Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Ramazan İmsakiyesi Bugün Yarın

Ramazan İmsakiyesi
Bugün Yarın
İmsak : 03.29 03.29
Güneş : 05.11 05.11
Öğle : 12.40 12.41
İkindi : 16.29 16.29
Akşam : 19.58 19:58
Yatsı : 21.32 21.33

MEB’den Zümre Tarihi Değişikliği
Milli Eğitim Bakanlığı, bayram ve seçim takvimi nedeniyle ilçe ve il zümre toplantı tarihlerini değiştirdi. Mevzuata göre, ilçe sınıf alan zümre toplantısının Haziran ayının dördüncü haftasının ilk iki iş günü içinde, İl sınıf alan zümre toplantısının ise Haziran ayının dördüncü haftasının son 3 işgünü içinde yapılması gerekiyor.
Ancak, Mili Eğitim Bakanlığı, bayram ve Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi nedeniyle söz konusu takvimde değişiklik yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla tüm illere gönderilen yazıda, ilçe sınıf alan zümre toplantılarının 11-12 Haziran 2018 tarihlerinde, İl sınıf alan zümrelerinin ise 12-12 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması istendi.

Memur maaşları yatıyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bayram girmeden önce maaşlarını almış olacak” dedi.
Bir il daha hızlı trene kavuşuyor
İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan, Konya-Karaman bölümündeki çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Karaman’ı, Konya üzerinden mevcut hızlı tren ağına bağlayacak hattın işletmeye alınmasıyla iki şehir arasındaki yolculuk süresi 40 dakikaya düşecek. Hızlı Tren konusu Hatay kamuoyunun da uzun zamandır gündeminde.

FETÖ Davaları sonlanıyor
“Darbe davalarında 287 dosyanın 171’inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2 bin 140 mahkumiyet, bin 478 beraat kararı verilmiştir” diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ davalarının 2018 sonuna kadar tamamlanarak Türkiye’nin yargı gündeminden düşeceğini söyledi.
Okullarda 2. Dil
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretilen yabancı dillere yenilerinin eklenmesini içeren Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında Malayca ve Endonezce dillerinin eğitimleri de verilebilecek.

Hurda araçlarda teşvik tarihi belli oldu
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hurdaya ayrılacak araçlar için vereceğimiz ÖTV teşviki uygulamasını yönlendirecek tebliği hazırladık. Tebliğ, Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanacak ve uygulama başlayacak” denildi.

İhracatçının kur sorunu
TİM’in gerçekleştirdiği İhracatçı Eğilim Araştırması kapsamında, yaşadığı en büyük sorunu döviz kurları olarak gösteren ihracatçıların oranı yüzde 43,5’e yükseldi. İhracatçılar, ikinci çeyrekte dolarda bir miktar gerileme yaşanmasını ve kurun ilk yarıyı 4.32 seviyesinden kapatmasını bekliyor.

Tapu işlemlerinin Noterlere devri yolda
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden tapu ve devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulu’na arz ettiklerini belirtti.

Rusya’dan et ithali!
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi (Rosselkhoznadzor), Türkiye’ye sığır eti ihracatı konusunda anlaşma sağlandığını öne sürdü. Türkiye’ye et ihracatı konusunda Rusya ile istişareler bir süredir devam ediyordu.

Sınır Ötesi Görev Şark hizmeti sayılacak
“Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, sınır ötesi operasyonlarda görev yapan personelin bu hizmetleri, ikinci bölge (şark) hizmeti süresinden sayılacak.

Zeytin’de yeni proje
Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinde fabrika atığı olarak bilinen ve çevreyi tehdit eden “karasu”, “Rhodolive Projesi” kapsamında mayalanıp ekonomiye kazandırılacak. “Rhodolive Projesi” ile zeytin ve yağı üreticisinin kurtulmak için uğraştığı, doğaya zarar veren zeytin kara suyunun içindeki maddelerin, bioyakıt, hayvan yemi, gıda katkı maddesi, kozmetik ve gübre yapımın-da kullanılması hedefleniyor.

MB Faizi netleşti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50’den yüzde 17,75’e yükseltilmesine karar verdi.