Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

BİRGÜN’ün “Hatay Okur Buluşması”

BİRGÜN’ün “Hatay Okur Buluşması”
Yarın Defne’de
Günlük olarak yayınlanan yaygın basın organlarından Birgün Gazetesi Yazarları Hataylı okurlarıyla buluşuyor.
“Hatay Okur buluşması” adlı etkinlik yarın öğleden sonra Defne ilçesi Akdeniz Mahallesi’ndeki Defne Belediyesi’ne ait Defne Evi’nde düzenleniyor. Saat 16.00’daki etkinlikte, BİRGÜN Gazetesi Yazarı İrfan Değirmenci ile Yayın Kurulu üyesi İbrahim Varlı, Moderatör Gürkan Korkmaz yönetimindeki panelde son siyasi süreci değerlendirecekler. Etkinliğin herkese açık olduğu duyuruldu.

AKP’de aday adaylığı başvuruları
Yarın Son Gün…
Hatay AK Parti İl Başkanlığı, 24 Nisan Salı günü başlayan Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının devam ettiğini bildirdi. AKP’de başvurular yarın akşama kadar yapılabilecek.
İl Başkanlığı duyurusu şöyle:
“Milletvekilliği aday adaylığı başvuru süreci 24.04.2018 tarihinde başlamıştır. Milletvekilliği aday adaylığına başvurmak isteyen hemşerilerimiz, İl Başkanlığımızda kurulan komisyona başvurularını yapabilirler. Son başvuru tarihi 29.04.2018 olup, kamuoyuna duyurulur.”

Ertem, Berat Kandili’ni kutladı
İslam dünyası için özel önemi olan Berat Kandili, Pazartesi akşamı kutlanıyor. 30 Nisan Pazartesi’yi 1 Mayıs Salı’ya bağlayacak gecede idrak edeceğimiz Berat Kandili ile ilgili Milletvekili Birol Ertem’in mesaj şöyle:
“Kandiller; yüreklerimizin huzurla dolduğu, kardeşliğe ve dostluğa daha fazla önem verildiği, kırgınlıkların bittiği, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği özel günlerdir. Bu özel günler, akıp giden zamanda durup düşünme, özümüze dönme ve yüreklerimizi temizleme fırsatı sunar. Milletimizin sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerini arttırır, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamıza vesile olur.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam dünyasının ve Hataylı hemşehrilerimizin Berat Kandili’ni kutlar; uzlaşıya, hoşgörüye, barışa ve huzura aracı olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Seçmenlerde ikametgah değişikliği
30 Nisan Son Gün…
24 Haziran seçimlerinde oy kullanmak isteyenler, seçim günü nerede olacakları ile ilgili öngörülerine göre ikametgahlarını değiştirebilecekler. İkametgah değişikliği için son tarih, 30 Nisan Pazartesi günü. Muhtarlar, seçmenleri uyararak, “İkametgâh kaydınızı oy kullanacağınız yere aldırmak için 3 gününüz kaldı 30 Nisan Saat 17.00’ye kadar ikamet kaydınızı, bugün ve yarın da açık tutulacak olan Nüfus Müdürlükleri’ne başvurarak, oy kullanacağınız yere aldırabilirsiniz” duyurusunda bulunuyor.

“Bitki Konferansı”: Bugün
Tarım alanlarının sinsi canavarı ve dünyanın en tehlikeli parazit bitkisi olan Orabanche ile Asi Nehri’nin yeni konuğu ‘Su Sümbülü’ konulu bilgilendirme konferansı bugün Antakya’da düzenleniyor. Prof. Dr. İlhan Üremiş, Prof. Dr. Soner Soylu ve Prof. Dr. Erdal Sertkaya’nın bilgilerini paylaşacağı konferans, bugün saat:10.00’da HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Arazide roket parçası bulundu
Yayladağı ilçesindeki boş arazide roket parçası bulundu. 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler, Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında arazi araması yaptığı sırada toprağa saplanmış şekilde bir mühimmat fark etti. Olay yerinde alınan güvenlik tedbirlerinin ardından bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, mühimmatın roket parçası olduğu belirlendi. Roketin, daha önce Suriye tarafından atıldığı değerlendiriliyor.

Ambarda yangın …
Kırıkhan ilçesinde bir evin amba-rında çıkan yangında hasar meyda-na geldi. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Söğütlüöz Mahallesi’ndeki Adem Toklucu’ya ait evin ambarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Yangında, 1 traktör, 1 otomobil ve traktöre ait lastiklerle çok miktarda zirai ilaç kullanılamaz hale geldi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Veteriner Hekimler Anıt’ta
Bugün “Veteriner Hekimler Günü”. Yahya Hamurcu’nun başkanı olduğu Veteriner Hekimler Odası Yönetimi ve üyeleri bu sabah 09.30’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumunda bulunacak ve saygı duruşunda bulunacak.
Başkan Hamurcu, günün anlamıyla ilgili açıklamada bulunacak.

Maçlarda 1 Dk. Saygı Duruşu
TFF eski Yönetim Kurulu üyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Onur Kurulu üyesi Yemen Ekşioğlu’nun vefatı nedeniyle, hafta sonunda oynanacak olan bütün amatör maçlar öncesinde saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşu uygulaması 30 Nisan Pazartesi günkü maçları da içeriyor.

Öğretmen Özdemir’in acılı günü
Babası Vefat Etti
Antakya İstiklal İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Serhan Özdemir, baba acısı Yaşadı. Okul Müdür Yardımcısı M.Serhan Özdemir’in babası vefat etti. Merhum baba Özdemir’in cenazesi önceki gün ikindi namazına müteakip Altınözü Fatikli Mahallesi’nde defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler.

Akaryakıtta ÖTV indirimi!
Maliye Bakanlığı’nın politikalarıyla Merkez Bankası’na destek olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, fiyat esnekliği az olan akaryakıt ürünlerinde ÖTV indirimine gidilebileceğini söyledi.

Açız ve yoksuluz!
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) Nisan ayı araştırmasına göre; 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.680,33 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5.4473,38 TL oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 2.073,51 TL olarak hesaplandı. Mutfak enflasyonunda artış aylık yüzde 1,06, 12 aylık artış ise yüzde 10,69 olarak açıklandı.

Jandarma’da FETÖ Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığında halen görev yapan 12 binbaşı ve 20 yüzbaşı olmak üzere 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

e-ihracatta talep yüksek
Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı E-İhracat Programı’nda geçen 1 yıllık süreçte 15 bin firma e- ticaret platformlarına üye oldu. Bu firmalar için verilen destek ise 70 milyon lirayı buldu.

İhracatçılara ‘toplantı’ çağrısı
Ekonomi Bakanlığı koordinasyonundaki 4. Ticaret Müşavirleri Konferansı; 87 ülke, 3 daimi temsilcilik ve 120 Merkez’den yaklaşık 150 Ticaret Müşaviri ve Ataşenin katılımıyla 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu konudaki, Türkiye İhracatçılar Meclisi açıklaması şöyle:
“Anılan Konferans’ın Ankara Programı 9-10 Mayıs ve İstanbul Programı 11-12 Mayıs tarihlerinde tertip edilecektir. Ticaret Müşavirleri Konferansı’nın İstanbul programında, 11 Mayıs Cuma günü 14:00-17:00 saatleri arasında ihracatçılar, işadamları ve girişimciler ile B2B görüşmeler gerçekleştirmek üzere Ticaret Müşavirleri ile DEİK İş Konseyi Başkanları her ülke için ayrı masa düzeninde hazır bulunacaklardır. Bu minvalde, 11 Mayıs Cuma günü 14:00-17:00 saatleri arasında İstanbul CVK Park Bosphorus’da düzenlenecek B2B görüşmelerine katılımınızı bekliyoruz.”

300 Koyun Projesi Şırnak’ta başlıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 300 Koyun Projesi’nin hafta sonu Şırnak’ta başlayacağını bildirdi. Proje kapsamında kredinin Ziraat Bankası tarafından ödeneceğini vurgulayan Bakan Fakıbaba, bunun 1 yılı geri ödemesiz 6 yıl da ödeneceğini ifade etti.

Kıdem’de çözüm hala yok!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kıdem tazminatı konusunun ortak akıl ile birlikte çözülebileceğini, “Yaptık, oldu” şeklindeki bir modelden kimsenin memnun olmayacağını söyledi. Kıdem tazminatı ile alakalı uzun yıllardır çalışmaların olduğundan bahseden Sarıeroğlu, çok ciddi bir mutfak bölümünün ortaya çıktığını ancak uzlaşı bölümünün bulunmadığını aktardı.

Önemli veriler
30 Nisan Pazartesi: 10:00/Dış Ticaret Dengesi/Mart/Önceki: – 5.76 milyar dolar – 10:30/Merkez Bankası Enflasyon Raporu – 11:00/Yabancı Turist Sayısı (yıllık)/Mart/Önceki: + % 31.7

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları yapıyor. Kurumun bu çalışmaları sırasında da kesinti uygulanıyor. İlimizde bugünkü enerji kesintisi programı şöyle:
Antakya İlçesi Kuruyer Mahallesi Ali Dede Sokağa 9:00-15:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Büyükdalyan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesine 8:30-13:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Kuzeytepe Mahallesi Uğur Mumcu Sokağa 7:30-15:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Çetillik Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 236 Sokağa 8:30-12:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Yıldıztepe ve 457 Sokaklara 10:30-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Şehit Bedi Acar ve Uğur Mumcu (İnönü) Sokaklara 13:00-18:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Dursunlu Mah. 12:00-15:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesine 10:00-11:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesi İnönü, Kireçocağı, Küllücüler, Düşüncem, Çaykara, Devlet Demiryolları ve Hoca Ahmet Yesevi Sokaklara 8:30-16:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Özerli Mahallesi Akdeniz Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Hürriyet Mahallesi Köprülü Mehmet Paşa Sokağa 8:30-17:30 saatleri arası,
Hassa İlçesi Dervişpaşa Mahallesine 10:00-15:00 saatleri arası
Hassa İlçesi Ardıçlı Mah. Çardak, Osman Nakıpoğlu ve Ziya Ülhak Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Kürtül Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Nergizli Mah.
9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Yenişehir Mah. 9:30-15:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mağaracık, Kurtderesi ve Deniz Mahallelerine 9:00-13:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Atatürk Mah. 14:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Meydan Mah. 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Yoncakaya, Çatbaşı, Turfanda ve Üçırmak Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Ayışığı Mahallesine 9:00-15:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları yapıyor. Kurumun bu çalışmaları sırasına da kesinti uygulanıyor. İlimizde yarınki enerji kesintisi programı şöyle:
Altınözü İlçesi Akdarı Mahallesine 8:30-16:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Narlıca Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Ovakent Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Büyükdalyan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Bozhöyük Mahallesine 10:00-18:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Aksaray Mahallesi 22 ve Şükrü Balcı Sokaklara 15:00-17:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Adnan menderes ve 6. İpek Sokaklara 9:00-14:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Çetillik Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Gökmeydan Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı ve Atatürk Sokaklara 9:30-12:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Gökmeydan Mahallesi 24 ve 25 Sokaklara 10:30-12:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük, Derekuyu, Gülcihan ve Kurtbağı Mahallelerine 10:00-18:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 10:00-18:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Yıldırımlar Sokağa 8:30-17:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Bahçeli Evler Mahallesi İbrahim Sıtkı Kara Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Yoluklar Mahallesine 9:30-16:30 saatleri arası,
Hassa İlçesi Ardıçlı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Nergizli Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.