Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Vali Doğan’dan “Polise Kutlama”

Vali Doğan’dan “Polise Kutlama”
Vali Rahmi Doğan, 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan’ın kutlama mesajı şöyle:
“Polis Teşkilatımızın 174. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık iki asırdır, büyük fedakarlık, sabır ve cesaretle, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlayarak, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan, geçmişi şanla ve şerefle dolu Emniyet Teşkilatımız, hem geleneksel değerler içinde toplumsal hukukun asli parçası, hem de çağdaş hukuk devletinin temel omurga yapılarından birisi olmuştur.
Emniyet Teşkilatımız, güvenlik hizmetlerinin yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile de eğitimden spora birçok alanda, özellikle genç nesillerimizde farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Polis Teşkilatımızın 174. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyor, görevi başında Şehit düşen güvenlik mensuplarımıza Allah’tan rahmet, Gazi olanlara ve görevleri başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

Defne’de Güzel’e tebrik
09.00-17.00 arası
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’e tebrik ziyareti programı belli oldu.
Yapılan açıklamaya göre, tebrik için Pazartesi günü13.00-17.00, haftanın Salı-Çarşamba-Perşembe ile Cuma günleri için de 09.00-17.00 saatleri arası belirlendi.

Antakya B.Meclisi yarın toplanıyor
Antakya Belediye Meclisi, ilk toplantısı yarın yapıyor. Yarınki toplantı saat 10.00’da yapılıyor.
Yarın Atatürk Caddesi Mahfel Lokali’ndeki toplantı gündeminde, organ ve komisyon seçimleri bulunuyor.

Motorine Zam!
Geçtiğimiz hafta sonunda benzine gelen litrede 17 kuruşluk zammın ardından, bugün de motorin zamlanıyor. Motorine litrede 13 kuruş zam geldi. Zamlı satışlar bu sabah başlıyor.

İskenderun’da cadde ortasında pompalı dehşeti:
1 ölü, 1 yaralı
İskenderun’da yolda yürümekte olan gence yönelik pompalı saldırısında 1 kişi öldü, kaza kurşununa maruz kalan, apartman balkonundaki bir kadın ise yaralandı. Olay, Meydan Mahallesi’nde yaşandı. 516. Sokak’ta yürümekte olan Mehmet Yılmaz adlı 37 yaşındaki kişiye yönelik nereden geldiği belirlenemeyen pompalı tüfek ateşi ölüme neden olurken, apartman balkonundaki bir kadın da yaralandı. Olayı araştıran polis, saldırgan olduğu belirlenen M.A. adlı kişiyi arıyor.

MKÜ’de YÖS başvuruları
26 Nisan’a Kadar
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (HMKÜ YÖS-2019) başvuruları başladı. 2019-2020 öğretim yılı uluslararası öğrenci alımına yönelik olarak, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da Üniversite kampüsünde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavı (HMKÜYÖS-2019) yapılacağı duyuruldu. HMKÜYÖS-2019 başvuruları, 4 Mart-26 Nisan tarihleri arasında, web sayfasından (www.mku.edu.tr) online olarak veya Daire Başkanlığı bünyesindeki Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne de şahsen olarak yapılabilecek olup, sınav sonuçları 10 Mayıs tarihinde ilan edilecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılında üniversite programlarında öğrenim görmek isteyen adayların tercih başvuruları, 13-31 Mayıs tarihlerinde alınacak olup, adayların tercih yapabilmeleri için, HMKÜYÖS-2019 sınavı veya diğer üniversitelerin yapmış oldukları YÖS Sınavı sonuçlarına sahip olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Hatay BŞB Whatsapp Hattı açıldı
Şikayetler Buraya…
Hatay Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların her türlü istek ve şikayetini alıp karşılamak üzere Whatsapp Hattı oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Whatsapp Hattı’na, çevrenizde gördüğünüz sorunların fotoğrafını çekip gönderebilirsiniz. Siz gönderin, HBB çözsün” mesajı verildi ve telefon numarası da şöyle duyuruldu: Tlf:0535 108 3510…

7 Günde 2988 araca ceza
Trafik ekipleri kontrollerinde, son 7 günde ilimiz genelinde toplam 2988 araca ceza tutanağı düzenlendi.
İlimiz genelinde trafik akışının denetlenmesi ve düzenlenmesi kapsamında, trafik ekipleri tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde;
-19.003 araç kontrol edildi
-Kusuru tespit edilen 2.988 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı,
-52 motosiklet trafikten men edildi.

7 Günde 91 kaza
1 Ölü, 88 Yaralı
Hatay ilimizde son 7 günde toplam 91 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 1 kişi öldü, 88 kişi ise yaralandı.
Resmi verilere göre, 1-7 Nisan tarihleri arasında meydana gelen 54’ü yaralanmalı, 37’si maddi hasarlı trafik kazaları ile toplam 91 trafik kazası meydana geldi.
Trafik kazaları neticesinde 1 vatandaş hayatını kaybetti, 88 vatandaş yaralandı

Alkollü 67 Sürücü
Ehliyetleri alıkonuldu
Trafikte alkollü araç kullandıkları belirlenen 67 sürücünün ehliyetlerine geçici süreyle el konuldu. Resmi verilere göre, Hatay ilimizde 1-7 Nisan tarihleri arasındaki yol kontrolleri sırasında, direksiyon başında alkollü olduğu belirlenen 55 kişi ile 1.00 promilin üzerinde alkol aldığı saptanan 12 kişi hakkında işlem yapıldı. 12 kişi adliyeye sevkedilirken, 55 kişinin ise ehliyetleri 6’şar ay süreyle alıkonuldu.

Soru kitapçığı
ÖSYM sitesinde
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarına, 10 gün süreyle ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

Siirt’te defnedildi
Hatay Yayladağı’nda teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Kaya’nın cenazesi, memleketi Siirt’te, tekbirler eşliğinde, Şeyh Musa Mezarlığı’nda defnedildi.

Kaymakam’dan denetim
Yakın bir geçmişte Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan Arsuz – Samandağ yolu çalışmaları, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve ilçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Tahir Şensoy tarafından yerinde incelendi.

34 gözaltı
FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturmasında, askerlerden sorumlu sözde “imam” olduğu belirtilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 40 şüpheliden 34’ü yakalandı.

25 Ekim’de vizyonda
Türk spor tarihine damga vuran Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan “Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu” adlı film, 25 Ekim’de izleyiciyle buluşacak.

Esnafın da önceliği
Turist ve Turizm
Bu yıl turizmde altın yıllardan biri olacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Turist sayısındaki artışın sürekliliğinin sağlanabilmesi ve turizm gelirlerinin artırılabilmesi için bazı tedbirler almamız gerekiyor’ dedi.

Kadına şiddet
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın açıkladığı 2018 yılı faaliyet raporuna göre, Türkiye’de kadınlar, evlilik ya da birlikteliklerinin başladığı ilk günden itibaren şiddet görüyor.

Sorun ‘düşük maaş’
Hürriyet gazetesinden Oya Armutçu’nun haberine göre, düşük maaş sorunu nedeniyle, kamu avukatları; hâkim-savcılık, müfettişlik gibi mesleklere geçiyor. Hazine’nin 1300 olan avukat sayısı 800’e indi. Diğer kamu kuruluşlarındaki avukat sayısı da her geçen gün azalıyor.

Önemli veri
11 Nisan Perşembe… 10:00/Cari İşlemler Dengesi/Şubat/Beklenti: – 0.90 milyar dolar/Önceki: – 0.81 milyar dolar

Orman yangınında 4 hektarlık alan zarar gördü …
Dörtyol ilçesinde çıkan orman yangınında 4 hektarlık alan zarar gördü.
Kuzuculu Mahallesi Şifalı Su bölgesinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.
Dumanı gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınan yangında, 4 hektarlık alanın zarar gördüğü belirlendi.
Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.