Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Kayıp 3 çocuk babasından

Kayıp 3 çocuk babasından acı haber geldi
Denizde Boğulmuş…
Antakya-Açıkdere Mahallesi sakini Yunus Azap adlı kişinin kaybolduktan 40 gün sonra cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye göre, 40 gün önce kaybolan Yunus Azap’ın cesedi 28 Mart’ta Arsuz sahilinde bulunmuş, ancak teşhis edilememişti. Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan kıkırdak otopsisi sonuçlarının ardından, cesedin Yunus Azap’a ait olduğu kesinleşti. Boğularak ölen Yunus Azap’ın, bugün Antakya Açıkdere Mahallesi’ndeki aile mezarlığında defnedileceği duyuruldu.

Bugün “Veteriner Hekimler Günü”
Bugün, 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü. Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, kutlamalar kapsamında bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunacaklarını, diğer etkinliklerin de gün içinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

ÇYDD Defne Şubesi etkinliği: YARIN…
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Defne Şubesi üyeleri, kahvaltı ortamında bir araya geliyor. 28 Nisan Pazar günü saat 10.00’daki ÇYDD Defne Şubesi etkinliği, Harbiye Boğaziçi Grand Tesislerinde yapılıyor.

Söyleşi 8 Mayıs’ta
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) önümüzdeki ayın başında “İngiliz Edebiyatı Üzerine Söyleşi” yapılıyor. MKÜ duyurusunda, “Üniversitemiz Batı Dilleri ve Kültür Çalışmaları Topluluğu tarafından 8 Mayıs 2019 tarihinde 12:00-13:00 saatleri arasında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi 211 nolu derslikte İngiliz Edebiyatı Üzerine Söyleşi gerçekleştirilecektir” denildi.

2012’de 48 cezaevi yapılacak
Adalet Bakanlığı, 2021 yılında, 9 milyar yatırım ile 48 cezaevi yapılacağını açıkladı. Böylelikle, ceza ve Tevfik evlerindeki kapasitenin 500 bin mahkum ve tutuklu için uygun olması amaçlanıyor.

Rusya’da trafik kazası kurbanı:
Erdal Sezer toprağa verildi
Geçtiğimiz hafta içinde Rusya’da bir kamyonun çarpması soncu hayatını kaybeden ilimiz Samandağ ilçesi TIR sürücüsü Erdal Sezer’in cenazesi yurda getirildi ve dün toprağa verildi. Rusya’da TIR’dan indikten sonra, o sırada yoldan geçmekte olan kamyonun darbesine maruz kalarak hayatını kaybeden Samandağ-Kahiloğulları Ailesinden Ferit Oğlu Erdal Sezer’in cenazesi, dün saat 11.00’de Çiğdede Mahallesi asri mezarlı-ğında toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet, Ailesine başsağlığı ve sabır diler.

Ölüm nedenimiz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılına ilişkin ölüm nedeni istatistiklerine göre, geçen yıl ölümlerin yüzde 38,4’ü, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Liseler Basketbol Hatay İl 1.si
Hatay Fen Lisesi…
Hatay ili liselerarası basketbol müsabakalarında Hatay Fen Lisesi il birinciliğini elde etti. Okul yönetimi açıklamasında, “Şampiyon olan öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Murat Dede ve Oya Sönmez’i tebrik ederiz. Hatay Fen Lisesi, geleceğin başladığı yer” mesajı verildi.

Açlık sınırı
TÜRK-İŞ verilerine göre, açlık sınırı bir ayda 93 TL artış gösterdi. Gıda fiyatlarında da yüzde 4,61 artış kaydedildi.

YSK’dan yeni adım!
AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul seçimlerine ilişkin 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılmasına ilişkin ara karar verdiğini bildirdi.

Ramazan 4 Mayıs’ta Başlıyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi için geri sayım başladı.
Önümüzdeki hafta Ramazan başlıyor, 4 Haziran ise bayram. Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi 1000’er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Bu yıl Ramazan Bayramı, 4-6 Haziran tarihlerinde. 3 Haziran, arefe günü. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle emeklilere 1000 liralık bayram ikramiyesinin Mayıs sonuna kadar ödenmesi bekleniyor.
Emeklilerin hesabına 1000 lira tutarındaki ödemelerin; SSK, Bağkur ve memur dahil 12.5 milyon emekliye farklı günlerde yatması bekleniyor. Büyük ihtimalle bu ödemeler, 27-31 Mayıs arasında hesaba yatırılacak. Geçen yıl 7 ve 8 Haziran olmak üzere 2 günde ödeme yapılmıştı. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabilecek. Emekliye bayramdan önce sadece ikramiye değil, maaş da ödenecek. Memur emeklisi, maaşını 1-5 Haziran’da alıyor. Ancak SSK ve Bağkur emeklisi, maaşını emeklilik kartındaki numarasına göre 17-28 Mayıs arasında çekecek. Dolayısıyla, SSK ve Bağkur emeklisi, bayrama maaşlarını çekmiş olarak girecek. Memur emeklisine de 31 Mayıs’a kadar ödeme yapılması bekleniyor.

TSM Konseri 1 Mayıs Günü
Nesim-i Nev Bahar
Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Müziği Topluluğu, Şef Şükrü Bezirci yönetiminde 1 Mayıs Çarşamba günü konser veriyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Nesim-i Nev Bahar” adlı konser, saat 19.30’da Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak. Konsere tüm sanatseverlerin davetli olduğu belirtildi.

Aşiret ve Kabileler
Valilik makamında
Suriye’nin kuzeyinde, 150 aşiretin birleşmesinden oluşan Aşiretler ve Kabileler Meclisi Başkanı ve üyeleri ile bir araya gelen Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Türkiye olarak Suriye’de hayatın normale dönmesi ve güvenliğin sağlanması için azami gayret sarf ediyoruz” dedi.

Bekir Altan’a teşekkür
Payas TEM Okulu Yönetimi ve öğrencileri, desteklerinden ötürü Payas İlçe Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “27 Nisan Cumartesi günü Hatay Doğa Kolejinde first-lego-league turnuvasına katılacak olan Payastem öğrencilerimiz ve hocalarımız, desteklerinden dolayı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkür eder” denildi.

İdlib’de gerginlik
Hatay’a yakın noktadaki Suriye kentinde, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları içinde yer alan sivil yerleşimlere yapılan son hava saldırılarında 3 sivil öldü, 8 sivil yaralandı.

Ramazan öncesi 23 üründe artış
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarına bakıldığında geçen ay sonuna göre 6 üründe fiyat değişimi görülmezken, 11 üründe azalma, 23 üründe ise fiyat artışı oldu” dedi.

Online tescil
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, sinema ve müzik yapımlarının kayıt ve tescil işlemleri bugünden itibaren online yapılacak. Başvuru işlemleri, http://www.telifhaklari.gov.tr linki üzerinden gerçekleştirilebilecek.

4 yetişkinden biri!
Dünya Sağlık Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde her 4 yetişkinden biri çocukluğunda fiziksel şiddete maruz kalmış.

Sonuç bekleniyor
YSK, AK Parti ile MHP’nin İstanbul seçim sonuçlarına yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili bazı ilçe seçim kurullarından istediği araştırmaların tamamlanmasının ardından, gelen sonuçlara göre inceleme yaparak son kararını verecek.

Habercilere mesaj!
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “RTÜK olarak beklentimiz, haberci meslektaşları-mızın olaylara duyarlı ve dikkatli bir dil ve üslupla yaklaşmalarıdır” dedi.

Camilerde değişim
Bilgisayar Mühendisi Yasin Karaman ve Şerif Görmez’in geliştirdiği mikrofonlu prompter, camilere inovasyon getirecek. Böylelikle imamlar, hutbeyi ‘prompter’den okuyacak

Aşı çağrısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ailelere çocuklarını aşı yaptırmaları çağrısında bulunarak, “Aşı ebeveyn-lerin sorumluluğu, çocuk-ların ise hakkıdır. Aşı reddinin bilimsel bir dayanağı yoktur” dedi.

Tarım Şurası
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarımda Milli Birlik Projesi’ni A’dan Z’ye tüm paydaşlarla paylaşmak, tekrar karar vermek ve tüm yol haritasını belirlemek amacıyla Tarım Şurası düzenleneceğini belirtti.

Stres listesindeyiz
Gallup araştırma şirketi tarafından 140’tan fazla ülkede 151 bin kişiyle yapılan ve insanlara günlük pozitif ve negatif deneyimlerinin sorulduğu ankette, Türkiye, listede olumlu deneyimlerin en az yaşandığı ülkeler arasında yer aldı.

Askerlikte yeni sayfa
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Üniversitelere çağrı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla üniversitelere yazı gönderilerek, çevre ve şehircilik konularında üretilen projelerin Bakanlık tarafından destekleneceği bildirildi.

Kronik açlık!
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, dünyada herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen her 9 kişiden birinin kronik açlık çektiğini söyledi.

İdlib’e yardım
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, Suriye’nin İdlib kentine 32 tır insani yardım gönderildi. Tırlardaki insani yardım malzemelerinin İdlib ve kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı öğrenildi.

Yöresel Fuar
Adana’da, farklı illerden gelen aşçıların yerel lezzetlerle farklı sunumlar yaptığı, gıda ürünlerinin üretim, işleme süreçlerinde ihtiyaç duyulan yeni malzeme ve teknolojilerin sergilendiği Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı açıldı. Fuar, 28 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.