Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da tutuklanan El-Kaideli sayısı 11’e

Hatay’da tutuklanan El-Kaideli sayısı 11’e çıktı
İlimiz İskenderun ilçesinde, terör örgütü El Kaide’ye yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 5 şüpheli daha tutuklandı. Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapan El Kaide üyelerinin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 6’sı önceki gün tutuklanırken, 5’i de yine Çarşamba günü akşam saatlerinde adliyeye çıkartıldı ve tutuklandı.

Şiddetli fırtına sonucu Soba zehirlenmesi
2 Kişi Son Anda Kurtarıldı
Antakya’da, Esenlik Mahallesinde, Çarşamba akşamı yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle tüten dumanın yol açtığı yangında 2 kişi ölümden döndü. Esenlik Mahallesi Makbule Ölçen Sokak’taki bir apartmanın 3.katında çıkan yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, evdeki 2 kişi son anda kurtarıldı ve zehirlenme sonucu hastaneye yatırıldı.
Olay soruşturuluyor.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor.
İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Güzelburç, Dikmece (Kuyucak) ve Karaali Mahallelerine 13:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Nergizlik Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük Mahallesi Akdeniz ve Atatürk Sokakları ile Gülcihan Mahallesine 9:00-14:30 saatleri arası,
Belen İlçesi Müftüler Mahallesi ile Fatih Mahallesi Müftüler Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Aknehir, Sinanlı, Karşıyaka, Büyükçat, Özbek ve Balıklıdere Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mahallesi, Soylular, Siteler ve Say Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet, Alsancak, Yeni, Mmimarsinan, Gündüz, Bahçelievler, Karataş, Delibekirli, Çamseki, Kurtlusarımazı, Alaybeyli, Kurtuluş, Barbaros, Fatih, 408 Evler, Menderes, Alparslan, Gazi, Attutan, Reşatlı ve Karadurmuşlu Mahallelerine 9:00-12:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Değirmenbaşı, Uzunbağ, Hıdırbey, Kapısuyu, Vakıflı, Yeşilköy, Yoğunoluk ve Fidanlık Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Çamaltı, Kurtuluş, Tutlubahçe, Kışlak, Bezge, Karaköse, Aşağıpulluyazı, Çabala, Çandır, Eğerci, Gürışık, Güzelyurt, Kulaç, Leylekli, Olgunlar, Şakşak, Yenice, Yukarıpulluyazı, Arslanyazı, Ayışığı, Görentaş, Güveççi, Hisarcık, Sürütme, Uluyol, Aydınbahçe, Çakı, Denizgören, Gözlüce, Karacurun, Yayıkdamlar ve Yeşiltepe Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Karaköse, Güzelyurt, Leylekli, Aydınbahçe, Çakı, Gözlüce, Karacurun, Sebenoba ve Yeşiltepe Mahallelerine 8:30-16:30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Çalışma olduğu duyumları var…
Meslek Liselilere Kısa Süreli Askerlik!
Meslek lisesi mezunlarının askerliğinin ötelenmesi ve sonrasında daha kısa süreli askerlik yapabilmelerine yönelik bir düzenleme hazırlandığı yönünde haberler, kamuoyu tarafından ilgiyle ve merakla takip ediliyor. Düzenlemenin, Milli Savunma Bakanlığı’na sunulduğu ve yetkililerce incelendiği ifade ediliyor. Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik uygulaması hayata geçerce, 3 yıl işletmelerde sigortalı çalışan meslek lisesi mezunu yükümlüler, sonrasında da kısa dönem yapacak.
Zorunlu askerlik uygulaması 12 ay uygulanıyor. Kısa dönem askerlik ise 6 ay. Düzenleme kabul görürse, meslek lisesi

Esnaf’ın talebi: ‘Süre uzatılsın’
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Kasım’da başlayan KDV ve ÖTV indiriminin süresinin 3 ay daha uzatılması ve farklı sektörlerde de vergi indirimleri yapılması gerektiğini ifade etti.

Denizlerde 4 yılda “175 bin göçmen”
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin son 4 yılda Ege Denizi, Akdeniz ve Karadeniz’de yakaladığı düzensiz göçmen sayısı 175 bin 584 olurken, son 10 yılda tüm kolluk birimlerinin yakaladığı toplam düzensiz göçmen sayısı ise 1 milyon 5 bin 971 oldu.

Polis Okulu Sınavları 28-29 Aralık’ta
Polis Akademisi Başkanlığı 22. dönem POMEM eğitimlerini başarı ile tamamlayanların eğitim sonu sınavları 28 ve 29 Aralık’ta yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı açıklamasına göre, “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 22.Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olacak öğrencilerin sınavları 28-29 Aralık 2018 tarihlerinde öğrenim gördükleri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacak.

ILO-DOĞAKA işbirliği amacı:
Suriyelilerin Sosyo Ekonomik Durumu…
Kısa adı DOĞAKA olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi arasında, 2 Mayıs 2018 tarihinde, Suriyelilerin iş hayatına ve toplumsal hayata entegrasyonlarının sağlanmasına yönelik bir işbirliği protokolü imzalanırken, söz konusu protokol ile Hatay ilinde yaşayan Suriyelilere yönelik bilgilendirme, analiz ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. DOĞAKA ev sahipliğinde, bu kapsamda, geçtiğimiz hafta içinde ilimizde ilgili tarafların katılımı ile Antakya’da bir toplantı gerçekleştirildi. DOĞAKA Sektörel Destekler ve Programlama Birimi, ILO Türkiye Ofisi ve IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü ile Muğla Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nden akademisyenlerin katılımı ile Suriyeli Mültecilerin Sosyo-Ekonomik Değerlendirmesine yönelik toplantıda, IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün temsilcileri, Suriyeli Mültecilerin Sosyo-Ekonomik Değerlendirmesi Projesi’ne ilişkin işbölümü ve proje yönetimi sunumunu gerçekleştirilirken, ardından, metodoloji ve iş planı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.
DOĞAKA’dan toplantı ile ilgili yapılan açıklamada, “Bilgilendirme sunumlarının ardından Türkiye’de faaliyet gösteren ve Suriyeliler tarafından kurulmuş işletmeleri daha yakından tanımak, istihdam yapısı, iş hacmi ve ihtiyaçlarına dair bilgi edinmek, Suriyelilerin yaşam ve çalışma koşullarını daha iyi anlamak amacıyla hazırlanmış olan ve sahada uygulanacak olan soru formlarının üzerinden geçilerek öneri ve görüşler alınmıştır. Toplantı, saha çalışması ile ilgili pilot uygulamanın yapılması, taslak ve final raporlarının oluşturulması ile ilgili konuların görüşülmesinin ardından sona ermiştir” denildi.

Mithat Nehir TRT’de konuşacak
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 16 Aralık Pazar günü saat 11.10’da TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlamakta olan “Akdeniz’den Toroslara” adlı programının konuğu olacak.
Başkan Nehir’in Pazar günkü programda, Samandağ Belediyesi’nin vizyon projeleri ve çalışmaları hakkında dinleyicilere bilgi aktarması bekleniyor.

KOBİ’lerden Çiftçiye Ödeme Müjdesi
İkinci 100 günlük icraat programını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilecek destekleri sıraladı:
Yerli ve milli üretim için, teknoloji ve imalat sektörleri başta olmak üzere KOBİ’lere 274 milyon liralık destek… Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bin 250 genç çiftçiye 30’ar bin lira hibe… Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde tamamlanan 505 yatırıma 250 milyon lira hibe ödemesi…

İttifakta uzlaşıldı
CHP ile İYİ Parti “ittifak” konusunda anlaştı. Buna göre CHP’nin İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana adayları İYİ Parti tarafından desteklenecek. İYİ Parti bu illerde aday çıkarmayacak.
İYİ Parti’nin Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun, Ordu, Erzurum adaylarını da CHP bu büyükşehirlerde aday çıkarmayarak destekleyecek.

Konkordato ilan eden şirket sayısı açıklandı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konkordato ilan eden şirket sayısını “Anonim şirketlerde 294’e, limited şirketlerde 552’ye, toplam 846’ya ulaştı” sözleriyle açıkladı.

Vatandaşa bildirilecek
Cumhurbaşkanlığı’nın “İkinci 100 Günlük Eylem Planı”nda, soruşturma ve yargılamalarda belirlenen hedef sürelerin vatandaşlara bildirilmesi de yer aldı.

Ek gösterge yükseliyor
Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e yükseltiliyor. Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri ise yüzde 100 artırılıyor.