Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Dr. Fidanboy, KHK ile

Dr. Fidanboy, KHK ile ihraç edilmiş…
Geçtiğimiz hafta sonunda Cumhurbaşkanına hakaretten ötürü tutuklandığı belirtilen Aile Hekimi Dr. Çiçek Fidansoy’un, daha önce kanun hükmünde kararname kapsamında meslekten ihraç edildiği bildirildi. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“28/11/2018 tarihinde, bazı basın yayın kuruluşlarında, ‘Hatay’da Aile Hekimi Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı’ şeklinde haberler yer almış ise de… Bilecik ilinde daha önce aile hekimi olarak görev yapmakta iken KHK ile kamu görevinden ihraç edildiği belirlenen şüpheli Ç.F.T. nin sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı’na hakaretlerde bulunduğu iddiası ile ilgili olarak hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli Ç.F.T. nin 28/11/2018 tarihinde sevk edildiği Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 28/11/2018 tarih 2018/497 sorgu nolu kararı ile tutuklandığı kamuoyuna saygı ile arz olunur.”

Güzelmansur Gönen’de
CHP, Gönen’de ön seçim yaptı, Güzelmansur gözcü…
CHP’nin Balıkesir ili
Gönen ilçesinde dün Parti gözetiminde gerçekleşen ön seçim (eğilim yoklaması) uygulamasında gözcülük görevini, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur üstlendi. Dün sabah erken saatlerde Balıkesir’e giden Güzelmansur, ön seçim öncesi değerlendirmesinde, “2019 Belediye Başkan Adaylarımızın belirlenmesi için Genel Merkezimizin verdiği görevle Balıkesir’in Gönen ilçesindeyim. Sabah erkenden eğilim yoklamasına başladık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AKP-Hatay’da
7 İl-İlçe Başkanı istifa etti
Belediye Başkan Aday Adayı Oldular
AK Parti’de, ilimizden, 1’i büyükşehir ve 6’sı ilçe belediyelerinde olmak üzere, 7 il-ilçe başkanı görevlerinden istifa ederek Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. AK Parti Genel Merkezi’nin bilgisi ve isteği doğrultusunda Parti başkanlıklarından istifaları ve Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuruları istenen isimler şunlar:
Hatay BŞB: İbrahim Güler
İskenderun: Bestami Bilgili
Antakya: Ramazan Alpaslan
Dörtyol: Yasin Taşar
Belen: Abdullah Önder
Reyhanlı: Mehmet Saruhan
Erzin: Mithat Bozdağ

Savaş’tan “Engelliler Günü” Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Her insanın birer engelli adayı olduğunu belirten Başkan Savaş’ın mesajı şöyle:
“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, önlerindeki tüm engelli kaldırmak ve hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin sorumluluğundadır. Engelli bireylerin kaliteli ve güzel bir hayat yaşamaları, ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Onlara eğitim, istihdam, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması için hepimize görevler düşmektedir. Engelli kardeşlerimize gerekli koşullar sağlandığında eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmaktadırlar. Yaşama uyum sağlamaya çalışan engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için bizler de her zaman desteğe hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Savaş:
Defne’yi kötü kokudan kurtaracağız
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir radyo programında yaptığı konuşmada, yapacakları yeni bir arıtma tesisi ile Defne’yi kötü kokudan kurtaracaklarını ifade etti.
Başkan Savaş, şunlara değindi:
“Hatay’da yapılıp da görülmeyen çok iş var. Hatay’ın her köşesinde toplamda 412 bin 120 metre kanalizasyon, 540 bin 318 metre yağmur suyu hattı, 1004 kilometre içme suyu ve 958 kilometre ishale hattı, çalışmaları yaptık. Ova bölgesinde hiçbir kanalizasyon hattı yoktu. Bu sorunu giderebilmek için Kırıkhan, Samandağ, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Serinyol ve Küçükdalyan – Narlıca’da atık su arıtma tesisleri yapımı gerçekleştirdik. Özellikle Küçükdalyan – Narlıca Atık Su Aıtma Tesisi Asi Nehri’nin yıllardır beklediği kurtuluşu oldu. Artık Asi Nehri’ne tertemiz su akıyor. Defne Büyükçat bölgesinde de membranlı yeni bir arıtma tesisi yapmayı ve bölge haklını kötü kokudan kurtarmayı planlıyoruz. Arıtma tesisi sayesinde Asi Nehri’nden artan temiz suyu da çiftçimize aktararak tarıma destek olmak istiyoruz. Biz en çok parayı artık eskiyerek patlayan, kanalizasyon ve içme suyu şebekelerine veriyoruz. Elektriğe %110 zam geldi ama biz vatandaşımız daha çok ekonomik zorluk çekmesin diye tüm bu olumsuzluklara göğüs gerip su fiyatlarını arttırmadık. 30 büyükşehir içerisinde en ucuz suyu veren 6. Büyükşehiriz.”

Vali Doğan, kanaat önderleriyle bir araya geldi
Hatay Valisi Rahmi Doğan, kentteki farklı inanç gruplarının kanaat önderlerini kabul etti. Vali Doğan, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Cem Çapar’ı makamında kabul ederek görüştü.
Doğan, Hatay’ın tarih boyunca farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapmış olmasının beraberinde getirdiği en önemli zenginliğin toplumsal hoşgörü olduğunu dile getirerek, bu iklimin yaşatılmasında emeği geçen tüm hemşehrilere ve kanaat önderlerine teşekkür etti.

Hedef; ekmek israfına dikkat çekmek …
Dörtyol ilçesinde “Geleceğimi düşünüyorum, ekmeğimi israf etmiyorum” adlı yemek yarışmasında anneler yarışırken çocukları jüri olarak puan verdi. Karakese ilkokulu sınıf öğretmeni İbrahim Gök ve anasınıfı öğretmeni Nurcan Yılmaz koordinesinde ekmek israfına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için anneler bayat ekmekle yaptıkları köfte, pizza, tatlı ve salata gibi yiyecekleri öğrencilerin beğenisine sundu. Öğrencilerden oluşan jüri üyeleri yemekleri tadarak puan verdiler. Yapılan değerlendir-mede, yarışmacı anne velilere belge ve ödüller verildi.
Sınıf öğretmeni İbrahim Gök, “Bu yarışmayı, ekmek israfı konusunda toplumumuzu bilinçlendirmek amacıyla veli ve öğrencilerimizle yaptık. Küçük yaşlarında tasarruf bilincini kazansın ve bir ömür boyu bunu uygulasınlar istiyoruz” dedi.

Varlık Barışı 6 Ay Uzatıldı
Yurt dışındaki para, döviz, altın, menkul kıymet ile sermaye piyasası araçlarının yurda sorgusuz sualsiz getirilmesine olanak taşıyan uygulama 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, ilgili hükümler çerçevesinde, Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişilerin, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilmesi için tanınan süre 6 ay uzatıldı. Daha önce son tarih 30 Kasım 2018 olarak belirlenmişti.
Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, yurt dışında bulunan banka veya finansal kurumlardan kullanılan kredilerin en geç 2019 yılı Mayıs sonuna kadar kapatılmasında kullanılabilecek. Bu takdirde, defter kayıtlarından düşülmesi kaydıyla, borcun ödenmesinde kullanılan varlıklar, Türkiye’ye getirilme şartı aranmaksızın düzenlemeden faydalanabilecek.
Gelir veya Kurumlar Vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye’de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar, mayıs sonuna kadar vergi dairelerine beyan edilebilecek. Beyan edilen söz konusu varlıklar bu tarihe kadar dönem kazancının tespitinde dikkate alınmaksızın kanuni defterlere kaydedilebilecek. Bu takdirde söz konusu varlıklar vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate alınmaksızın işletmeden çekilebilecek. Vergi dairelerine beyan edilen varlıkların değeri üzerinden yüzde 2 oranında vergi tarh edilecek ve bu vergi, haziran ayı sonuna kadar ödenecek.
Banka ve aracı kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklara ilişkin yüzde 2 oranında hesapladıkları vergiyi de haziran sonuna kadar vergi sorumlusu sıfatıyla bir beyannameyle bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edecek ve aynı sürede ödeyecek.

Hatay ve diğer iller
6 Aralık’ı bekliyor
Bugüne kadar 1 büyükşehir ve 10 il olmak üzere 252 belediye başkan adayını açıklayan CHP’de gözler 6 Aralık gününde.
“24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da ise 147 belediye başkan adayını belirleyen CHP’nin, 6 Aralık Perşembe günü düzenlenecek Parti Meclisi’nde (PM), aralarında Hatay’ın da olduğu illere ilişkin merak edilen isimleri kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Başvuru süresi uzatıldı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Yaptığımız girişimler sonuç verdi.
30 Haziran’da sona eren Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresi, 31 Aralık tarihine uzatıldı” dedi.

Musevi’lerin iyi günü
Dokuz Işık Bayramı…
Antakya’daki Musevi’ler, ‘Hanuka’ adıyla da bilinen ‘Dokuz Işık Bayramı’nı kutluyor. 2 Aralık Pazar günü, gün batımından sonra başlayıp 10 Aralık 2018 tarihine kadar süren zaman diliminde, Museviler, ‘Hanuka’ Işıklar Bayramı adıyla bilinen, kendilerine özgü bayramı kutlayacaklar. Hanuka Bayramı, İbrani takvimine göre ‘Kislev’ ayının 25’inde başlar ve 8 gün sürer.

Milyonlar devretti
Milli Piyango İdaresi’nin şans oyunu çekilişlerinden Sayısal Loto’da 6 bilen çıkmayınca, 2. Devir yaşandı. 2.621.741,03 TL’nin gelecek haftaya devredildiği bu haftaki çekilişte belirlenen 6 rakam ise 6, 17, 20, 31, 32 ve 47 olarak belirlendi.

Süre uzatıldı
Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışındaki para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren “Varlık Barışı” uygulamasında süre 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
.
Tüketici lehine…
Tüketici hakem heyetlerince yılın 11 ayında 470 bin 502 başvuru karara bağlanırken, söz konusu başvuruların yüzde 67’si tüketicilerin lehine sonuçlandı.

Önemli veriler
3 Aralık Pazartesi:
11:00/TÜFE (aylık)/Kasım/Beklenti: – % 0.40/Önceki: + % 2.67
11:00/TÜFE (yıllık)/Kasım/Beklenti:
+ % 22.90/Önceki: + % 25.24

Servis araçlarına
Esnaf önerisi
Okul servis aracı olarak kullanılan taşıtların yaş sınırının esnetilmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Okul servis araçlarının 12 yaşından büyük olmama şartı esnetilerek kaldırılmalı. Bu araçların her yıl düzenli olarak bakımları yapılıyor ve muayeneden geçirilen bu araçlar trafiğe uygun ve güvenli. Bu araçlar halen kullanılabilirken ve tüm bakımları yapılıyor ve muayeneden geçerken değiştirilmesi ekonomimize olumsuz yansıyor’ dedi.

Havra’da temizlik
Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Musevi vatandaşların dini bayramı olan Hanuka Bayramı öncesinde Havra’da kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Musevi vatandaşların dini bayramı olan Hanuka Bayramı öncesinde Havra’nın kapsamlı bir şekilde temizlendiği belirtildi.
.
2013 Kasım’ı aşıldı!
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu yılın Kasım ayına ilişkin ihracat rakamlarını açıkladı. Kasım ayı ihracat verilerine göre, ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 artışla 15,5 milyar dolara yükseldi. Böylece 2013 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen 14,2 milyar dolarlık ihracat rakamının üzerine çıkılarak tarihteki en yüksek kasım ayı ihracatına ulaşıldı.