Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da 28 ASM’ye Doktor

Hatay’da 28 ASM’ye Doktor atanacak
Kura Çekimi 23 Ocak’ta
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, 15 ilçede doktor ihtiyacı olan Aile Sağlık Merkezlerine atama yapıyor. 23 Ocak saat 15.00’te il Müdürlüğü’nde gerçekleşecek kura çekimine tabi tutulan ve boş doktor ihtiyacı olan Aile Sağlık Merkezleri şunlar:
ANTAKYA: Bohşin ASM, Selim Nevzat Şahin ASM, Tanışma ASM,19 Nolu ASM,
ARSUZ: Karaağaç ASM, Uluçınar ASM, Gözcüler ASM,
DEFNE: Harbiye ASM, 1 nolu ASM,
DÖRTYOL: 3 nolu ASM, Karakese ASM, Portakal ASM; Yeşilköy ASM
ERZİN: 2 nolu Hüsam Gökçe ASM,
HASSA: 1 nolu ASM, Akbez ASM,
İSKENDERUN: 3 nolu ASM, 5 nolu ASM (2 kişi), 17 nolu ASM, 18 nolu ASM, 19 nolu ASM,
KIRIKHAN: Mimar Sinan ASM,
REYHANLI: 1 nolu 70.Yıl ASM, 2 nolu Gani Bahadırlı ASM, Hatice-Murat Narlı ASM,
SAMANDAĞ: 1 nolu ASM ve Uzunbağ ASM…

ATSO’da muhalefetin itirazı mahkemede kabul gördü
Organ Seçimleri Usülsüz…
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşen organ seçimleri usulsüz yapıldığı gerekçesiyle mahkemece reddedildi.
Hatay 2 nolu İdare Mahkemesi, muhalefetin itirazını olumlu sonuçlandırarak; Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcıları ve Kâtip Üyeliği seçiminin yasalara aykırı olarak yapıldığı hükmüne vardı. Hatay 2. İdare Mahkemesi kararında, “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 sayılı Kanun’un 27. Maddesi uyarınca, teminat alınmaksızın yürütülmenin durdurulmasına oybirliği ile karar verildi” denildi.
ATSO’da, daha önce de 7 nolu Meslek Komitesi ve Meclis üyeliği seçimi de muhalefetin adli mercilere itirazı ile bozulmuştu.

Zeytin Dalı Sınır Kapısı’nın ticarete açılmasını istedi
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ilimiz Suriye sınırındaki Zeytin Dalı Sınır Kapısı’nın ticarete açılmasını istedi.
Yanlış Suriye politikalarının derinden yaraladığı illerin başında gelen Hatay’ın yaralarının bir nebze olsun sarılması için sınır ticaretinin yeniden başlaması gerektiğine vurgu yapan Güzelmansur, “İki ay sonra sekizinci yılına girecek olan Suriye iç savaşının ekonomik ve sosyal bakımdan en derinden etkilediği il Hatay’dır” açıklaması yaptı.

Defne’de Ras’el seni etkinliği
YARIN…
Defne Belediyesi koordinesinde, ilçede “Ras-el seni” diye bilinen özel bir etkinlik düzenleniyor. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman imzalı yapılan duyuruda, “13 Ocak Pazar Günü Saat 14:00’te Defne Gözde Düğün Salonu’nda tüm halkımızı geleneksel sevinçlerimizi, coşkumuzu ve kültürümüzü paylaşmaya ‘Ras-El Seni’ etkinliğine bekliyoruz” denildi.

MKÜ’lü Günaydın’ın babası vefat etti
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) BAP biriminde görev yapan Mustafa Günaydın’ın babası vefat etti.
Merhum babanın cenazesi, dün İskenderun Aşkarbeyli Mahallesi’nde defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diler.

Benzin ve mazota zam geliyor
Hafta başında 17 kuruş ve 20 kuruş zamlanan benzin ile mazota yeni ek zam geliyor. Edinilen bilgilere göre, Akaryakıt Fiyat Düzenleme Kurulu, benzine 15 kuruş ve mazota 20 kuruş zam için bir iki gün içinde düğmeye basılacağını belirtiyorlar.

MKÜ Çarşı Kompleksi’nde organik ürün satışı
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) TAUM Merkezi’nde organik ürün satışına başlandı. Bu konuda yapılan duyuru şöyle:
“Çarşı Kompleksi TAUM Satış Merkezi’nde mandalina, portakal, greyfurt ve avokado satışları başlamıştır.”

Refah Yeniden Toparlanıyor
Bugün Toplantı Var
Refah Partililer, yeniden bir araya gelerek toparlanıyor. Bu amaçla bugün saat 15.30’da Antakya Halk Eğitim Merkezi’nde çok önemli bir toplantı gerçekleştirileceği duyuruldu. Duyuruda, “Cumartesi saat 15:30’da, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacak olan tanışma ve bilgilendirme toplantımıza tüm kardeşlerimiz davetlidir. Katılımınız ve görüşleriniz Partimize güç katacaktır. Genel Başkan Yardımcımız ve Bölge Başkanımız toplantımıza katılacaktır” denildi.
Toplantı yeri olarak, Antakya Halk Eğitim Merkezi, toplantı saati olarak da 15.30 duyurusu yapıldı.

7 Milyon devretti
Süper Loto’nun 586’ncı hafta çekilişinde kazandıran numaralar 3, 10, 39, 44, 46 ve 49 olarak belirlendi. Süper Loto’nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen çıkma-yınca 7 milyon 993 bin 986 lira 82 kuruş devretti.

Kızını toprağa verdi
‘En ağır ceza gelsin’
Ukrayna’nın Harkov şehrinde yaşadıkları evde öldürülen iki üniversite öğrencisinden Buket Yıldız’ın cenazesi, memleketi Hatay’da defnedildi. Taziyeleri kabul eden baba Levent Yıldız, “İnşallah bunlar son olur, olaylar azalır, yok olur. Bu canilere de en büyük cezalar gelir” ifadesini kullandı. Törene katılan bazı kadınlar, kadın cinayetlerine tepki göstererek slogan attı.

Sınıra sevkiyat
Türkiye’deki çeşitli birliklerden gönderilen zırhlı araçların bulunduğu konvoy akşam saatlerinde güvenlik önlemleri altında Hatay’ın Kırıkhan ilçesine ulaştı. Sınır birliklerine takviye amacıyla gönderilen askeri araçlar, kısa süre sonra buradan da Gaziantep istikametine doğru yola çıktı.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Mansurlu ve Narlıca Mahallelerine 11:30-16:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökgöl Mahallesi Gökgöl Sokak, Yoncadüzü Mahallesi Yoncadüzü Sokak, Kızlarçayı Mahallesi Kızlarçayı Sokak, Gökdere Mahallesi Gökdere, Yeni Yerleşim ve Çarçabuk Sokaklarına 9:00-16:00 saatleri arası
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet, Alsancak, Yeni, Mmimarsinan, Gündüz, Bahçelievler, Karataş, Delibekirli, Çamseki, Kurtlusarımazı, Alaybeyli, Kurtuluş, Barbaros, Fatih, 408 Evler, Menderes, Alparslan ve Gazi Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Atatürk, Yeni ve Koyunoğlu Mahallele-rine 9:00-13:00 saatleri arasında 3. Şahıs çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

CHP PM Toplantısı
Adaylara yönelik
Bugüne kadar 5 ayrı PM’de 630 belediye başkan adayını belirleyen CHP’de, PM yerel seçim gündemiyle Çarşamba günü yeniden toplanacak. Çıkacak kararda, Hatay’ın açıklanmayan ilçelerinin de yer alması bekleniyor.

Bilecik’ten ekonomi mesajı
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “İş dünyası olarak zorlu 2018’in ardından 2019’dan beklentilerimiz yüksek. Bu yüksek beklentilerin gerçekleşmesi için ekonomimizin bir çıpaya ihtiyacı var” dedi.

AKP’de Meclis üyeliği adaylığı belirleme süreci:
3 Aşamalı…
İlçeler, en uygun listeyi belirleyip İl Başkanlığı’na verecek. İl Yönetimi, liste üzerinde düzenleme yapabilecek. Onay için listeler Genel Merkez’e gönderilecek.
Yerel seçimler için aday belirleme sürecine hız veren AK Parti, ay sonuna kadar tüm belediye başkan adaylarını açıklayacak. Belediye başkanlarının açıklanması sonrasında ise belediye meclisi ve il genel meclisi adayları belirlenecek. Adaylıklar için başvurular devam ediyor. 2014 yerel seçimlerinde 19 bin olan başvuru, bu yıl 2 katına çıkarak 35 bine ulaştı. Bu sayının daha da artması bekleniyor. Öte yandan, belediye ve il genel meclisi adaylarının belirlenmesi sırasında üç aşamalı bir komisyon kurulacak.
İlk aşamada, ilçe ve belde adayları, o ilçenin teşkilatı tarafından değerlendirilecek. Daha sonra bu değerlendirme il başkanlığına gönderilecek. İl Başkanlığı, o ilin adayı ve teşkilat yöneticileri listelerde ikinci bir değerlendirme gerçekleştirecek.
İllerde yapılan değerlendirme, rapor halinde Genel Merkez’e gönderilecek. Genel Başkan Yardımcılarının başında olduğu komisyon, kendi bölgeleri için değerlendirme yapacak ve listelere son şekil verilecek.
Belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için kriterler de belirlendi. Buna göre; mühendis, mimar, çevre mühendisi, hukukçu, mali müşavir, şehir planlamacısı, muhasebecilere öncelik tanınacak. Bunun yanı sıra belediye başkan adayı ile akrabalık ilişkileri bulunan, belediye ile iş ilişkisi olan isimler de listelere alınmayacak. Değerlendirmeler en geç 18 Şubat tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

Esnafın talebi:
Komisyon düşsün!
Bankaların, POS cihazı komisyon oranlarını haddinden fazla arttırmasıyla esnafı zor duruma soktuğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Esnafın yüksek olmayan kâr oranlarına bankalar da ortak oluyor. POS cihazı komisyon oranları esnafı fazlasıyla zorluyor. Vade arttıkça oran da artıyor. Bununla birlikte POS cihazlarının yazılımı bakımı vb. birçok kalemde kesintiler de yapılıyor. Bu oranlara artık bir sınır getirilmeli’ dedi.

Seçime hazırlık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan seçim güvenliği genelgesi kapsamında, illerde Seçim Koordinasyon Merkezleri kurulacak.

Taksit sayısı arttı
BDDK, “Fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarılmıştır” açıklamasında bulundu.

363 bin 555 kişi
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, merkezi veri tabanında yapılan inceleme neticesinde 363 bin 555 kişinin ‘Yerleşim Yeri Adres Kaydı’nın olmadığının tespit edildi.