Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

BŞB’de Koordinatör değişikliği! Hatay

BŞB’de Koordinatör değişikliği!
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde (BŞB) iki ilçenin koordinatörleri değişti. Edinilen bilgilere göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla Koordinatör değişikliğine gidildi. Buna göre; İskenderun’da Hasan Bıçakcı görevden alındı, yerine Mustafa Çöloğlu atandı. Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar da görevden alınırken, yerine Fahrettin Turhaner atandı.

Mart seçimleri öncesinde Samandağ’da aday adayı bolluğu
Samandağ ilçesi, yerel seçimler öncesi en hareketli yerleşim birimlerinden. İlçede belediye başkan aday adaylığı için 15’in üzerinde kişinin ismi geçiyor. Halen başkan olan Mithat Nehir yanı sıra, eski Milletvekili Refik Eryılmaz ve CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı gibi kulislerde adı Samandağ Belediye Başkan aday adaylığı için geçen isimlerden bazıları şunlar:
Erdoğan Ray, Refik Gümüşoğlu, Seyran Miçoğulları, Dr. İsmail Kuzu, Ayhan Kara, Op. Dr. Hayrettin Dönger, Dr. Nevide Kimyon, Av Şekip Beyaztunç, Selim Kamacı, Ebu Haşim Nebil Şat, Nevzat Aslan.

Dörtyol Amanoslarda Yangın
25 Hektarlık alan kül oldu
İlimiz Dörtyol ilçesi Amanos Dağları kırsalında orman yangını çıktı.
Olaydan hemen sonra bölgeye söndürme ekipleri gönderildi ve söndürme işlemine başlandı. Yaklaşık 25 hektarlık alanda çıktığı belirtilen orman yangınının dün öğle saatlerinde kontrol altına alındığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Amanos Dağı eteklerinde bulunan Kuzuculu Kaledibi mevkiinde Pazar günü öğleden sonra 16.00 sıralarında başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan gerçekleşti. Çalışmalara havadan 4 helikopter, 1 uçak, karadan 2 dozer, 1 greyder, yaklaşık 25 arazöz, 10 civarında su tankı ve 150 yangın söndürme işçisi ile müdahale edildiği dün öğle itibariyle de soğutma çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

CEP’te İndirim
Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na, Vodafone ve Türk Telekom da yapacakları indirimlerle destek verecek. Bu konuda bir açıklama yapan Türk Telekom, yıl sonuna kadar açıklayacağı yeni tarifelerde yüzde 10 indirim uygulayacak. Vodafone da, belirlediği bazı tarifelerde yüzde 10 indirim yapacak.
Uygulama, gelecek hafta itibarıyla başlayacak.
Yeni abonelerin yararlanabileceği indirim kampanyası, yıl sonuna kadar sürecek.

7 Günlük Kontroller:
6156 Araca Ceza…
İlimiz genelinde trafik akışının denetlenmesi ve düzenlenmesi kapsamında, trafik ekipleri tarafından 8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde kurallara uyumsuzlukları nedeniyle 6156 araç sürücüsüne ceza tatbik edildi. Son bir haftalık kontrollerle ilgili bilgiler şöyle:
-22.384 araç kontrol edildi,
– Kusuru tespit edilen 6.156 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı
– 95 motosiklet trafikten men edildi.

TSM Bahar Konseri
Antakya Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Müziği Korosu’nun Bahar Konseri 18 Ekim Perşembe günü. Antakya Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun Bahar Konseri Perşembe günü saat 19.30’da İl Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
Şef Şükrü Bezirci yönetimindeki Koro’nun konseri halka açık olacak ve ücretsiz izlenebilecek.

111 Alkollü Sürücü
103’ünün ehliyeti alındı,
8’i mahkemeye
Hatay’da son bir hafta içerisinde direksiyon başında 111 alkollü sürücü belirlendi. Trafiğin denetlenmesi ve düzenlenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan kontroller sırasında alkollü araç kullandığı tespit edilen 103 araç sürücüsünün sürücü belgesine 6’şar ay süreyle el konuldu ve yüksek para cezası tatbik edildi. Bu arada 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 8 sürücü hakkında da gerekli adli işlemler başlatıldı.

Kent Konseyi Gençlik Başkanı
Reşat Kayman
Hatay Kent Konsey Gençlik Meclisi başkanlığına Kırıkhan’lı Reşat Kayman getirildi.
Halen Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (BŞB) ait Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri Sorumlusu olarak görev yaptığı öğrenilen Reşat Kayman, görevlendirme ardından kısa açıklamasında, “Bu görevi bana layık gören, Hatay’a yakışan Büyük Başkan Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş yanı sıra Hatay Kent Konsey Başkanı Sayın Nevide Kimyon ve Yönetimine teşekkür ederim” dedi.

7 Günde 95 kaza
1 Ölü, 91 Yaralı…
Hatay ilimizde son bir haftalık dönemde toplam 95 trafik kazası yaşandı. Resmi bilgilere göre, son 7 günde meydana gelen 62’si yaralanmalı, 33’ü maddi hasarlı trafik kazaları ile toplam 95 trafik kazası meydana gelirken, bu trafik kazaları neticesinde 1 vatandaş hayatını kaybetti, 91 kişi de yaralandı.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları yapıyor.
Toroslar EDAŞ’ın bu çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Bohşin Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük, Kurtbağı, Gülcihan ve Derekuyu Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Kömürçukuru Mahallesi Kömürçukuru Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi 6 Nolu Çıkmaz, Hataylı, Ekici, Dede Toksoy, Cumhuriyet, Şehit Jandarma Er Ercan Edik ve Ulaş Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mahallesi E-5 Karayolu, Öztekin, Keskin (Hürriyet), Tekin, Kısalar, Dönmezer, İnce, Yavuz Selim, Daner, Olgun, Keskin, Yavuz Selim (Hürriyet) ve Atatürk (Hürriyet) Sokaklara 9:30-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi İsalı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Kanal Sokağa 11:00-12:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Yenice, Olgunlar, Şakşak, Kösrelik, Sungur ve Sürütme Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Yukarıpulluyazı ve Aşağıpulluyazı Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasıYG-Hizmet Alım Çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.