Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

CHP Hatay adayları açıklaması

CHP Hatay adayları açıklaması 24 Aralık’ta …
CHP Parti Meclisi, dünkü toplantısında, pek çok Belediye Başkan Adayını açıklarken, Hatay adaylarının duyurulmasını ise 24 Aralık tarihine bıraktı.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Hatay İlçe Belediye Başkan Adaylarının, eğilim yoklaması ardından belirleneceği iddia edildi.

Meteoroloji bugün-yarın için uyardı:
Gök gürültülü sağanak yağış
Meteoroloji, dün akşamdan başlamak üzere, bugün ve yarın ilimiz ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Beklenti, M2’ye 50 ile 100 kg. civarında yağış düşmesi şeklinde.
Meteoroloji’ tahmini şöyle:
“Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde dün geceden itibaren başlayan yağışların bu sabah 06.00’ya kadar, yarın da bölgemizin tamamında etkili olması beklenmektedir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Hatay çevrelerinde kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Kadınlar Erkeklerden Uzun Yaşıyor
Dünya üzerindeki tüm ülkelerde kadınların erkeklerden daha uzun yaşadığı görülürken, Türkiye’de de kadınların erkeklere oranla ortala-ma 6,1 yıl daha fazla yaşadığı saptandı. Dünya genelindeki tüm ülkelerde doğuştan beklenen yaşam süresine bakıldığında, kadınların daha uzun ömürlü olduğu kaydedildi. Yaşam sürelerindeki farka bakıldığında ise Rusya’da, kadınların erkeklere oranla 10,8 yaş fazla yaşadığı saptanırken, en çok farkın burada olduğu gözlendi. Rusya’yı 10,5 ile Litvanya, 10,4 ile de Belarus takip etti. Türkiye’de doğuştan beklenen kadınların yaşam süresi ise 79,4 olarak kayıtlara geçti. Ülkemizde ise kadınların erkeklerden ortalama 6,1 yıl daha fazla yaşadığı ortaya çıktı.

THM Korosu Konseri Cuma Günü…
Şef Ali Öztürk’ün yönetimindeki İl Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu, hafta sonunda bir konser veriyor. 2018’in son THM Konseri, 21 Aralık Cuma akşamı Antakya Kültür Merkezi’nde veriliyor.
Ali Öztürk yönetimindeki THM Korosu’nun Cuma günkü Antakya konserinde Hasan Öztürk, Candeniz Eroğlu ve Yücel Eraslan, konuk sanatçı olarak sahne alacak.

Esnafın prim talebi:
‘Primler aşağı çekilsin’
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların, brüt asgari ücretin yüzde 34,5’ine denk gelen sigorta primlerini ödemekte güçlük çektiğini belirterek, “Esnafımızın durumu göz önüne alınarak sigorta primlerinin yüzdesi aşağı çekilmeli” dedi.

Umrecilere Seminer : Bugün Ve Yarın
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 2018-2019 umre sezonunda umreye gidecek olan vatandaşları bilgilendirmek ve yapacakları umre ibadetine hazır hale getirmek amacıyla, İl Müftülüğü tarafından belirlenen program çerçevesinde, umre yolcusu kaydı bulunan tüm ilçelerde seminer programları düzenlendiği bildirildi.
İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Aralık 2018 seminerinde, derslerin; başta İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu olmak üzere, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Emin Okuyucu ve Nazife Sağlamoğlu ile İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Uçak tarafından verileceği duyuruldu. Bu çerçevede,
İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer programı, 19-20 Aralık (bugün ve yarın) saat 09.00’da başlayacak.
Hatay İl Müftülüğü, düzenledikleri turlara kayıt olan umre yolcuları için düzenlenen semineri, gerek bu dönemde umreye gidecek vatandaşlara ve gerekse umre konusunda bilgi sahibi olmayı ya da merak ettikleri konuları öğrenmeyi arzu eden tüm halka açık olarak gerçekleştirileceği bilgisini de verdi.

Akıllı Ambulanslar’da
Öncelik “pilot iller”de
Sağlık Bakanlığı, 112 acil hizmetlerinde, yeni yıldan itibaren kademeli olarak “akıllı ambulans” ve “tablet uygulaması”nı hayata geçirecek. Hasta ve hekim açısından daha hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet standardı sağlamayı amaçlayan sistem, pilot illerin ardından yıl içinde tüm yurtta yaygınlaştırılacak.

MKÜ’deki Film Yarışması 25 Aralık’ta
Bir Engellinin Hayatı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), önünüzdeki hafta başında “Bir Engellinin Hayatı” adlı bir film yarışması düzenleniyor.
Konuya ilişkin duyuruda, “Hatay MKÜ bünyesindeki Kültür ve Edebiyat Topluluğu tarafından, 25 Aralık Salı günü saat 13.30’da Atatürk Konferans Salonu’nda (Amfi-II) ‘Bir Engellinin Hayatı’ konulu film yarışması düzenlenecek” denildi.

TED’in Yılbaşı Konseri
26 Aralık Çarşamba…
Hatay TED Koleji’nin geleneksel yeni yıl konseri, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 19.00’da gerçekleşecek. Okul Yönetimi, biletler için OKAB (Okul Aile Birliği) üyeleriyle iletişime geçilebileceğini bildirdi.

AÖS 19-20 Ocak’ta
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, yeni yılın ilk sınavlarının 19-20 Ocak 2019 tarihlerinde düzenleneceğini bildirdi. Yapılan duyuruda, Atatürk Üniversitesi güz dönemi dönem sonu sınavlarının 19-20 Ocak tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.
Bu arada, MKÜ bünyesinde, bu sınavlarda görev almak isteyen akademisyenlerin de en geç yarına kadar başvuruda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

Lise Öğretmeni vefat etti
Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Naziye Turunç vefat etti. Genç yaşta vefat eden Öğretmen Naziye Turunç’un cenazesi, dün saat 14:00’da Defne ilçesine bağlı Tavla Mahallesi mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler.

Mehmetçiğe moral ziyareti
AK Parti Reyhanlı Gençlik Kolları üyeleri, Suriye sınırında görevli askere moral ziyaretinde bulundu. AK Parti Reyhanlı Gençlik Kolları Başkanı Abdulgafur Horoz, yaptığı açıklamada, sınır bölgesindeki askerlere destek amaçlı ziyarette bulunduklarını söyledi. Suriye’nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden bu yana, sınır birliklerindeki askerlerin yanında olduklarını ifade eden Horoz, ”Onlara dualarımızın yanı sıra bir araya gelerek de destek olmak istedik. Allah onlardan razı olsun” dedi.
AK Parti Reyhanlı Gençlik Kolları üyeleri, ziyaretin ardından askerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kredi oranları düşüyor
Ziraat Bankası’nın geçtiğimiz günlerde kendisiyle çalışan inşaat firmalarının ürettiği konut projelerinden daire alanlar için başlattığı kampanyanın benzeri Vakıfbank’tan da geldi. Banka kredi müşterisi inşaat firmalarının ürettiği projelerde yıllık yüzde 0.98 faizle 120 ay vadede 500.000 TL’ye kadar konut kredisi kullandıracağını açıkladı.

Kadın esnaf artıyor
Esnaf ve sanatkarlar içindeki kadın esnaf oranının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Ülke genelinde faaliyet gösteren 1 milyon 749 bin 141 esnaf ve sanatkarımızın 283 bin 821’i kadınlardan oluşuyor. Kadın esnaf ve sanatkarımızın oranı bir yılda yüzde 15,58’den yüzde 16,23’e yükseldi’ dedi.

Karşılıksız çek tutarı
Yüzde 60 arttı
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin yayınladığı verilere göre ocak-kasım aylarında 528 bin keşideciye (çek imzalamaya yetkin gerçek ya da tüzel kişi) ait 19 milyon adet çekin toplam tutarı 853 milyon lira. Veriler, söz konusu dönemde çek tutarının yüzde 18, çek adedinin yüzde 2 arttığını ortaya koyuyor. Bu dönemde 48 bin keşideciye ait 25 milyar lira tutarında 505 bin adet çek karşılıksız çıktı.

İşsizlik Fonu Önerisi
CHP’li Erdoğdu, İşsizlik Fonu’ndan yararlanma süresinin 10 ayın üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi. Erdoğdu, “Ekonomide kara kış geliyor. Artık torpili olanların bile işsiz kaldığı bir dönemdeyiz. Acil olarak İşsizlik Fonu’ndan yararlanma kriterleri genişletilmeli ve en fazla 10 ay olan faydalanabilme süresi uzatılmalıdır” dedi.