Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Ramazan İmsakiyesi    

Ramazan İmsakiyesi
              BUGÜN YARIN
İmsak :     03.38 03.37
Güneş :    05.16 05.15
Öğle :       12.38 12.38
İkindi :     16.26 16.26
Akşam :   19.49 19:50
Yatsı :      21.20 21.21

HBB’den öğrencilere destek
Hatay Büyükşehir Belediyesi, çocuk ve gençlerin eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yaz aylarında daha iyi bir eğitim almaları amacıyla ücretsiz kurs vermeye hazırlandığı belirtilen HBB Destek Eğitim Merkezi, kurs kayıtlarına 28 Mayıs 2018 tarihinden itibaren başlayacak. Yetkiler yaptıkları açıklamada 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıfların ücretsiz bir şekilde yararlanabileceği kursların 16 Temmuz tarihinde başlayacağını da belirterek kurs kayıtlarının HBB Destek Eğitim Merkezi’ne (Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salonu üstü) şahsen başvurularak yapılacağını bildirdi.

Suriye’ye 24 Tır’lık insani yardım …
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, Suriye’nin İdlib kentine 24 tır insani yardım gönderildi. BM’nin yardımlarını taşıyan 24 tır, Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı. Tırlardaki insani yardım malzemelerinin İdlib ve kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı öğrenildi.

Emeklilerden İsrail ve ABD’ye kınama
Emekli Sen Hatay Şubesi bir açıklama yaparak, İsrail’in Filistinlilere yönelik kanlı saldırılarını kınadı. Başkan Meryem Kılıç imzalı Emekli Sen açıklamasında özetle şöyle denildi:
“İşgalci İsrail Devleti, ABD emperyalizmiyle birlikte Ortadoğu halklarına saldırmaya, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 1967 yılından bu yana Filistin’i kan gölüne çevirmeye devam ediyor. Filistin halkının yanında olmanın yolu, ABD ve İsrail’le bütün ticari ve askeri antlaşmalar derhal iptal edilmelidir.
Siyasal İslamcılar, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Filistinli direnişçileri yüzüstü ve yalnız bırakmıştır. 70 yıldır onurlu bir direniş gösteren Filistinlilerin bu destansı direnişini sahipleniyoruz. Başta Filistin olmak üzere, emperyalistlere karşı direnen tüm Ortadoğu halklarıyla omuz omuza olacağız. Bu topraklarda barışın, demokrasinin, eşit ve adil bir yaşamın emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilen bağımsızlık mücadelesi üzerinde yükseleceğine inanıyoruz.”

Antakya Belediyesi Mobil Tır ve Mobil Mutfak ile Bugünkü İftarı:
Saraykent’te
Antakya Belediyesi, Ramazan ayı boyunca devam edecek olan “mahallelerde iftar sofraları” kapsamında bugünkü adres olarak Saraykent Mahallesi’ni seçti.
Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bugünkü Saraykent Mahallesi iftar programı, Miraç Cami önünde ya-nında gerçekleştirilecek.

UMKE’de 5 Yıllık Hizmet
Veda Etti
UMKE adıyla bilinen Sağlık İl Müdürlüğü bünyesindeki birimde görev yapan Muhsin Yıldız adlı kişi, 5 yıllık görevinin ardından ayrıldı ve bir veda mesajı yayınladı.
UMKE yetkili sorumlusu Muhsin Yıldız, görevden ayrılması ile ilgili veda ve teşekkür mesajında şunları kaydetti:
“2013’ten beri yürüttüğüm Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim ve UMKE Sorumluluğu görevim geçen hafta itibari ile sona ermiştir. Görevim boyunca destekle-rinden dolayı, başta İl Sağlık Müdürümüz Dr.Sebahattin Yılmaz olmak üzere, daha önce beraber çalıştığımız Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve tüm yönetici ve idari personele teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süre boyunca beraber çalıştığım ve son olarak ordumuzun yürüttüğü TSK Zeytin Dalı Operasyonu’nda sağlık hizmeti sunumunda çok büyük işlere beraberce imza attığımız Hatay UMKE’nin (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) fedakar üyelerine çok teşekkür ediyo-rum. Bu 5 yıllık görevim boyunca ülkemiz-deki UMKE üyeleri ile çok güzel dostluklarımız oldu. Özellikle 12. Bölge Doğu Akdeniz illeri ve 21. bölgede bulunan tüm UMKE personeli arkadaşlarımıza başarı diliyorum.”

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uyguluyor. İlimizde yarınki enerji kesintisi programı şöyle:
Antakya İlçesi Bozhöyük Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Maşuklu ile Güzelburç Mahallesi 1. Sokağa 7:30-15:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük Mahallesi Atatürk Sokağa 10:00-16:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Çetillik Mahallesi 14 Nisan (Çetillik) Sokağa 9:00-15:30 saatleri arası,
Belen İlçesi Güzelyayla Mah. Güzelyayla Sokağa 9:30-16:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 9:00-15:30 saatleri arası,
Belen İlçesi Halilbey Mahallesi İskan, Kelebek, Bülbül ve Atik Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Şenbük Mahallesi Karnıkara Yaylası ve Kanlıdere Yaylası Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesi Kızılay Sokağa 9:00-15:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Ocaklı Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yeni Mahallesi Akyollar, Akınlar, Lütfi Hoca, Kumrular, Uzun Hasanlı, Faik Ahmet Barutçu, Zümrüt ve Kırmıtlı Sokaklar, Mahmutlu Mahallesi Ömer Bölükbaşı, Osman Büyüker, Haliller, Vatan, Cumhuriyet, Şehit Mehmet Sarıaslan, Uzun Hasanlı, Temizler ve Kırmıtlı Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Hürriyet Mahallesi Kışlalı, Uğur Mumcu, Anadolu ve Turunç Sokaklarına 9:00-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Başlamış Mah. Başlamış Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Bahçelievler Mahallesi Halil Eser, Mahmutluoğlu ve Karakurum Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası
Hassa İlçesi Çınarbaşı Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Bektaşlı ve Balarmudu Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Cumhuriyet, Fatih, Kozludere, Karbeyaz, Yıldırım Beyazıt ve Kürtül Mahalleleri ile Karşıosb Mahallesi Özkullar Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Gültepe Mahallesine 9:00-12:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Yeni Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Deniz Mahallesine 9:00-12:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Atatürk Mahallesine 13:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Güveççi Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

İmar Affı Maliyeti % 3…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı için düğmeye bastı. Vatandaş, ilk adım olarak yapı kayıt formu dolduracak. İşlemler, e-devlet üzerinden ya da Bakanlığın kurumları aracılığıyla yapılacak. Ödenecek miktar için emlak ve arsa değerleri toplanıp yüzde 3’ü alınacak. Bakanlığın, emlak değeri için gecekonduya tespit ettiği fiyat 600 lira. Apartman dairesi, alışveriş merkezi ve otel de fiyat artacak.
13 Milyon konutun imar ve ruhsat sorununu çözecek imar barışında, gözler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Mülkiyet ve imar sorunu olan, imar almadan yapılan yapılar veya daha sonra eklentiler yapılmış yapılar için getirilen barış, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı. Şimdi Bakanlık, usul ve esaslar için yönetmelik hazırlıyor. 24 Haziran seçimleri öncesine yetişmesi hedeflenen yönetmelikte ilk adım ‘kayıt formu’ oldu. Bu formu dolduran vatandaş ilk adımı atacak.
Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında bedel alınacak. Kayıt bedeli, başvuru sahibi tarafından genel bütçeye kaydedilerek, kentsel dönüşüm için kullanılmak üzere merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak.
Başvurular 30 Ekim’ Kadar
Başvurular için son tarih 31.10.2018 olarak belirlenirken, yapı sahipleri, kayıt bedellerini 31.12.2018 tarihine kadar ödeyebilecek. Yasayla ilgili 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlerine Ankara’da bilgilendirme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, İl Müdürlerine “imar barışı düzenlemesi” detaylı bir şekilde anlatıldı.