Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Afrin’de Hatay’dan 2.Şehit: Fahri Çakmaz

Afrin’de Hatay’dan 2.Şehit: Fahri Çakmaz
“Zeytin Dalı” Harekâtı ile başlayan “Afrin” Operasyonu’na gönüllü olarak katılan hemşerimiz “Fahri Çakmaz” şehit düştü. Şehidimiz, dün öğleden sonra Yayladağı Sebenoba Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.
ANTAKYA, Şehidimize Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

CHP İl Kadın Kolları Kongresi CUMARTESİ GÜNÜ
Başkanlık için 2 aday var: HAKSÖZ ve BARUTÇU
CHP İl Kadınlar Kolu Kongresi bu hafta sonunda yapılıyor. Hatay’ın 15 ilçesinde Gençlik Kolları ve Kadın Kolları kongrelerini tamamlayan CHP, İl Gençlik Kolu Başkanı’nı 10 gün önce seçerken, İl Kadın Kolu Başkanı’nı da bu hafta sonunda belirliyor. CHP’nin 27 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da HATMEK’te yapılacağı duyurulan İl Kadın Kolları Kongresi’ne başkanlık için, CHP kulislerinde Filiz Haksöz ile Ayşe Barutçu’nun isimleri dillendiriliyor.

AKP Kırıkhan İlçe Kongresi
CUMARTESİ GÜNÜ
AK Parti Kırıkhan İlçe Kongresi hafta sonunda yapılıyor. AK Parti Kırıkhan İlçe Kongresi, 27 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’da Hüner Düğün Salonu’nda yapılıyor.

SÜLEYMAN DİKER VEFAT ETTİ
Antakyalı Mali Müşavir Süleyman Diker vefat etti. Antakya Belediyesi eski Başkanlarından M.Şükrü Güçlü döneminde Meclis üyeliği görevinde de bulunan Süleyman Diker’in cenazesi dün toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

HADO TANITIMI BUGÜN
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin İlkbahar’da uygulamaya koyacağı deniz otobüsü seferleri ile ilgili bugün bir açıklama yapılıyor. Hatay Kent Konseyi, Arsuz Kent Konseyi ve Defne Kent Konseyi yönetici ve üyeleri, bugün saat 12.00’de Habib-i Neccar Cami’nin yanında oluşturulan BŞB’ye ait ofiste ‘Deniz Otobüsü Hado’ ile ilgili bir basın açıklamasında bulunacak.

EXİMBANK Antakya’da şube açıyor
EXİMBANK Antakya’da şube açıyor. İhracatçılar binasında oluşturulacağı öğrenilen Eximbank’ın açılışı Şubat ayında yapılıyor. AKİB Başkanı Ali Kavak, uzun süren girişimler sonucu ilimizde EXİMBANK Antakya Şubesi’nin açılmasının kesinlik kazandığını, böylelikle ilimizde bu alandaki önemli bir eksikliğin giderileceğini bildirdi ve destek veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Hatay Milletvekili ve MKYK Üyesi Fevzi Şanverdi ile EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a teşekkür etti.

MEB’de Şube Müdürlüğü Sınavları
1 NİSAN’DA
513 Şube Müdürü belirlenecek
Milli Eğitim Bakanlığı, Şube Müdürlüğü Sınavı’nı 1 Nisan’da yapacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan duyurusunda, “1 Nisan 2018 tarihinde Şube Müdürlüğü Sınavı yapılacak. Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek sınavla 513 Şube Müdürünün ataması yapılacak” denildi.
Duyuruya göre, ülke genelinde 81 İl’de toplam 513 Milli Eğitim Şube Müdürü 1 Nisan 2018 tarihindeki sınav sonucunda belirlenecek.

Sarp’ın acılı günü
ANNESİ VEFAT ETTİ
Antakya Belediyesi çalışanı Memik Sarp, Anne acısı yaşadı. Memik Sarp’ın Annesi Yasemin Sarp’ın cenazesi dün öğle namazı sonrası Mezarlık Kompleksi’nden kaldırıldı ve Antakya’ya bağlı Narlıca Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

BİNER’DEN TEŞEKKÜR
CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Erhan Biner, kendisini bu göreve getiren İl Delegasyonu ile İl Disiplin Kurulu üyelerine teşekkür etti.
Erhan Biner, kısa mesajında şunları kaydetti:
“Partimizin 7 Ocak 2018 günü yapılan Kurultayı’nda yeniden Disiplin Kurulu’na seçildikten sonra, bugün yapılan CHP Hatay İl Disiplin Kurulu Başkanlık seçiminde, Disiplin Kurulu üyelerimizin teveccühleri ile yeniden CHP İl Disiplin Kurulu Başkan’ı seçilmiş bulunmaktayım. Beni bu göreve layık gören Disiplin Kurulu üyelerimize, Parti yöneticilerimiz ve Partililerimize teşekkür ederim. Her şey CHP için.”

Turunçlu Şehit Üçyıldız İ.O. Kantini
KİRALAMA İHALESİ YARIN
Defne ilçesindeki resmi eğitim kurumların-dan Turunçlu Şehit Hakan Üçyıldız İlkokulu kantini kiralanıyor.
Kantin kiralama işlemi yarın ihale ile yapılıyor. 35 m2 büyüklükteki kantinin kiralama ihalesi yarın Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde saat 10.00’da yapılıyor. Kantini kiralanacak olan Turunçlu Şehit Hakan Üçyıldız Okulu’nda halen 445 öğrenci okuyor. Kantin için istenen yıllık kiralama bedeli ise 5000 TL.

Ülkü’nün acılı günü
KARDEŞİ VEFAT ETTİ
Antakya Belediyesi personeli Abdulgani Ülkü, üç gün önce kardeş acısı yaşadı,. Abdulgani Ülkü’nün kardeşi Murat Ülkü vefat etti ve cenazesi de Pazartesi günü öğle namazı sonrası Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temin için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor. İlimizde yarınki enerji kesintisi programı şöyle:
Altınözü İlçesi Kansu ve Keskincik Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Akasya Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Ballıöz Mahallesine 9:30-14:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesine 0:30-4:30 saatleri arası 3.Şahıs çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.
Dörtyol İlçesi Çaylı Mahallesi 209 Nolu Sokak, Ocaklı Mahallesi Kiremit Ocağı ve 320 Nolu Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Akçay ve Güzelçay Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Yenişehir Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında AG-Hizmet Alım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Kahraman’ın acılı günü
Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Halit Kahraman, Kayınbaba acısı yaşadı. Kahraman’ın Kayınpederi vefat etti ve dün ikindi namazını müteakip Şenköy mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

SAĞLIKTA ADAY MEMUR SINAVI
147 KİŞİ BAŞARDI, 2 KİŞİ KATILMADI
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki aday memurlara ilişkin eğitim ve sınavın sonucu belli oldu. Sonuca göre, 147 aday başarılı olup, stajyerliği kaldırılarak asli memur olurken, 2 kişi ise sınava katılmadığı için başarısız sayıldı. Sağlık İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili şu bilgiler verildi.
“15 Ocak 2018 tarihinde Aday Memur Temel Eğitim Sınavı Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiş olup, temel eğitim sınavında 60 ve üzeri puan alıp başarılı olan adaylar 19 Ocak-5 Şubat 2018 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Uzaktan Eğitim (USES) Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi’ne sistemden giriş yaparak aday memur hazırlayıcı eğitimlerini gerçekleştirecek-lerdir. Temel eğitime benzer şekilde, adayların, hazırlayıcı eğitimde yer alan 18 elektronik dersin her birisini asgari 1 saat düzeyinde okuyarak bitirmesi gerekmektedir. Adaylar, derslere istediğinde hafta sonu, mesai saatleri içerisinde, mesai saatleri dışında izinli iken de katılım gösterebilmektedirler.”
Yapılan aday eğitimi sınavına İskenderun Devle Hastanesi’nde görevli hemşire Tuğba Gök ile Arsuz Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Mücahit Kaya katılmadıkları için başarısız sayıldılar. Diğer 147 kişi ise başarılı sayıldı.