Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

MKÜ’de Film Yarışması; 25

MKÜ’de Film Yarışması;
25 Aralk’ta…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, “Bir Engellinin Hayatı” konulu bir film yarışması düzenleniyor. “Bir Engellinin Hayatı” konulu film yarışması, Kültür ve Edebiyat Topluluğu tarafından, 25 Aralık Pazartesi günü saat 13.30’da Atatürk Konferans Salonu’nda (Amfi-II) gerçekleştirilecek.

Ziraat Bankası sürpriz atağı:
Konut kredi faizini % 0.98’e düşürdü
Kriter: “Konutun Ziraat çalışanı şirketten alınması”
Ziraat Bankası, konut kredisindeki yüksek faiz uygulamasına karşı dün sürpriz bir hamle yaparak kredi faizini % 0.98’e çekti. Ziraat Bankası, %1’in altına düşürdüğü konut kredisinin, sadece Ziraat Bankası ile iş yapan şirketlerden alınması koşuluyla uygulanabileceği kriterini de verdi. Uygulamaya göre, Ziraat Bankası ile iş yapan şirketlerden alınacak konut için kredi faizi % 0.98 olacak.

Radarlı önlem uygulamasına devam
İlimizde trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla başlatılan “radarlı hız tespit cihazı” uygulaması devam ediyor.
Hatay İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kendi sorumluluk bölgelerindeki hızdan dolayı meydana gelen trafik kazalarını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında, ekipler, uyguladıkları radarlı hız tespit cihazı ile radar kontrollerine devam ediyor. Kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulanıyor.
Kara yolunu kullanan sürücülerin güvenliği için uygulamanın gelecek yıl da süreceği öğrenildi.

31 Mart’ta
her sandıkta 350 oy
Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart 2019’da yapılacak mahalli idareler genel seçimlerinde, bir sandık bölgesinde oy kullanacak seçmen sayısı belirlendi.
YSK’nin Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre; YSK, seçimde kullanılacak her türlü seçim malzemesinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanarak ilçe seçim kurullarına gönderilmesi işlemleri için “bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağını” tespit etti. Seçmenlerin, sandık bölgesinde, en az 2 seçim türü için bir sandıkta oylarını kullanacaklarını, yurt genelinde sandık alanlarının yetersiz olması ve tasarruf ilkelerini de göz önüne alan YSK, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısını da 350 olarak belirledi.

Adana’da “Yoksulluğa Hayır” Mitingi bugün:
Hatay’dan Gidenler Var…
Eğitim Sen üyesi Öğretmenler, bugün Adana’da bölge mitingi düzenliyor. Hatay Eğitim Sen, üyelerini bugünkü Adana mitingine katılmaya çağırırken, şu mesajı yayınladı:
“Yoksulluğa, güvencesizleştir-meye, ekonomik krize karşı Adana’da yapılacak olan bölgesel mitinge katılacak olanların, sendikamıza isim belirtmeleri rica olunur.”
Bugünkü Adana Mitingi, Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 13.00’te yapılıyor.

Halil Kadife İçin
Hatm-i Şerif: Yarın
S.S. 48 No.lu HBB Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Halil Kadife ruhuna, vefatının üçüncü gününe atfen yarın Hatm-i Şerif okutulacak. Yarınki Hatm-i Şerif, saat 13.00’te merhumun Antakya’daki evinde okutulacak.

Hz.Ayşe İHL kantini kiralanacak
İhale Salı Günü
Antakya Narlıca Mahallesi’ndeki Hz. Ayşe Kız İmam Hatip Lisesi Kantini ihale ile kiralanıyor.
Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Aralık Salı günkü ihalenin, İlçe Müdürlüğü’nde saat 10.00’da yapılacağını duyurdu.
İhale ile beraber, Hz. Ayşe Kız İHL kantini için yıllık 50.000 TL ücret talep edilirken, okulda öğrenim gören öğrenci sayısının da 678 olduğu duyuruldu.

SMMO Semineri bugün
Dış Ticaret Muhasebesi…
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimi, üyelerine yönelik “Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi ve Özellik Arz Eden Vergi İşlemleri” konulu bir sunum gerçekleştiriyor. Sunum, bugün saat 10.00’da Oda lokalinde yapılıyor. Oda üyesi meslek mensuplarına yönelik sunumda, ilk olarak Oda Başkanı Tahsin Kırık kısa bir giriş yapacak, ardından, Bursa Muhasebeciler Odası Başkanı A.Hikmet Sönmez ile Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yaser Gürsoy sunumlarını gerçekleştirecek.

Savaş:
Dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmalı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ‘Siber Güvenilir Hatay Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, dijital dünyanın belediyecilikteki etkilerini anlatı.
Başkan Savaş konuşmasında şunlara değindi: “Dünya hızlı gelişiyor. Önce buhar makineleri çıktı ardından elektrik bulundu, daha sonra bilgisayar, sonrasında dünyanın her tarafında bilgisayar ağı ve internet kullanılmaya başlandı. Sonuç itibariyle geldiğimiz dönem, çılgın bir çağda yaşıyoruz. Dünyanın en çok savaştığı iki konu var, bunlardan biri dijital diğeri ise ekonomidir. Bizlerde kentimizde ve ülkemizde bunun bilinciyle hareket etmeliyiz.
Dijital dünyanın nimetlerinden Hatay halkının da faydalanmasını istiyoruz. Belediye demek alt yapı, üst yapı, yeşil alanları yapmak demek değildir. Şehirde yaşayan insanların biraz konforunu arttırmak daha modern hayata geçişini sağlamaktır. Ama artık belediyecilik yerelden kalkınmanın başladığı çok önemli bir pozisyon almıştır. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendirerek kentimize önemli kazanımlar sağlamak istiyoruz.”

Güler: Şehrin makus talihini değiştireceğiz
AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, yerel seçim çalışmaları kapsamında Yayladağı’nı ziyaret etti. Yayladağı Belediyesi önünde vatandaşlarca karşılanan Güler, yaptığı konuşmada, siyasi çalışmalarını Hatay sevdası üzerine inşa ettiğini söyledi.
Kendilerini motive eden en önemli duygunun Hatay’a olan aşk ve muhabbetleri olduğunu vurgulayan Güler, şöyle devam etti: “Hatay kadim bir şehir, keza Yayladağı bizlere ata yadigarı, kadim bir ilçe. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar Hatay neredeyse insanlik tarihi kadar eski, kadim bir şehir. Her şeyiyle örnek bir şehir olan Hatay, Büyükşehir Belediyeciliği açısından talihsizlik yaşayan bir şehir. Üzüldüğümüz tek nokta, Gaziantep ve Kahramanmaraş ile kıyasladığımızda Hatay, belediyecilik anlamında sınıfta kalan bir şehir. Bizler milletimizle el ele verip şehrimizin bu makus talihini değiştirecek, Hatayımızı inşallah hak ettiği yere ve değere ulaştıracağız.”

Köpek dostu çocuğa;
Köpek Saldırısı…
Erzin’de yolda köpek sevmek isteyen
8 yaşındaki çocuğa bir başka köpek saldırdı.
8 yaşındaki kız çocuğu, yolda sevmek istediği sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre, okuldan çıkan ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Beren Kunt, yolda yatan sokak köpeğini sevmek istedi. Ancak arkasından gelen başka bir sokak köpeği küçük kıza saldırdı. Köpeğin saldırısı sonucunda, 8 yaşındaki Beren Kunt yüzünden yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla köpeğin saldırısından kurtarılan küçük kız, olay yerine çağrılan ambulans ile Erzin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mucit öğrencilerden “Engelsiz Mouse”…
Lise öğrencileri, fiziksel engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için gözlüğe monteli sadece baş hareketleriyle kullanılabilen “engelsiz mouse” geliştirdi. Hassa ilçesindeki Aktepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, fiziksel yetersizlik-lerinden dolayı bilgisayar kullanmakta zorlanan, bilişimin kullanıldığı alanlarda iş bulma sorunu yaşayan engellilere kolaylık sağlayabilecek bir proje arayışına girdi.
Kolu olmayan ya da felçli olup da kolunu kullanamayan engellilerin işlerini kolaylaştırmak için çalışan lise öğrencileri, 100 lira harcayarak yeni mouse yaptı. Genç mucitler, elektronik tasarım ve kodlama aşamalarından başarılı bir şekilde geçirerek kullanıma hazır hale getirdikleri mouse aparatını, bir gözlüğe monte ederek cihazın baş hareketleriyle çalışmasını sağladı. Okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve aynı zamanda projenin koordinatörlüğünü yürüten Mehmet Ragıp Özdemir, yaptığı açıklamada, kullanıma hazır olan cihaza engelleri ortadan kaldırdığı için “engelsiz mouse” adını verdiklerini söyledi.
Öğrencilerinin uzun zamandır engelliler ve gazilere yönelik bir proje geliştirmeyi istediklerini ve bunun üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Özdemir, şunları dile getirdi: “Öğrencilerimiz aldıkları uygulamalı eğitimler sonucunda, sensör kartları ve geliştirme kartlarından böyle bir projeyi yapabileceklerini düşündüler ve yapmaya karar verdiler. Projenin yazılım, tasarım ve elektronik tasarım aşamaları yaklaşık bir yıl sürdü. Bir yılın sonunda bu projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz gayet istekli ve hevesliler. Bu projeyi geliştirmek için de geceli gündüzlü uzun bir zaman harcadılar. Projemiz, bir gözlük üzerine monte edilmiş çip ve mikroçiplerden oluşmakta. Bu mikroçipler kafa hareketlerine göre bilgisayarın mousena yönlendirmekte ve yaptığımız bir buton aracılığıyla da tıklama işlemini gerçekleştiriyoruz.”

AFAD,
Yemen için yardım kampanyası başlattı
Hatay Valiliği, AFAD Başkanlığı’nın, Yemen’deki açlık zulmüne karşı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatıldığını bilirdi. Duyuru şöyle:
“Savaş ve yokluğun hüküm sürdüğü Yemen’de yaşayan insanlara yardım etmek amacıyla AFAD Başkanlığı öncülüğünde bir yardım kampanyası düzenlenmiştir. Yemen’deki insanlık krizini teskin etmek amacıyla başlatılan yardım kampanyasına İlimiz genelinde destek vermek isteyen vatandaşlarımız için Yemen Kampanyası Banka Hesap bilgileri aşağıda Linkte verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Hatay Valiliği internet sitesinde yayınlanan duyurunun hemen altında, Afet ve Acil Durum Yöne-timi Başkanlığı ‘Yemen İnsani Yardım Kampanyası Banka Hesap Bilgileri’ ayrıntılı şekilde veriliyor.

Seminere yoğun ilgi
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda, ActionCOACH İşletme Koçu Sibel Kınak tarafından ‘Yeni Ticari Dünyaya Hazırlanmanın 6 Adımı’ başlıklı verilen seminer yoğun ilgi gördü. İşletmeler için teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber ticari hayatlarında da değişimlerin artık kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan İşletme Koçu Sibel Kınak, kazanan takım olmanın altı adımını; Güçlü liderlik, ortak hedef, oyun kurallarının netliği, aksiyon planı, risk almanın teşvik edilmesi, yüzde 100 dahil olma ve dahil etme” şeklinde sıraladı.

Şoför yayaya çarptı, ağır yaraladı, kaçtı!
Kameraya Takıldı…
İlimiz Dörtyol ilçesinde bir kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Kaza, İcadiye Mahallesi Altınçağ Caddesi’nde yaşandı. Gece saat 01.00 sıralarında, işçi servisinden inip yolun karşısına geçmek isteyen Gül Kaymak adlı kadına, beyaz renkli bir otomobil çarptı. Kaymak, çarpmanın etkisiyle ağır yaralandı. Gül Kaymak, vatandaşların haber vermesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, kazadan sonra kaçan otomobil sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Kaza anının,
bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdığı öğrenildi.

Uzunçarşı’da kanal temizliği
Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun yağışlar ve sel ardından Uzunçarşı’da yaptıkları çalışmalarla mağduriyetleri giderdi.
Yapılan açıklamada; şehir genelindeki yoğun yağışlar ve sel sonucu Uzunçarşı’da kanal temizliği ve zarar görmüş yollarda parke onarım çalışması gerçekleştirilerek, esnafın ve vatandaşların mağduriyetinin giderildiği belirtildi.

MKÜ Personeli Maaş Promosyon İhalesi
Pazartesi Günü…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) bünyesindeki tüm kurumları içine alan Maaş Promosyon İhalesi düzenlendi. İhale, 17 Aralık Pazartesi günü yapılıyor.
MKÜ’den yapılan duyuruda, Banka Promosyon İhalesi’nin kapalı zarf ve açık artırma usulü yapılacağı bilgisi verildi.
Kurumda çalışan personel sayısının geçtiğimiz ay itibariyle 2989 kişi olmakla birlikte, kurum personelinin yıllık nakit akışına 2027 personelin dahil olduğu kaydedildi ve yıllık maaş toplamının da 155 milyon 297 bin lira olduğu kaydedildi.

Sözlü Şiir Geleneği Konferansı
23 Aralık’ta…
Akdeniz Arap Dili ve Kültürü Enstitüsü ADENS-DER ile Samandağ Belediyesi işbirliği ile Dünya Arapça Günü dolayısıyla, Hatay Arap Alevilerinde FENN (Sözlü Şiir Geleneği) konulu konferans 23 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Samandağ Belediyesi Erdal İnönü Konferans Salonu’nda (Yeni Çarşı) düzenlenecek.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İsveç Uppsala Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Ağbaht’ın sunumu ile gerçekleşecek olan konferansa tüm halkı davet etti.
Başkan Nehir’in etkinlikle ilgili davet açıklaması şöyle:
“Her yıl Aralık ayında kutlanan Dünya Arapça Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerle; bölgemizde konuşulan Arapça dilinin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve bu bilincin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Uppsala Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Ağbaht, daha önceki yıllarda, belediyemizin ortak organizasyonu kapsamında bu konuda bir sunum gerçekleştirmişti. Bu yıl da Akdeniz Arap Dili ve Kültürü Enstitüsü ile işbirliği yaparak bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Tüm halkımız davetlidir.”

Eski meslekler için
‘sahip çıkalım’ mesajı
Kültürümüze has kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Nakkaşlıktan kilitçiliğe, yorgancılıktan çömlekçiliğe 11 dalda 123 farklı kaybolmaya yüz tutmuş mesleğimiz var. Bu mesleklere sahip çıkmak, kaybolmalarına engel olmak hem kültürümüze sahip çıkmak hem de ekonomimize katkıda bulunmaktır’ dedi.
.
Hacca gitmenin maliyeti
21 bin Riyal’e kadar…
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hacı İbrahim Canatan, ekonomik olarak hacca gitmek isteyenler için yaklaşık 15 bin riyal ila 21 bin riyal arasında fiyat aralığı belirlendiğini aktarırken, bu fiyat aralığının da odada kalacağı kişi sayısına göre değiştiğini, otel tercihleri için bir üst limit konulmadığını, 5 yıldızlı otellerde çok fazla seçeneğin bulunduğunu anlattı.

Dar gelirliye ev
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ ile dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik ön ödemeli konut projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Personel alınacak
Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 45 kadro için denetçi yardımcısı adayı alacak. Sayıştay denetçi yardımcısı adaylığı için eleme sınavı, 23 Şubat’ta Ankara’da yapılacak. Sınav başvuruları 8-15 Ocak’ta elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet üzerinden (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden) gerçekleştirilecek.
.
Özel sektörün
Yurtdışı borcu
Özel sektörün yurt dışından sağladığı ticari krediler hariç kısa vadeli kredi borcu Ekim’de 2.7 milyar dolar azalarak 15.9 milyar dolar oldu.