Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

2 Suriyeli kadın boğulmaktan

2 Suriyeli kadın boğulmaktan son anda kurtarıldı
İlimiz Arsuz ilçesinde, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçiren iki Suriyeli kadın vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Karaağaç Plajı mevkiinde denize giren iki Suriyeli kadın çırpınmaya başladı. Kadınların çırpındığını fark eden sahildeki vatandaşlar, suya atlayıp müdahale etti.
Kıyıya çıkartılan kadınlar, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Meteoroloji’den sağanak uyarısı
Dörtyol Ve Erzin’e
Meteoroloji, ilimizin Dörtyol ile Erzin sahil kısmında bugün sağanak, zaman zaman kuvvetli yağışlar beklendiğini duyurdu. Meteoroloj’nin ilimiz ve bölge ile ilgili hava tahmini şöyle: “Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğleden sonra etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, Adana’nın iç kesimleri, Mersin, Osmaniye, Hatay (Dörtyol ve Erzin), Kahramanmaraş’ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meydana gelebilmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bakıcılar beklentide
Maaşlar Yatmadı…
Bakıcılara ödenen maaşların Haziran ayında henüz yatırılmadığı öğrenildi. Sakatlar Derneği Başkanı Sabit Köse, her ayın 11 ile 15’i arasında ödenmesi gereken bakıcı maaşlarının dün 18 Haziran itibariyle henüz ödenmediğini hatırlatarak, ”Son dönemlerde binlerce sakatın maaşı kesildi ve kesilmeye devam ediliyor. Sakatların maaşı kesilerek, Türkiye’nin ekonomisi mi düzeltilmek isteniyor? ”diye sordu.

Türkiye’de en çok Suriyeli barındıran 4.İl’iz
Hatay’da 427.073 Suriyeli…
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün güncellenen son verilerine göre, ilimiz Hatay, Suriyeli barındıran iller arasında 4.sırada bulunuyor. Türkiye’de en çok Suriyeli İstanbul’da bulunmakta. Resmi verilere göre, Hatay’daki kayıtlı Suriyeli sayısı 427 bin 73 kişi olarak kayıtlarda yerini alıyor.
Türkiye’de en çok Suriyeli barındıran ilk 10 il sırasıyla şöyle:
İstanbul: 545.992 Suriyeli
Ş.Urfa: 437.107 Suriyeli
Gaziantep: 436.712 Suriyeli
Hatay: 427.712 Suriyeli
Adana: 238.377 Suriyeli
Mersin: 201.029 Suriyeli
Bursa: 171.222 Suriyeli
İzmir: 143.351 Suriyeli
Kilis: 114.854 Suriyeli
Konya: 106.511 Suriyeli

Resim Çalıştayı
Gecikmeli Başladı…
Hatay Büyükşehir Belediyesi 1. Ulusal Resim Çalıştayı, bir gün gecikmeyle başlatıldı. Pazartesi günü başlaması planlanan Resim Çalıştayı açılışı dün yapıldı.

9 Günlük orman yangını bilançosu
5,6 Milyon Lira
İlimizde geçen yıl Belen ilçesinde patlayan elektrik trafosu nedeniyle çıkan ve 9 gün süren yangının mali bilançosu 5 milyon 600 bin lira olarak belirlendi. 13 Eylül 2018’de Belen Güzelyayla civarındaki orman yangını, trafo patlaması sonucu çıkmış ve 134 hektar orman arazisi yanmıştı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, trafonun sahibi olan elektrik şirketi hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, yangın nedeniyle oluşan 5,6 milyon lira zararın tahsil edilmesini istedi.

Sağlık Raporu kalkıyor
İlkokula başlama yaşını 66 aydan 69 aya çıkaran kanun teklifinin yasalaşması halinde, ilkokula kayıt erteleme için istenen sağlık raporu zorunluluğu kaldırılacak ve kayıt erteleme işlemleri kolaylaştırılacak.

Samandağ “Evvel Temmuz” Festivali Temmuz’da
Grup Yorum Geliyor…
Samandağ Kalkındırma Derneği’nce her yıl düzenlenen Samandağ Evvel Temmuz Festivali’ne renk katmak üzere, Grup Yorum Halk Konseri de programa alındı. Evvel Temmuz, Rumi takvime göre Temmuz’un başı, miladi takvime göre 14 Temmuz’a denk gelen ve Hatay, Mersin, Adana Araplarının kutladığı bayramın adı.
-Evvel Temmuz Nedir?-
Tarihçesi, birçok rivayete göre farklılık göstermektedir. Evvel Temmuz, Osmanlı zamanında, ağaların yanında çalışan maraba, “aşarcı” çalışan ailelerin, bu günlerde ağaların yanından izinle evlerine gittiği, evlendiği nişanlandığı, akrabaların sahilde piknik yaptığı, geleneksel hale gelmiş bir görenektir. Bu yanıyla, yüzyıllardır bu şekilde sürmüş ve bugünlere getirilmiştir. Bugün ise Evvel Temmuz Bayramı, halkın acılarını ve sevinçlerini anlatan, işçilerin emekçilerin, gurbetçilerin şöleni olarak festivaller kapsamında kutlanmaktadır.

YRP; Defne’de Yönetim oluşturdu
Başkan, Tarık Çapraz
Yeni kurulan Yeniden Refah Partisi (YRP), ilimiz Defne ilçesinde örgütünü kurdu. İlçe başkanlığına Rafet Tarık Çapraz getirildi. Yeniden Refah Partisi Defne Başkanı Rafet Tarık Çapraz, şeffaf bir kongre yaptıklarını kaydederek şöyle dedi:
“Gümbür gümbür geliyoruz. Defne teşkilatı olarak, çok yakın süre içerisinde Defne-Armutlu esnafını ziyaret ederek, onlarla tanışma fırsatını bulacağız, sorunlarını yerinde dinleyeceğiz, onlarla kucaklaşacağız.”

Mangala dikkat!
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, “Usulüne uygun şekilde hazırlanmayan mangalda pişirilmiş gıdalarda birçok kanserojen madde oluşmaktadır” dedi.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Alaattin Mahallesine 13:00-15:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Maraşboğazı Mahallesine 8:30-12:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Altınçay Mahallesi 123. , 636, 633, Şehit Ramazan Kaya, 638, Mehmet Kafadar , 120. , 121. , 631 , 131 , 635 ve 650 Sokaklara 9:00-12:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Kuzeytepe Mahallesi 73., 77. , 38. (Yeni), Fırat, 54., 48., 45., Pir Sultan Abdal, 72. , 63. , 53. , 58. , Mustafa Kemal , 60. ve 57. Sokaklara 14:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Nardüzü Mahallesi 165, 168, 178, 170, 169, 171, 172, 179, 176, 164 ve 173 Sokağa 9:00-18:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Turunçlu Mahallesi Uğur Mumcu Sokağa 8:30-16:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Özbek Mah. Merkez Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Hassa İlçesi Ardıçlı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Akarca Mahallesine 9:00-18:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Sakarya Mahallesi 274 Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Hatay’ın Kırıkhan İlçesi Karataş ve Bahçelievler Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Hatay’ın Payas İlçesi Cumhuriyet Mahallesi, Alp, Arı, Bahadır, Barış, Defne, Dikmen, Emek, Esen, Ezgi, Fulya, Fidan, Mazı, Mehtap, Orhan Gazi, Palmiye, Pınar, Saadet, Taç, Tekcan, Turna, Varol, Yazar, Yel, Yunus Emre, Çakmak, Çam, Çağlar, Atay, Belgin, Dalgıç, Fener, Pelit, Sevinç, Söğüt, Mert, Keloğlan, Bala, İrem sokakları ile Fatih Mahallesi, Menekşe, Mutlu, Selvi, Sema, Tunca, Uygar, Arzu, Barbaros, Başköy, Bizim, Coşkun, Hurmalı, Hicret Cami, Rüya, Terim, Vatan, Çevre, Akbulut, Oruç, Piyale, Piri Reis, Kalyon, Kadırga, Zehir ve Yunus Sokak ile Karbeyaz Mahallesi, Sıtkı Aydın, Tepebaşı, Vişne, Yaprak, Yavuzer, Yeniköy, Araba, Taşlı, Buse, Ateş, Eren, Bayır, Gündüz ve Badem Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Kozludere Mahallesi, Kozludere Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Uzunbağ Mahallesine 8:30-15:30 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mızraklı Mahallesine 14:00-19:00 saatleri arasında AG-Hizmet Alım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Kırıkhan’da Yüzme Kursu Kayıtları Başladı
Kırıkhan Belediye Spor Kulübü bünyesinde yapılan faaliyetler kapsamında, Kırıkhan tarihinde ilk kez 6-12 yaş grubu yüzme kursları açıldı. Bu bağlamda 6-12 yaş grubu yüzme kursu kayıtları, 17 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı. Kayıtlar 09. 00 – 19.00 saatleri arasında Kurtlusoğuksu yüzme havuzunda yapılıyor.

Ameliyattan çıktı
Sağlığı yerinde…
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, dershaneden evine giderken uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 12 saat süren ilk ameliyatından başarıyla çıktı.

Listeye alındı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikisi kanser ilacı olmak üzere, 55 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını bildirdi.

Konut Kredisi
Halkbank, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine “Enflasyona Endeksli Konut Kredisi” ürününü bugün itibarıyla kullanıma sundu.

FETÖ Operasyonu
İzmir merkezli 30 ilde, FETÖ’nün TSK’deki kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada, aralarında 1 Albay, 1 Yarbay, 1 Binbaşının da bulunduğu 48’i muvazzaf 65 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Yüzde 1 geriledi
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 azaldı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1 geriledi.

Konu:15 Temmuz
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişimine dair toplumsal hafızayı diri tutmak için kısa film ve senaryo yarışması düzenlenecek.

Şefler beğendi
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi himayesinde düzenlenen “Gastroway” etkinliği kapsamında, “Gastronominin başkenti” olarak nitelendirilen Gaziantep’e gelen şefler, kentin mutfağına tam not verdi.

Sarımsağın sihri!
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deren Tahmas Kahyaoğlu tarafından yürütülen araştırma sonucunda, sarımsak dişlerinin yanı sıra çöpe giden sap ve kabuklarının da antioksidan açısından önemli değerler barındırdığı ortaya konuldu.

Erbaş’tan, hac kafile
başkanlarına uyarılar!
Prof. Dr. Ali Erbaş, “İrşat hizmetlerinde görülebilecek eksiklik ve hatalar konusunda bizden müsamaha beklemeyiniz. Bu alanda hepinizden özel gayret, hassasiyet, rehberlik ve takip istiyorum” dedi.

Rekor kırdık
Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, Ramazan Bayramı arife gününde, 22,5 milyon adet işlemle kartlı ödeme adedi rekoru kırıldı.

Kuyumcuların talebi
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, kuyumculuğun standartları olması gerektiğini belirterek “Kuyumcu açmak isteyen birinin yeterli eğitimiyle sabıkası olup olmadığı kontrol edilmeli” dedi.

Mesleki eğitim şart
İstihdam teşviklerinin de etkisiyle Mart ayından itibaren işsizlik oranının düşmeye başladığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İşsizliğin çözümü mesleği eğitimde” dedi.

Çek’te kriz!
Karşılıksız çek tutarı 5 ayda 8.1 milyardan 14.3 milyar liraya sıçradı. Çare olarak karekodlu çek gösteriliyor.

Tescilin Avrupa’sı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Avrupa Birliği Komisyonuna coğrafi işaretli ürün tescil başvurusunda bulunan Oda/Borsaların temsilcileri ile Ankara’da bir araya geldi.