Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Vali Ata’dan Gadir-i Hum

Vali Ata’dan Gadir-i Hum Bayramı Mesajı …
Hatay Valisi Erdal Ata, Gadir-i Hum Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Ata, kutlama mesajında şunlara yer verdi:
“Milletler, zorluklar karşısında birlik ve beraberliğini muhafaza edebildiği sürece tarih sahnesinde var olmaya devam eder. Binlerce yıldır önemli medeniyetlerin beşiği olan Anadolu toprakları, bu yüzden hala bölgesinde huzur adası olmayı başarmaktadır. Anadolu coğrafyasının adeta özeti olan Hatay İlimiz, farklı kültürlerin, farklı inanışların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı dünyanın önemli hoşgörü merkezlerinden birisidir. Bu özelliğinin doğal sonucu olarak kentimizde yaşayan her kültür ve inançtan vatandaşımızın bayram sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür. Hatay ilimizde mevcut hoşgörü iklimi ile ‘Ben, sen yok. Biz varız’ dedirten birliğin kaynağı da bu duygu bütünlüğüdür. Her zaman olduğu gibi tüm Hataylı hemşerilerimizin aralarındaki bu güçlü bağın yaşatılması ve daha da güçlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılması hususunda elbirliği yapacaklarına yürekten inanıyorum.
Bu düşüncelerle; Hazreti Muhammed (sav)’in Veda Haccı dönüşünde Ehl-i Beyt’inden Hazreti Ali’yi(K.V.) taltif ettiği gün olarak kutlanan ‘Gadir-i Hum Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, mutluluk ve huzur dolu nice bayram günleri diliyorum.”

Başkan Yaman’dan Gadir-i Hum Bayramı Mesajı
Defne Belediye Başkanı Op.Dr. İbrahim Yaman, Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yaman, mesajında şunlara değindi:
“Aleviler; inanışlarından gelen ‘bin zulüm görsen de bir zulüm yapma’ öğretisiyle yıllarca barışın ve kardeşliğin inançlı savunucuları olmuş, ülkemizdeki birliğin ve beraberliğin ana unsurlarının başında yer almışlardır.
Farklılıkları zenginlik sayan, kardeşlik ve hoşgörünün teminatı olan, hangi dinden ve mezhepten olursa olsun insana saygıyı ön planda tutan, halka ve çoğulculuğa inançlarından ötürü ayrı bir önem veren Alevilerin; en büyük bayram olarak kabul ettikleri Gadir- Hum Bayramına bir yıl daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz.
Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde, Gadir Hum Bayramının öncelikle iç ve dış barışımızın yeniden tesis edilmesine, yurdumuzun ilim ve uygarlığın, barış ve güvenliğin beşiği olmasına, annelerin çocuklarının güvenliğinden endişe duymadığı, babaların çocuklarının geleceği konusunda kaygılanmadığı bir ülke olmasına vesile olmasını diliyorum.
Kendi öz yurdunda hiçbir alevi vatandaşın inançlarından dolayı ötekileştirilmediği, eşit yurttaşlık hukukunun egemen olduğu, Alevi inançlarının ve ibadethanelerinin tartışma konusu olmaktan çıkarılıp sorgusuz sualsiz olarak devlet güvencesinde olduğu bir ülke temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle Gadir-i Hum Bayramımızı kutluyorum.”

AÖ’de Yatay Geçişler:
Pazartesi Son Gün
2018-2019 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine yatay geçiş için adaylar için başvuruda son iki gün. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurularını 1 Ağustos-15 Ağustos 2018, kurumlararası yatay geçiş başvurularını ise 1 Ağustos-27 Ağustos 2018 tarihleri arasında istenen belgeleri birlikte Fakülte’ye posta, kargo ve benzeri bir yolla göndererek yapmaları gerekiyor.
Bu arada yatay geçiş başvurusu kabul edilen adayların listesi 11 Eylül 2018 tarihinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde duyurulacağı kaydedildi. Yatay geçiş başvurusu kabul edilen adayların kayıtları 19-21 Eylül 2018 tarihleri arasında AÖF bürolarında yapılacak.

Kisecik’te orman yangını
Dün sabahın erken saatlerinde, Antakya’ya bağlı Kisecik Mahallesi Radar mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışıldı.
Yangına 2 uçak, 4 helikopter, 35 arazöz, 20 itfaiye ve ilk müdahale aracı, 10 su tankı, 4 dozer, 10 teknik eleman ve yaklaşık 300 söndürme işçisiyle müdahale edildi.

KYK’ya Hatay’da 103 Personel alınacak
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, İşkur üzerinden 2264 sürekli işçi, 406 engelli işçi ve 330 eski hükümlü işçi alacak. Devlet yurtlarına ise KPSS ile lise mezunu 3 bin işçi alınacak.
KYK, İl Müdürlükleri ve Yurt Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere, 2016 KPSS’den 60 ve üzeri puan alan adaylar arasından 3 bin daimi işçi alacak. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, ilimizdeki devlet yurtlarında görevlendirilmek üzere değişik vasıflara toplam 103 kişi alacak.
Kredi Yurtlar Kurumu açıklamasına göre, Türkiye genelinde 3000 kişi, ilimiz için ise 103 kişi alınacak. Alımlar, engelliler ve hükümlüler için kura, diğerleri için ise sınavla yapılıyor.
Hatay’daki Kredi Yurtlar Kurumu’nda görevlendirilmek üzere alımı yapılacak personelle ilgili bilgiler şöyle:
Güvenlik Görevlisi:
35 Kişi (34 Erkek-1 Bayan)
Temizlikçi:
38 Kişi (20 Erkek-18 Kadın)
Kaloriferci:16 Erkek
Elektrik Tesisatçısı: 2 Erkek
Onarım Personeli: 32 Erkek
Engelli (Temizlikçi):
7 Kişi (4 Erkek-3 Kadın)
Eski Hükümlü Temizlikçi:
3 Kişi (2 Erkek-1 Kadın)

MKÜ-GSF’ye 60 Öğrenci
Önkayıt Pazartesi başlıyor
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik, Heykel ve Resim Bölümlerine
TYT Ön Kayıt Özel Yetenek Sınavı Sistemi ile toplam 60 öğrenci alınacak. Alınacak öğrencilere ait kontenjan, taban puan, taban puan türü, ön kayıt tarihi, yetenek sınavı tarihleri ve başvuru için gerekli belgeler ile genel koşullarla ilgili bilgiler şöyle:
KONTENJAN
Grafik Bölümü: 30 Öğrenci
Heykel Bölümü: 10 Öğrenci
Resim Bölümü: 20 Öğrenci
Ön Kayıt: 27 Ağustos-3 Eylül
Özel Yetenek Sınavı:
Desen Sınavı: 4 Eylül
Sınav Sonuç İlanı: 05 Eylül
İmgesel Tasarım Sınavı: 6 Eylül
Sınav Sonuç İlanı: 7 Eylül
KESİN KAYIT TARİHLERİ
Grafik, Heykel ve Resim: 10-11 Eylül
Grafik, Heykel ve Resim (Yedek): 13 Eylül
Grafik, Heykel ve Resim (2.Yedek):17 Eylül
MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavlarına katılmak üzere başvurabilmek için lise ve meslek liselerinin herhangi bir kolundan mezun olmak ve 2018 TYT puan türlerinin birinden en az 170 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor. Ön kayıt işlemlerine 27 Ağustos Pazartesi günü başlanıyor.