepe merkezli, 2.3 km derinlikte ve 1,6 büyüklüğünde başka bir deprem meydana geldi. Depremlerde can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Eğitim Bir Sen’in
Öğretmen Cinayetine Tepkisi
Hatay Eğitim Bir Sen yönetici ve üyeleri, geçtiğimiz hafta sonunda İzmir-Ödemiş’te yaşanan öğretmen cinayetine kınamada bulundu. Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şubesi mesajında, “Bilginin gücünün cehalet cürmü ile sindirilmesine müsaade edilmeyecek” denildi. Eğitim Bir Sen’in İsmail Bayrakdar başkanlığındaki yönetimin mesajı, “İzmir’in Ödemiş İlçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in öğrencisi tarafından vurularak öldürülmesi üzerine eğitim camiasında oluşan tepkiler her geçen gün artarak devam ediyor” şeklinde oldu.

VP İl Başkanı Yıldırım’ın acılı günü
Ağabeyi Vefat Etti
Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, ağabey acısı yaşadı. İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım’ın abisi Murat Yıldırım vefat etti. Murat Yıldırım’ın, 18 Aralık Pazartesi günü akşamı geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü öğrenildi.
ANTAKYA, bugün Kahramanmaraş’ta toprağa verilecek olan merhuma Tanrı’dan rahmet, Ailesine sabır diler.

Hatayspor taraftarlarından eğitime katkı
Altınözü Köyüne Kütüphane
Hatayspor destekçisi taraftarlardan, Vaveyla Taraftar Grubu, “Her Kitap Bir Dünya, Bu Dünya İçin Bir Kitap” kampanyasıyla yola çıktı.
Mehmet Dalmış, Hüseyin Alkan ile Faruk Yılmaz adına kaleme alınan etkinlikle ilgili şu bilgiye yer verildi:
“Vaveyla Taraftar Grubu olarak, Hatay’ımızın Altınözü ilçesinin bir köyüne ait olan ortaokuldaki küçük kardeşlerimize bir kütüphane kuruyoruz. Grup olarak, tribün kültürünün sadece salonda yada statlarda bağırmak olmayacağını dile getirmiştik. Bu amaçla çıktığımız bu yolda, bu okulumuza sizlerin de desteğiyle bir kütüphane kuruyoruz.
‘Yüreğine sevgiyle dokunamadığın bedenleri eğitemezsin’ düşüncesindeyiz. Biz, bu sevgiyi, kitaplarımızla o küçücük yüreklere götürmek istiyoruz. Sen de bu kampanyada bizimle olmak ister misin? Durma, haydi ver sevgini o küçücük yüreklere, sen de bir kitap bırak o hayallere…
ADRES 1: Adana Dürüm Send karşısı, Barburoğlu Büfesi ya da Uzun Çarşı Caddesi, Kadir Yılmaz Pasajı No:9 Berber Ahmet Kızıldağ – İletişim: 05449001939-05396873413-05456325141”

Yayladağı Belediyesi girişimi etkinlik
30 Aralık’ta UĞUR IŞILAK KONSERİ
Yayladağı Belediyesi, bu ayın sonunda Uğur Işılak Konseri hazırlıyor. Yayladağı Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sazın ve sözün ustası Uğur Işılak, Yavuz Sultan Selim Han’ın Yayladağı’na (Ordu’ya) gelişinin 500. Yılı etkinlikleri çerçevesinde, 30.12.2017 tarihinde Yayladağı Spor Salonu’nda saat 19:00 da bir konser verecektir. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir” denildi.

MKÜ Etkinliği Bugün:
Aile Yaklaşımları Çerçevesinde Bireye Müdahale
Hatay Mustafa Kemal Üniversi-tesi’nde, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından düzenlenen “Aile Yaklaşımları Çerçevesinde Bireye Müdahale” konulu etkinlik bugün saat 13:30’da Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Etkinliğin; üniversite akademisyen, yönetici, personel ile öğrencilerine açık olduğu duyuruldu.

Mesleğin Uzmanlarından Öğrencilere:
MESLEK SEÇİMİ
Hatay İŞKUR ile Milli Eğitim işbirliği ile bugün Antakya Erol Bilecik Lisesi’nde yapılacak olan toplantıda, öğrencilere, meslek seçimi öncesi neler yapmaları gerektiğiyle ilgili bilgi verilecek. Bugün saat 09:00’da Erol Bilecik toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan bilgilendir-mede, mesleğin uzmanlarından öğrencilere meslek seçimi önerileri üzerine sunumlar yapılacak.

MEB Tebliği çıktı
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ
Milli Eğitim Bakanlığı, alan değişikliği yaptı. Uygulama ile ilgili tebliğ Resmi Gazete’de de yayınlandı. Tebliğe göre, sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken, 540 saatlik “Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı”nı başarıyla tamamla-yan öğretmenlerin özel eğitim alanına, kapatılan alanlarda görev yapmakta olup görev yaptıkları alanlar dışında başka bir alanda yükseköğrenimini bitirenlerden Talim ve Terbiye Kurulu’nun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararına göre mezun oldukları yükseköğrenim programları atanacakları alana da kaynak olanların ise bu alanlara alan değişiklikleri yapılacak.
Yeni tebliğ şöyle:
“Yeterli potansiyel aday olmadığından, öğretmen ihtiyacı karşılanamayan özel eğitim alanına yapılacak alan değişikliği ile özel eğitim alanında bulunan öğretmen ihtiyacının karşılanması; kapatılan alanlarda görev yapan dolayısıyla fiilen yerine getireceği ders görevi bulunmayan öğretmenlerin ise ihtiyaç bulunan diğer alanlara atanmaları yoluyla daha etkin hâle getirilmeleri amaçlanmıştır.
Alan değişikliği, öğretmen ihtiyacı ve kamu yararı göz önünde bulundurularak sınırlı tutulmuştur. Şöyle ki;
1- Bakanlığımız kadrolarında görev yapan öğretmen sayısı 904.679’a, norm kadroya göre öğretmen doluluk oranı ise ortalama % 90’a ulaşmıştır.
2- Bazı alanlarda doluluk oranı %100’ün üzerindedir.
3- Atama bekleyen potansiyel öğretmen adayı sayısı 412.015’tir.
4- Halen eğitim fakültelerinde 267.061, eğitim fakültesi dışında öğretmenliğe kaynak olan diğer yükseköğretim kurumlarında ise 433.422 olmak üzere toplam 700.483 öğrenci öğrenim görmektedir.
Bu veriler göz önünde bulundurularak potansiyel öğretmen adaylarının mağdur edilmemeleri bakımından alan değişikliğinin sınırlı tutulması gerekli görülmüştür. Zira alan değişikliği yoluyla yapılacak atamalar potansiyel adayların atanabileceği kontenjanların daha da daralmasına ve hatta bazı alanlar bakımından atanma imkânlarının kalmamasına yol açacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekesi ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uygulanıyor. İlimizde yarınki enerji kesintisi programı şöyle:
Altınözü İlçesi Sivrikavak, Sarıbük, Gözecik, Günvuran, Avuttepe, Tokdemir ve Seferli Mah. 9:00-15:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Ürgenpaşa Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Paşaköy Mahallesine 7:00-12:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Küçükdalyan Mahallesine 8:30-16:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Avsuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Sarımazı Mah. Sehit Mahmut Açıl, Spor, Zafer ve Gökten Sokaklarına 9:00-16:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Döver Mahallesine 9:00-13:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Üzengili, Hüseyinli ve Çökek Mahallelerine 9:00-10:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Ocaklı Mahallesi Akasya Sokağa 9:15-17:15 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 8:45-16:45 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Cırtıman Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Özyörük Mahallesine 9:00-11:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 1:00-4:00 saatleri arası,
Kumlu İlçesi Fevzi Çakmak, Cumhuriyet ve Gökçeoğlu Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Payas İlçesi İstiklal Mahallesi Şirin Sokağa 12:30-17:00 saatleri arası,
Payas İlçesi İstiklal Mahallesi Atatürk ve Karanfil Sokaklarına 9:30-12:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Uzunkavak Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yeniköy Mahallesine 15:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Meydan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Batıayaz Mahallesine 10:30-12:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yoğunoluk Mahallesine 12:00-14:30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

HAC BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden edindiği bilgiye göre, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracaklar 21-29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kaydını T.C. kimlik numarası ile yapabilecek, yabancı uyrukluların başvuruları ise alınmayacak.
Vatandaşlar, daha sonra elektronik ortamda hac kayıtları internet sitesine veya müftülüklere başvurup, “Oda Tercihli Hac Konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek.
Önceki yıllarda kaydı olup, 2017’de kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise aynı tarihler arasında Başkanlık tarafından otomatik yapılacak. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.
Başkanlık tarafından kaydı yenilenen hacı adayları arasında il ve ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik yapmak isteyenler,
yine aynı tarihler arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yapacak.