Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Aksakal Hatay’a Geliyor DSP

Aksakal Hatay’a Geliyor
DSP Lideri Önder Aksakal, kısa aradan sonra yeniden Hatay’a geliyor.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 9 Mart Cumartesi günü ilimize geleceği ve Samandağ’da oluşturulan ilçe binasını açacağı öğrenildi.

MKÜ’de “Dünya Kadınlar Günü” Konseri
Cuma Günü…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) bu hafta sonunda “Dünya Kadınlar Günü” konseri düzenleniyor. MKÜ’den yapılan duyuruda, “Üniversitemiz Müzik ve Bilim Topluluğu ve Antakya Devlet Konservatuvarı tarafından, 08/03/2019 tarihinde 14.00 – 15.00 saatleri arasında Atatürk Konferans Salonu’nda Dünya Kadınlar Günü Konseri düzenlenecektir” denildi.

Enflasyon % 0,16 İmiş!
Çarşı, semt pazarları ve giyim mağazalarında her şey ateş pahası. Mutfakta yangın var-ken, vatandaş istediğini evine alamazken, TÜİK, “Şubat enflasyonu % 0,16” diyor!
TÜİK açıklamasında, “TÜFE’de 2019 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,23, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,67 ve on iki aylık ortalamalara göre %17,93 artış gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2019 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan, eğitimde %1,64, gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,90, lokanta ve otellerde %0,87 ve ulaştırmada %0,71 artış gerçekleşti.Ana harcama grupları itibariyle 2019 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan çeşitli mal ve hizmetlerde %0,39, eğlence ve kültürde %0,37 ve haberleşmede %0,34 düşüş gerçekleşti” deniliyor.
Türkiye İstatistik Enstitüsü verilerine karşın, sade vatandaş ise enflasyonun çok daha yüksek düzeyde seyrettiği görüşünde. Evine, çocuğuna istediğini alamayan, evinde ısınacak odunu, kömürü bulamayan, semt pazarında biberi-patlıcanı 10-12 TL’ye alabilen, bir manto için 2000-2500 TL istenen, gömlek-pantolonun 400-500 TL civarında alınabilen, öğrenci çocuğuna kırtasiye alamayan sade vatandaş, emekli ve dar gelirliler, TÜİK’in bu verilerinin gerçek yaşamın kendisi olmadığını savunuyor.

Şampiyon ‘Marul’
Tüketici fiyatları bazında Şubat ayında bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı, yüzde 35,19 ile marulda oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, fiyat artışında marulu, yüzde 23,97 ile maydanoz, yüzde 18,66 ile kırmızı lahana izledi.

Yüzde 3,7 arttı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Şubat’ta ihracatımız yüzde 3,7 artışla 14 milyar 312 milyon dolar, ithalatımız yüzde 18,7 azalışla 16 milyar 161 milyon dolar oldu” dedi.

Üniversitelere ‘karne’
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Bu yıldan başlayarak üniversitelerin başarı karnesini her yıl yayımlama kararı aldık. Üniversitelerin değerlendirilmesi, 5 ana başlıkta, 42 göstergede olacak” dedi.

Destekler başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren akıllı dijital teknolojileri desteklemeye başlıyoruz. Bu teknolojileri yerli olarak geliştiren KOBİ’lere destek vereceğiz, üretim süreçlerini dijitalleştirmek isteyen KOBİ’leri de teşvik edeceğiz” dedi.

Enflasyon Şubat’ta arttı
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat’ta aylık bazda yüzde 0,16, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,09 artış gösterdi. Yıllık enflasyon; tüketici fiyatlarında yüzde 19,67, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 29,59 oldu.

Denetimlerde ceza yağdı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri, geçen yıl 7,5 milyonu aşkın taşıtı denetledi. Taşımacılık sektörünü kapsayan denetimler sonucu, 56 bin 30 ceza tutanağı düzenlenerek, 47 milyon 764 bin lira idari para cezası kesildi.

Esnaf ‘devam’ dedi
Giyim sektöründeki sezon sonu indirimlerinin enflasyonun düşmesine büyük katkı yaptığını anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Bu ayın sonunda sona erecek olan vergi indirimleri, farklı sektörlerle ve farklı uygulama alanlarıyla sürdürülmeli’ diye konuştu.

Ziraat, konut kredi faizini düşürdü
Ziraat Bankası, son dönemde yaşanan gelişmeleri ve maliyetleri dikkate alarak, bu durumu müşterilerine yansıtmak amacıyla konut kredisi faiz oranlarını dünden itibaren 120 aya kadar, tüm vadelerde aylık %1,28’e indirdi.
Ziraat Bankası’nda ayrıca, ihtiyaç kredilerinde, 60 aya kadar vadelerde faiz oranı aylık %1,53’e indirildi.

ALES başvuruları bugün başlıyor
Kısa adı ALES olan 2019-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, 5 Mayıs’ta yapılacak, sonuçları ise 30 Mayıs’ta açıklanacak. Söz konusu sınav için başvurular bugün başlayacak ve 13 Mart’ta son bulacak.
ALES’e başvurular, ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

İkramiyeler bu yıl da…
Emekliler, bu yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1000’er lira bayram ikramiyesi alacak. 2018’de toplam 2 bin lira bayram ikramiyesi alan emekliler, bu yılki ödemeleri ise Mayıs ve Ağustos ayında alacak. İkramiyeden yeni emekliler de yararlanabilecek.

Vergi ödemeye kolaylık
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca (GİB), sadece kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerin adreslerine gidilerek, beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacak.

Obezite artıyor
Dünya Sağlık Örgütü tarafından TBMM’ye sunulan raporda, Türkiye’de her dört kişiden üçünün hareketsiz ve kilolu olduğu belirtildi.

GSF Öğretim Elemanları Sergisi
YARIN…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları bir sergi düzenledi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi’nin, Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, 6 Mart Çarşamba günü saat 13.00’da Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisinde düzenleneceği duyuruldu.